Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Cunoaște-ți avocatul

Subcategorii: Cum lucrez, Succesul meu, Eu și clientul meu, Ce-și doresc avocații, De ce m-am specializat în....
20.03.2015 | Sebastian RADU
Schi și adrenalină? Prezente! Avocatul Mihaela Dobre, de la "Maxim & Partners", nu ar da niciodată vacanțele active pe confortul unui hotel de 5 stele
Un mare om, pe numele său Plinius, afirma că "Felul cum întrebuinţăm timpul liber ne trădează caracterul". Timpul liber este "hobby-ul" de bază al tuturor persoanelor care cunosc prea bine "înfiorătoarea" noțiune de "serviciu". Iar unii dintre cei care profesează în sfera juridică pot spune cu mâna pe inimă că "sunt avocați și asta le ocupă tot timpul". Sau nu?
18.03.2015 | Sebastian RADU
"Haideți domnule avocat, dați pasă!" De vorbă cu Adrian Robert Nănuț, despre succes: "Statutul de avocat te urmărește și în viața personală"
Am întâlnit până acum, atât în viața personală, cât și în viața profesională, oameni diferiți în ceea ce privește raportarea la succes. Am văzut persoane care îşi îndeplinesc obiectivele personale şi / sau profesionale cu zâmbetul pe buze și altele care, deşi îşi îndeplinesc obiectivele, trăiesc constant sentimentul de insuficiență. Care profesează într-un domeniu din... nevoie. Ne-am
17.03.2015 | Sebastian RADU
Litigiu cu happy-end marca Nomenius: "Buturuga mică răstoarnă carul mare" - partea I
Într-o lume a consumerismului și a marilor corporații, "micii" antreprenori au mai mereu de suferit. Un astfel de caz este cel al arbitrului Marius Avram care, dorind să pună bazele unei afaceri revoluționare, denumită "happybox", s-a lovit de notorietatea pe care o are un meniu al lanțului de restaurante McDonald`s - "Happy Meal". Acesta s-a trezit cu un refuz inițial din partea OSIM în a-i înregistra ma
10.03.2015 | Sebastian RADU
De vorbă cu Nicoleta Oanță, despre reușitele în avocatură: "Succesul se măsoară în numărul clienților mulțumiți!"
Avocatul Nicoleta Oanță consideră că "pic cu pic se face mare" și că fiecare dosar sau experiență în parte adaugă câte ceva la ceea ce te definește ca avocat.
10.03.2015 | Avocatura.com
Analiză ONV Law: Procesele verbale de contravenție pentru lipsa rovinietei sunt nule dacă nu sunt semnate olograf
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 16 februarie că, pentru a fi legale, procesele verbale de contravenție trebuie semnate olograf. Decizia va deveni obligatorie după publicarea acesteia în Monitorul Oficial.
04.03.2015 | Sebastian RADU
De vorbă cu Iulian Pîrlog, despre succes: "Indiferent pe unde te-ai afla, lungul drum către succes nu-l poți parcurge decât prin muncă asiduă, pregătire continuă și, mai ales, prin atenția acordată detaliilor"
"Câștigul de 100% nu este garantat niciodată, căci se lucrează cu materialul clientului, iar în fața noastră, fie ca este vorba de organe de urmarire penală, de Parchet sau de Instanță, avem tot oameni - polițiști, procurori și judecători. Fiecare analizează cauzele și prin prisma propriilor experiențe", spune avocatul Iulian Pîrlog.
03.03.2015 | Sebastian RADU
De vorbă cu avocatul Gheorghița Maxim, despre succes: "La finalul unei zile aglomerate apare o oboseală plăcută, dominată de bucuria lucrului bine făcut"
Cei 14 ani de avocatură au învățat-o pe Gheorghița Maxim că reuşeşti atunci când crezi în client, în idee, în speță şi respecți normele de procedură.
03.03.2015 | Avocat Andreea Țigău
Formularea unei acțiuni privind drepturile de proprietate intelectuală la Curtea de Justiție a Uniunii Europene
