Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Litigii
04.05.2017 | Avocatura.com
5.000 de lei, daune morale pentru afirmații jignitoare la adresa unui jandarm
După ce s-a purtat neadecvat cu o angajată dintr-un supermarket, un bărbat a primit o amendă de 200 de lei. În ciuda acestei "pedepse" aplicate, bărbatul l-a înjurat pe jandarmul care s-a ocupat de caz și "a avut grijă" să pornească o adevărată campanie de denigrare a plutonierului major. Sătul de jignirile apărute pe internet, jandarmul numit "parvenit", "agramat" și "cu un neuron" l-a dat în judec
02.05.2017 | Avocatura.com
CULMEA AMENZII: Deși nu a fost niciodată în Vaslui, un timișorean s-a trezit cu o amendă record
Un tânăr din Timișoara a avut parte de o surpriză mai puțin plăcută atunci când s-a trezit că are de achitat o amendă pe motiv că ar fi fost prins în localitatea Pădureni din județul Vaslui conducând un vehicul cu tracțiune animală în timp ce se afla în stare de ebrietate. Ciudat este că bărbatul susține că nu a fost nicioadtă în acea localitate.
02.05.2017 | Avocatura.com
Daune morale pentru o postare pe Facebook cu privire la achiziționarea unor pantofi care s-au rupt la a doua purtare
După ce o persoană a cumpărat o pereche de pantofi de la un magazin prestigios, acesta s-a trezit cu pantofii rupți la a doua purtare. Întrucât deteriorarea s-a produs în termenul de garanție de 30 zile, a solicitat înlocuirea încălțămintei, însă a fost refuzat și i s-a spus că nu-i va schimba, deoarece pantoful a fost rupt intenționat. Surprins de lipsa de argumente și de lipsa de respect față d
28.04.2017 | Avocatura.com
A da "SHARE" unei informații pe Facebook nu este o acțiune neutră!
De cele mai multe ori persoanele care distribuie o informație pe profilul lor de Facebook, dar nu scriu nimic, consideră că acest fapt nu reprezintă un factor de opinie. Ceea ce este cât se poate de greșit. A distribui, a da share unei informații nu este o acțiune neutră, care exclude orice formă de răspundere a persoanei care o săvârșește.
20.04.2017 | Avocatura.com
O avocată a primit daune morale după ce a fost făcută cu ou și cu oțet pe Facebook
O "doamnă" a fost dată în judecată după ce a postat pe o rețea de socializare expresii jignitoare la adresa unui avocat. "Embrion nedezvoltat", "toantă", "dusă cu pluta", și alte asemenea, sunt doar câteva dintre expresiile folosite împotriva unei avocate din cadrul Baroului Argeș, de duduia plină de furie.
11.04.2017 | Avocatura.com
Avocații din oficiu sunt dezinteresați și nu își studiază cauzele
Codul de procedură penală spune că asistența juridică a inculpaților este obligatorie conform art.90 lit.c). Din păcate, aceasta nu a fost de natură și în măsură a asigura inculpaților o apărare efectivă, prestațiile avocaților echivalând în fapt, cu lipsa de apărare. Avocații din oficiu au fost de acord ca inculpații să fie judecați pe baza probelor de la urmărire penală, în condițiile î
10.04.2017 | Alexandra POPA
SPIONAJ MATRIMONIAL ILEGAL - După ce și-a spionat soțul, o femeie a trebuit să dea socoteală în fața legii
Femeile sunt "arme efective" în lumea informațiilor și a spionajului. Ele au fost, de-a lungul timpului, "spioane, trădatoare, eroine, sabotoare, teroriste". Probabil, majoritatea femeilor au căzut în păcat atunci când au căutat în mesajele partenerilor lor sau au mai tras cu urechea la diferite discuții de bărbați, dar niciodată nu s-au gândit la consecințele legale ale acestui gest.
06.04.2017 | Avocatura.com
Sex oral la pachet cu... dosar penal!
