Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Examene
21.06.2017 | Alexandra GORDEA
EXAMENUL DE INTRARE ÎN PROFESIA DE AVOCAT 2017: 1 septembrie, 1000 lei taxa
Dacă până acum candidații la titlul de avocat stagiar oscilau între "ceva emoții" și "va fi ok", odată cu anunțarea detaliilor privind examenul de intrare în profesie, suntem siguri că acum s-a trecut la stadiul "panică, alert, alert!". Totul va fi bine în cele din urmă. Dacă nu va fi bine, atunci nu este finalul... ;)
08.02.2017 | Avocatura.com
INM: Concurs de admitere în magistratură în perioada 7 februarie - 22 mai
CSM a aprobat organizarea, prin intermediul Instiutului Național al Magistraturii, în perioada 7 februarie - 22 mai, a concursului de admitere în magistratură. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi de judecător la judecătorii și 43 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.
02.02.2017 | Avocatura.com
Concursul de admitere la Şcoala Naţională de Grefieri va avea loc la data de 23 aprilie
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii "a pus la bătaie" un număr de 55 locuri de grefier cu studii superioare juridice, dintre care 40 alocate instanţelor judecătoreşti şi 15 locuri pentru parchet.
25.10.2016 | Avocatura.com
INM 2016, rezultate interviu: 193 de auditori de justiție și un absent. Rămân totuși locuri neocupate
Așteptate mai ceva ca pâinea caldă, CSM a făcut publice rezultatele finale ale examenului de admitere la INM, pentru ultima probă, cea a interviului. 193 de candidați au fost admiși. Așadar, dintre cele 130 locuri pentru judecători și 70 pentru procurori disponibile la admiterea INM de anul acesta, 7 au rămas neocupate.
13.10.2016 | Alexandra POPA
PRIMELE REACȚII DUPĂ INTERVIUL LA INM: "Nimic din ceea ce se discută pe forumuri, pe grupuri, nu e adevărat!"
Este de departe cea mai de temut probă pentru cei care aspiră la o carieră în magistratură. "Dracul atât de negru", despre care vuiește tot internetul și care stă ca un nod în gâtul candidaților, nu e atât de negru pe cât ar părea din exterior. O tânără care a susținut astăzi, 13 octombrie, proba interviului în fața "balaurului cu 5 capete", lămurește "gloata" speriată: "Lăsați tot ceea ce
13.10.2016 | Alexandra GORDEA
Așteptările Comisiei la interviul INM - Cristi Danileț: "Ceea ce urmărim este să vedem dacă avem în fața noastră un om sau un robot. Își știe calitățile? Își știe defectele?"
S-a dat startul controversatelor interviuri pentru admiterea la INM. Succes, în primul rând! Și pentru că știm că orice "ajutor" este binevenit, vă oferim câteva ponturi despre ce anume așteaptă Comisia de interviu de la voi, ponturi pe care judecătorul Cristi Danileț le-a împărtășit exclusiv cu Avocatura.com.
07.10.2016 | Avocatura.com
Înalta Curte de Casație și Justiție pune la bătaie 7 locuri pentru postul de magistrat-asistent
Consiliul Superior al Magistraturii și Institutul Național al Magistraturii organizează la București, în perioada 7 octombrie 2016 - 10 ianuarie 2017, concursul pentru ocuparea a 7 posturi vacante de magistrat-asistent. Înscrierile de fac până la data de 28 octombrie inclusiv și se adresează magistraților care au o vechime de cel puțin 5 ani în funcțiile prevăzute de lege.
03.10.2016 | Avocatura.com
Admitere magistratură 2016: Mâine încep interviurile
Consiliul Superior al Magistraturii a decis că examenul de admitere în magistratură din acest an are loc la București pentru ocuparea unui număr de 85 de posturi de judecător la judecătorii și 58 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. Dacă în cazul admiterii în magistratură interviurile încep mâine, pentru admiterea INM candidații mai au timp să se pună la punct încă 10 zi
28.09.2016 | Alexandra GORDEA
Sitcom despre examenul de admitere în Barou - 10 grile ridicole la care nici măcar Briciu nu ar putea răspunde
Sunt unii avocați care au un simț al umorului extrem de dezvoltat. Iar acesta este un lucru foarte bun. Cum naiba să faci față unei lumi așa nebune, ca cea a avocaților, dacă nu făcând haz de necaz?! Așa s-au gândit și câțiva avocăței, care nu s-au putut abține din a ridiculiza examenul de admitere în Barou de anul acesta. Noi ne-am amuzat copios!
