Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Litigii
12.12.2017 | Avocatura.com
Două spitale județene de urgență, date în judecată - Avocatul Dorin Tătaru: "Practic, încercăm imposibilul, dar trebuie să demonstrăm că sistemul medical a greșit" / "Dosarul nu vizează un medic anume, ci sistemul medical românesc reprezentat de două spitale din Cluj"
În timp ce unora le este furată atenția cu proteste, legi și GRECO, în spitalele din România zilelor noastre continuă să fie duse lupte împotriva ignoranței, nepăsării și a răului făcut chiar de către medici. Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca sunt date în judecată pentru o "eroare" făcută în cazul unui copil, care, din cau
23.11.2017 | Avocatura.com
Un sărut i-a adus unei femei o condamnare la 2 ani de închisoare
O femeie din Oregon, SUA, a fost condamnată la închisoare după ce și-a sărutat iubitul, iar acesta a murit. Melissa și-a vizitat iubitul în penitenciarul unde era închis și l-a sărutat pentru a masca cele 7 punguțe cu metamfetamine. Planul nu a ieșit conform așteptărilor și două dintre punguțele cu droguri s-au spart în stomacul bărbatului.
22.11.2017 | Avocatura.com
Avocat condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă
Un avocat ieșean a fost condamnat la cinci ani și opt luni de închisoare după ce s-a urcat beat la volan și a omorât două persoane. Ion Victor Axinte a fost judecat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.
17.11.2017 | Avocatura.com
Agent constatator bun de plată după ce a uitat să semneze procesul verbal de contravenție
Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a obligat un agent de poliţie la plata despăgubirilor materiale reprezentate de cheltuielile de judecată efectuate într-un dosar prin care s-a admis plângerea contravenţională a unui petent pe motiv că au fost încălcate dispoziţiile art. 17 din O.G. nr. 2/2001, procesul verbal nefiind semnat de acesta în calitate de agent constatator.
16.11.2017 | Avocatura.com
Tribunalul Iași a acordat despăgubiri de 35.000 de lei unei femei înșelate de către soț
Un bărbat este obligat de Tribunalul Iași să plătească fostei soții despăgubiri de 35.000 de lei pentru suferința morală cauzată de divorț. Bărbatul a fost foarte supărat atunci când fosta lui soție a aflat de infidelitățile acestuia și a avut "tupeul" să ceară chiar divorțul.
13.11.2017 | Avocatura.com
O evaziune fiscală de 335 de lei și 2 ani de închisoare cu suspendare
Curtea de Apel București a dispus condamnarea unui bărbat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. "Amărâtul" a săvârșit infracțiunea de evaziune fiscală prin care s-a cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 335 lei.
10.11.2017 | Avocatura.com
Un avocat a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune
Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe un avocat la 2 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 4 ani pentru infracțiunea de înșelăciune. Romulus Luca face parte din Baroul Cluj și ar trebui să presteze și muncă în folosul comunității pentru 80 de zile.
01.11.2017 | Avocatura.com
Un cuplu "a reușit" să fie condamnat la 260 de ani de închisoare pentru răpirea unui minor
Deși în mod normal un om trăiește până în 100 de ani, se pare că un cuplu din Mexic a reușit, nu să trăiască peste 100 de ani, ci să primească o condamnare de 260 de ani. Cele două persoane au răpit un copil, după care au încercat să îi șantajeze pe părinții acestuia, amenințăndu-i că îl vor omorî.
31.10.2017 | Avocatura.com
Stadiu cauză disjunsă din Dosarul Colectiv
Opinia publică este informată cu privire la stadiul cauzei disjunse din Dosarul Colectiv. Păcat că doar atunci când se împlinește un anumit termen de la tragedie, încep să se miște lucrurile într-un dosar...
30.10.2017 | Avocatura.com
LITIGIU DE MUNCĂ: Administrator de firmă, condamnat la închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de 85.000 de lei
Un accident de muncă mortal ce a avut loc în anul 2008 a ajuns, după 9 ani, la o decizie definitivă în justiţie. Administratorul firmei la care lucra victima, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de 85.000 de lei.
27.10.2017 | Avocatura.com
Un an și 2 luni de închisoare, după ce și-a șantajat amanta și i-a umblat fără drept în telefon
Un bărbat a fost condamnat la un an și două luni de închisoare pentru șantaj, hărțuire și acces ilegal la un sistem informatic. Inculpatul s-a supărat foarte tare atunci când a aflat că amanta lui vrea să pună punct relației dintre ei, așa că... a amenințat-o că va posta pe rețelele de socializare pozele nud pe care femeia i le trimisese. Mare grijă la ce poze trimiteți și cui, dar de preferat a
26.10.2017 | Avocatura.com
Daune morale de 375.000 de euro și 3 ani de închisoare pentru moartea unui om pe trecerea de pietoni
În urmă cu doi ani, un tânăr taximetrist a lovit mortal o femeie de doar 34 de ani. Miercuri, 25 octombrie, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe șofer la 3 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, urmând ca acesta împreună cu asiguratorul să plătească daune morale către mama, tatăl și fratele victimei.
23.10.2017 | Avocatura.com
Hotărâri judecătorești «cu cap» - Un hoţ de buzunare nu mai poate urca în niciun mijloc de transport în comun din Capitală timp de trei ani
Văzând că poate simpla trimitere după gratii nu duce neapărat la "îndreptarea" societății, iată că unii dintre magistrați încep să gândească puțin "outside the box". Astfel, un judecător a dat într-un caz (banal) de furt o sentință bună, zicem noi: 3 ani şi şase luni după gratii pentru cele trei furturi dovedite, dar şi o interdicţie aparte - după eliberare, timp de trei ani nu are voie să
18.10.2017 | Avocatura.com
Un avocat câștigă o bătălie în valoare de 6 milioane de lei cu OMV Petrom
Chiar dacă nu mulți se aruncă în lupte juridice cu nume mari din lumea companiilor, iată că un avocat din Baroul Cluj a reușit să obțină o soluție favorabilă în instanță împotriva firmei OMV Petrom. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au respins marţi, în rejudecare, acţiunea OMV Petrom, prin care firma austriacă solicita despăgubiri avocatului Dan Stegăroiu, pentru pretinse prejudicii în urma in
16.10.2017 | Avocatura.com
CEDO: Condamnarea penală bazată pe declaraţia unui martor fugar încalcă dreptul la un proces echitabil
Cauza priveşte condamnarea reclamantului pe baza unei declaraţii făcute de o persoană care a pretins că a fost atacată de el, dar care nu s-a prezentat în faţa instanţei de judecată. Curtea a concluzionat că drepturile de apărare ale reclamantului au fost restricţionate într-un mod incompatibil cu cerinţele unui proces echitabil şi a constatat încălcarea dreptului său la un proces echitabil.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 . . . 41

RECOMANDĂRI
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Mihai Deleanu
Avocat
Carmen Nemes

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021