Un tânăr a filmat o fată minoră, în vârstă de 13 ani, în timp ce întreținea relații sexuale orale cu o altă persoană. La scurt timp, băiatul a început să o amenințe pe tânără că va posta filmarea pe Facebook, dacă nu-i va presta și lui sex oral. Finalul nu a fost cu "happy-end" nici pentru elevul de 19 ani, dar nici pentru minoră, aceasta primind daune morale în valoare de... 2000 de lei.
04.04.2017 | Avocatura.com
Bărbat achitat după ce a omorât un pieton care a traversat printr-o zonă nepermisă
În situația în care victima s-a angajat în traversarea prin loc nepermis, faptul că inculpatul conducea autoturismul cu o viteză mai mare decât limita legală nu prezintă relevanță penală, atât timp cât, potrivit raportului de expertiză, accidentul nu putea fi evitat nici la o viteză egală cu acea limită.
23.03.2017 | Avocatura.com
CEDO - Libertatea de exprimare, limitată? Un notar public a fost tras la răspundere după ce a făcut acuzații grave către UNNPR
În hotărârea din 21 martie 2017 în cauza Ana Ioniță împotriva României (cererea nr. 30655/09), Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat, în unanimitate, că nu a fost încălcat art. 10 (libertatea de exprimare) din Convenție.
20.03.2017 | Avocatura.com
"Condamnat" de Curtea Supremă, salvat de CEDO: Libertatea de exprimare este un drept garantat cetățenilor din Europa
Un redactor al unui website-media din Islanda a fost obligat să plătească despăgubiri de către Curtea Supremă, după ce a scris un articol defăimător la adresa unui candidat politic. În cele din urmă, Olafsson (redactorul) a depus o plângere la CEDO, deoarece "sentința" aplicată de Curte i-a încălcat dreptul la libertatea de exprimare. În "ultimă instanță", CEDO a decis: art. 10 (libertatea de expr
17.03.2017 | Avocatura.com
Accesarea fără drept a unui email reprezintă infracțiune
Probabil mulți justițiabili se întreabă dacă reprezintă infracțiune atunci când elementele constitutive sunt întrunite, deși nu este creat niciun prejudiuciu, atunci când accesezi fără drept un email. Curtea de Apel Constanța a oferit răspunsul într-o speță ce a avut acest obiect: da. Potrivit art. 360 alin.1 din Codul penal, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la
17.03.2017 | Avocatura.com
O femeie va primi pensie pentru perioada în care a stat "din greșeală" 10 ani în spatele gratiilor
În anul 1994 o femeie a fost condamnă pentru uciderea soacrei sale, faptă pentru care a primit o pedeapsă de 17 ani de închisoare. După ce a petrecut 10 ani după gratii, o veste bună și-a făcut apariția în viața ei: va primi pensie pentru perioada în care s-a aflat după gratii. Eroare judiciară, sau nu, crima nu a fost comisă de femeie, ci de fiul acesteia.
27.02.2017 | Avocatura.com
Un bărbat a fost iertat de către judecători după ce a condus fără permis
Curtea de Apel Suceava l-a achitat pe un bărbat care a condus fără permis o autoutilitară. Acesta a susținut că nimeni nu îi comunicase faptul că permisul de conducere îi fusese suspendat, deși procesul verbal de contravenție era semnat de inculpat.
22.02.2017 | Avocatura.com
AMENZILE PENALE, o pedeapsă mai eficientă pentru șoferii care urcă băuți la volan
Conducerea unui autovehicul sub inflența alcoolului nu pune în pericol doar viața șoferului băut, ci și a celorlalți participanți la trafic. Această infracțiune se pedepsește cu închisoarea sau cu amendă penală. Se pare că pedeapsa cu închisoarea nu (mai) dă roade, iar Curtea de Apel Oradea a descoperit că amenzile penale aplicate șoferilor care se urcă băuți la volan dau rezultate pozitive.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . 41

RECOMANDĂRI
Avocat
Alina Damian
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Gelu Gabriel Puscas

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020