23.09.2016 | Nicoleta CRISTEA
Decanul vrâncean Ioan Ioanovici: "Rezultatele reflectă pregătirea de la facultate!"
Examenul de primire în profesia de avocat s-a încheiat dezastruos pentru cei înscriși în Vrancea. Din cei nouă candidați, niciunul nu a reușit să obțină minimul de 70 de puncte pentru a promova examenul, fapt care a stârnit nemulțumirea Decanului Baroului Vrancea. Nu neapărat îndreptată împotriva absolvenților de Drept, ci mai ales împotriva unităților de învățământ universitare care nu mai
22.09.2016 | Avocatura.com
Ieri studentă, azi avocat stagiar: O absolventă de Drept de la Cluj a luat la Barou din prima cu 86 de puncte
A absolvit Facultatea de Drept UBB Cluj în această vară, dar acest lucru nu a împiedicat-o să intre din prima la Barou, ocupând locul 16 național. Carina-Ioana Bojan a dovedit că prin munca temeinică și susținută din timpul facultății, nu a avut nevoie de foarte mult timp de pregătire pentru examenul de admitere în Barou. Proaspătul stagiar a obținut 86 de puncte la examenul de admitere în profesie
20.09.2016 | Alexandra GORDEA
"Judecată la rece" a rezultatelor de la examenul de admitere în Barou 2016: Tot Dreptul civil rămâne "buba" acestui examen. Sau cum "toate-s vechi şi nouă toate"
3421 de candidați s-au trezit cu noaptea în cap și cu sufletul plin de emoții în data de 12 septembrie pentru a susține examenul de intrare în Barou. 677 au luat peste cele 70 de puncte impuse de Regulament, dar dintre aceștia 64 au fost respinși pentru că nu au luat minimum de 10 puncte la fiecare materie. "Buba" nu a reprezentat-o - așa cum s-au plâns cei mai mulți - OEPA, ci Dreptul Civil. Comparativ
19.09.2016 | Avocatura.com
REZULTATE ADMITERE BAROU 2016: 677 de candidați au luat peste 70 de puncte
După emoții cât carul și revolte la fel de mari, INPPA a publicat rezultatele examenului de admitere în Barou 2016. Din cei 3421 de candidați care au susținut examenul, numai 677 au luat peste 70 de puncte. Dar și dintre aceștia, aproximativ 70 au fost respinși, deoarece nu au luat minimum de 10 puncte la una dintre cele cinci materii.
19.09.2016 | Alexandra GORDEA
Încălcare flagrantă a CPP la examenul de admitere în Barou - Grilă greșită, admisă de mai mulți profesori universitari, ignorată de INPPA
Trei email-uri diferite, aceeași rugăminte: încălcarea gravă a articolului 117 CPP la examenul de admitere în Barou 2016. Mai exact, grila care spunea că "nu are dreptul de a refuza să de declarații în calitate de martor..." este greșită, mai mulți profesori universitari admițând greșeala comisiei de examen INPPA. Chiar dacă poate nu schimbă mult soarta candidaților, dar remedierea acestei situați
16.09.2016 | Avocatura.com
ADMITERE INM 2016: Repartizarea pe săli a candidaților la proba scrisă a raționamentului logic
INM a făcut public anunțul privind repartizarea pe săli a candidaților rămași în cursa pentru dobândirea unui loc în magistratură. După prima probă, care a avut loc pe 4 septembrie, puțin peste 300 de candidați au reușit să obțină punctajul minim obligatoriu. Avocatura.com urează succes celor care vor susține proba raționamentului logic duminică, 18 septembrie.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 . . . 21

RECOMANDĂRI
Avocat
Corina Radu
Avocat
Razvan Vasiliu
Avocat
Elena Ablai
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020