Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Litigii
13.10.2017 | Avocatura.com
Un bărbat și-a dat amanta în judecată pentru a-și recupera investiția
Un băiat și o fată s-au cunoscut pe Facebook și au început o relație amoroasă. S-au iubit, el îi cumpăra cadouri, îi trimitea bani, o ținea în puf. Până când, ea a aflat că el este căsătorit și l-a părăsit. Apoi, rănit în amorul propriu și pentru a nu părea mai "prost", el a dat-o în judecată pentru a-și recupera "investiția".
09.10.2017 | Avocatura.com
Mamă, amendată cu 300lei/zi, pentru refuzul de a da copilul minor tatălui
O mamă este amendată cu 300 de lei pe zi până când se va conforma sentinței definitive și executorii. Mama este obligată să-i predea tatălui copilul minor în vârstă de 10 ani. Din păcate, din cauza legislației care nu permite atingerea copilului de către executorul judecătoresc. În pofida faptului că tatăl are sentință favorabilă, copilul nu poate fi luat cu forța.
25.09.2017 | Avocatura.com
CEDO - Protecția imaginii acuzatului în timpul procesului penal
Cauza se referă la plângerea a două societăți mass-media cu privire la un ordin judecătoresc care le-a interzis publicarea imaginilor în care ar fi putut fi identificat cel acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor. Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în unanimitate, a decis că nu a fost încălcat articolul 10 (libertatea de exprimare) din Convenția europeană a drepturilor omului.
19.09.2017 | Avocatura.com
Buni de plată! Un avocat și clientul său obligați să plătească 50.000 de lei după ce au denigrat un magistrat
Un avocat și clientul său au fost obligați la plata sumei de 50.000 de lei cu titlul de daune morale. Cei doi au denigrat un procuror în două memorii adresate Ministerului Justiției și Președinției României. Instanțele au hotărât că prin afirmațiile denigratoare cuprinse în cele două memorii, trimise ulterior CSM și PÎCCJ a fost afectată demnitatea, reputația și onoarea procurorului.
08.09.2017 | Avocatura.com
Bărbat mort de 2 ani, amendat pentru că a circulat fără rovinietă
Luna trecută un bărbat decedat de 2 ani "a circulat" fără rovinietă. Amenda a ajuns pe mâna mamei decedatului, care a explicat că este imposibil, deoarece băiatul ei a murit, iar mașina este vândută de ceva vreme. Totuși, autoritățile o plimbă pe drumuri, spunându-i femeii că nu va scăpa de plata amenzii decât dacă apelează la instanță. L-o fi trimis Dumnezeu să ducă niște acte prin orașul
22.08.2017 | Avocatura.com
Creditele online de la IFN-uri sunt valabile fără semnătura electronică a părților
Persoanele care iau de pe internet un credit de la o instituție financiară nebancară (IFN) trebuie să știe că nu este necesară semnătura electronică a părților pentru ca acel credit să fie valabil. În momentul în care debitorul retarge suma de bani pusă la dispoziția acestuia de instituția financiară nebancară, contractul se încheie, independent de existența semnăturilor părților.
18.08.2017 | Avocatura.com
MOTIVARE - Reaua credință și grava neglijență în materia răspunderii judecătorilor: "Și judecătorii sunt oameni, ca atare deciziile lor pot fi eronate și relativ des chiar sunt eronate"
Prin sentința nr 242 / 2016 a Curții de Apel București, secția Contencios Administrativ și Fiscal, instanța face (puțină) lumină cu privire la noțiunile de "rea credință" și "gravă neglijență" în cazul răspunderii judecătorilor. Chiar dacă acțiunea reclamantului împotriva Inspecției Judiciare este respinsă, motivarea instanței poate reprezenta o sursă de inspirație pentru jurisprudența în
03.08.2017 | Avocatura.com
Avocat "fără chef de muncă", obligat să plătească 12.711 lei după ce și-a executat deficitar contractul de asistență judiciară
Un avocat a fost obligat să plătească despăgubiri pentru prejudiciul cauzat clientului prin executarea deficitară a obligațiilor asumate față de acesta prin contractul de asistență juridică.