De la crearea sa, în 1952, misiunea Curții de Justiție a Uniunii Europene este de a garanta "respectarea legii în interpretarea și aplicarea" tratatelor în cadrul acestei misiuni. Curtea de Justiție a Uniunii Europene controlează legalitatea actelor instituțiilor Uniunii Europene, se asigură că statele membre își îndeplinesc obligațiile rezultate din tratate și interpretează dreptul Uniunii la solici
02.03.2015 | Sebastian RADU
De vorbă cu avocatul Daniela-Corina Floruț, despre succes: "Lumea obișnuiește să le facă loc celor ale căror vorbe și acțiuni arată că știu încotro se îndreaptă"
Avocatul Daniela-Corina Floruț este o personalitate activă, căreia îi place să se implice în multe activități și să se autodepășească, tinzând mereu spre perfecțiune.
19.02.2015 | Sebastian RADU
De vorbă cu Violeta Podolianu despre succesul în avocatură: "Avocatul ar trebui să se implice mai mult în viața socială. Poate așa se va schimba și percepția oamenilor asupra celor din această profesie"
Şi-a dorit să devină un bun avocat încă de când a intrat la Facultatea de Drept, iar acest lucru se vede. Experienţa şi pregătirea permanentă converg spre ceea ce este astăzi: un avocat de succes definit de educaţie juridică, profesionalism, corectitudine, perseverenţă.
16.02.2015 | Sebastian RADU
De vorbă cu Gelu Pușcaș, despre succesul în avocatură: "Sunt mulți tineri bine pregătiți, care și-ar dori să urmeze această carieră, însă nu au șansa să li se explice ce înseamnă cu adevărat avocatura"
Prin ceea ce face, avocatul Gelu Pușcaș își dorește să schimbe mentalitatea reflectată de "miturile existente în asociațiile de proprietari" și să fie cel mai bun în aria sa de practică. "Oamenii cred că ce aud în jurul lor sau ce citesc într-un ziar - acela este adevărul absolut. Și te lovești ca de un zid. Pe care, ca avocat, trebuie să-l dărâmi."
27.01.2015 | Sebastian RADU
De vorbă cu avocatul Valentin Epure: Birocrația - amenințare sau oportunitate pentru avocați?
Avocatura.com a stat de vorbă cu avocatul Valentin Epure despre cum influențează birocrația mediul avocațial.
26.01.2015 | Avocatura.com
Cine îl apără pe Sorin Ovidiu Vîntu
Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat, luni, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție însoțit de apărătorul său Angelica Enache, acesta fiind citat într-o nouă cauză penală în calitate de suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și delapidare în legatură cu patrimoniul Petromservice.
12.01.2015 | Avocatura.com
Raluca Ioana Călbază, Junior Associate la "Călin și Asociații": "Modificările aduse art. 665 din Codul de procedură civilă ar putea fi neconstituţionale"
Astfel cum rezultă din expunerea de motive ce au stat la baza Legii nr. 138/2014, contextul în care s-a considerat necesară adoptarea unei norme care să aducă modificări în ceea ce priveşte procedura executării silite, a fost dat de faptul că, în urma analizării opiniilor judecătorilor, s-a constatat o creştere a volumului de activitate a instanţelor de executare.
08.01.2015 | Avocatura.com
Cosmin Dobroiu, Head of Penal Department la "Călin și Asociații", despre prejudecată și pre-judecată
Recent, atenția societății "Călin și Asociații" a fost aplecată asupra unui dosar aflat pe rolul unei instanțe de judecată, în care judecătorul de cameră preliminară a manifestat o atitudine la limita principiului echidistanței, aspect ce poate conduce la o posibilă recuzare a magistratului.
Pagina: 1 2 3 4 5 6

RECOMANDĂRI
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Andreea Miclea
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Mihai Deleanu

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021