13.07.2017 | Alexandra POPA
Bărbat, vreau amantă! Nici justiția nu te poate ajuta să-ți faci amantă, dacă singur nu reușești
Un bărbat foarte hotărât să își rezolve problema, s-a dus la judecătorie cu o pretenție cel puțin ciudată: roagă instanța să o oblige pe vecina lui să-i devină amantă. Această dorință a reclamantului a venit după ce femeia - care practică sexul cu tot satul - îl respinge încontinuu. Asta da "poveste" neîmplinită de iubire!
11.07.2017 | Avocatura.com
Un bărbat a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru "testarea fidelității partenerei"
Un bărbat a ales să verifice fidelitate partenerei sale printr-o metodă care i-a adus acestuia o pedeapsă de 8 luni de închisoare. Acesta a folosit un program informatic prin care a interceptat convorbirile telefonice efectuate de iubita sa prin intermediul telefonului. Vestea bună pentru inculpat este că pedeapsa a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.
21.06.2017 | Avocatura.com
CEDO - Publicarea fotografiei unui minor fără consimțământul părinților încalcă art. 8 din Convenție
Foarte mulți părinți își înscriu copiii la diferite agenții de publicitate pentru ședințe foto, reclame și alte beneficii. Ce nu iau în calcul aceștia este că "din greșeală" agențiile pot utiliza pozele copiilor, fără acordul părinților, în campanii publicitare care îi pot afecta emoțional pe părinți, rude, dar și pe prieteni.
16.06.2017 | Avocatura.com
"Obligațiune la purtător" de pe vremea lui Carol I, actul ce obligă o primărie la plata sumei de 97 de milioane de euro
Primăria Iaşi a primit, pe 12 iunie, o somaţie de plată din partea unui executor judecătoresc prin care i se impută suma de 97 de milioane de euro. Suma este solicitată în baza unei aşa-zise "obligaţiuni la purtător", emisă în 1906, în timpul regelui Carol I, despre care un judecător din Iaşi a considerat că este încă valabilă. Reprezentanţii Primăriei Iaşi spun că documentul ar fi, de fapt, c
13.06.2017 | Alexandra POPA
O femeie, dată în judecată după ce a furat... un soț
Magistraţii de la Judecătoria Iaşi au soluţionat un proces în care o ieșeancă a dat în judecată o altă femeie, după ce cea din urmă ar fi avut o relaţie extraconjugală cu soţul ei. Judecătorii ieşeni au audiat mai mulţi martori în acest proces şi au ajuns la concluzia că femeia care a avut o relaţie cu soţul reclamantei nu poate fi trasă la răspundere din punct de vedere legal.
19.05.2017 | Avocatura.com
Scuze pe Facebook timp de 20 de zile pentru afirmații defăimătoare la adresa unei persoane
Încă o hotărâre judecătorească sancționează lipsa de decență în postările de pe Facebook și subliniază că dreptul la liberă exprimare, ca orice alt drept, trebuie exercitat în limitele sale firești, neputând prejudica demnitatea și onoarea altor persoane. Judecătoria Reghin a constatat că mesajul pârâtei de pe Facebook prin care i-a adresat reclamantei cuvinte precum "femeie ușoară" și îi
10.05.2017 | Avocatura.com
Consecințele penale ale utilizării fotografiei altei persoane ca imagine de profil pe Facebook
Rețeaua de socializare - Facebook - are destule lacune, una dintre ele fiind faptul că la crearea unui cont nimeni nu este obligat să își dezvăluie adevărata identitate, cu atât mai puțin ca poza de profil să fie o poza reală cu utilizatorul. Din această cauză foarte mulți minori au acces la un cont de Facebook și nu întotdeauna rezultatul este unul pozitiv.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 41

RECOMANDĂRI
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Corina Radu
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020