Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Economie
01.02.2016 | Alexandra GORDEA
Comisia Europeană este decisă să contracareze practicile fiscale agresive ale companiilor mari. VEZI care sunt noile propuneri de combatere
Comisia Europeană a publicat, recent, noile propuneri de combatere a evaziunii fiscale, care au în vedere un răspuns coordonat la nivelul Uniunii Europene, prin alinierea legislațiilor fiscale naționale, pentru a contracara în mod real și eficient praticile fiscale agresive ale companiilor mari. Recentele propuneri legislative vor fi transmise Parlamentului European pentru consultare și Consiliului pentru ado
28.01.2016 | Mihaela GÎDEI
Numărul creditelor în CHF este tot mai mic. Două treimi din cele 43.500 de cereri de conversie sau restructurare, soluționate
Numărul persoanelor cu credite denominate în franci elvețieni s-a redus la sfârșitul anului trecut - de la 75.412, câte erau în noiembrie 2014, la 61.833, cât s-au înregistrat la finalul lui 2015. De asemenea, a scăzut și soldul împrumuturilor în franci elvețieni - de la 9,8 miliarde lei, la 8 miliarde.
15.01.2016 | Avocatura.com
UTIL - Articol de specialitate, despre evaziunea fiscală. Avocatul Romeo Cosma tratează modalitatea specifică de săvârșire a evaziunii fiscale prin înregistrarea unor operațiuni fictive
Infracțiunile economico-financiare - evaziunea fiscală, îndeosebi - cunosc un trend ascendent dacă ne raportăm la numeroasele amenzi date sau la reținerile efectuate de către organele abilitate pentru fapte penale de acest tip. Dincolo de reaua-credință a unor întreprinzători, o altă cauză a neregulilor economice se datorează și interpretărilor diferite în materia dreptului penal și în materia drep
16.12.2015 | Mihaela GÎDEI
Un avocat susține că oferta OTP Bank de conversie a creditelor în CHF are clauze abuzive: "Ridică atât probleme juridice, cât şi de ordin tehnic, care demonstrează graba şi uşurinţa cu care a fost inserată"
OTP Bank a lansat recent o ofertă de conversie cu discount a creditelor în franci elvețieni, dar nu și-a atins scopul, întrucât clienții nu sunt mulțumiți de propunere. În această privință, avocatul Alexandra Burada susține că oferta băncii conține clauze abuzive. Reducerea din cadrul ofertei este de 17.5% - 25% din soldul creditului.
12.11.2015 | Mihaela GÎDEI
Creditele Prima Casă conțin capcane? Avocatul Gheorghe Piperea susține că au clauze abuzive și plăți necuvenite
Avocatul Gheorghe Piperea susține că mult râvnitul credit Prima Casă conține trei probleme, care nu sunt de neglijat. El a explicat că valoarea totală a finanțărilor acordate este compusă din dobânda variabilă născută din Robor la trei luni, alături de marja fixă de cel mult 2,5% pe an și din comisionul de gestiune datorat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi
27.10.2015 | Mihaela GÎDEI
Proiect de lege - datoriile la bănci pot fi eliminate la schimb cu bunurile ipotecate
Proiectul de lege potrivit căruia creditele ipotecare pot fi dizolvate cu bunurile imobile ipotecate a fost adoptat de Senat luni. În această privință, legea se aplică în raporturile dintre persoanele fizice și instituții de credit, instituții financiare nebancare sau cesionari ale creanțelor deținute asupra persoanelor fizice.
23.10.2015 | Alexandra GORDEA
România, în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene: penalizări pentru netranspunerea Directivei 2014/59/UE
Comisia Europeană a decis să sesizeze CJUE cu privire la netranspunerea legislaţiei privind redresarea şi rezoluţia bancară de către mai multe țări membre UE, printre care și România. Potrivit specialiştilor din domeniul juridic, Comisia Europeană este îndreptăţită să aplice penalităţi pentru această neconformare.
23.10.2015 | Avocatura.com
Fornetti continuă dezvoltarea - Compania va mări "semnificativ" și efectivul de forță de muncă
Povestea Fornetti continuă. Franciza asigură produse pentru piața de retail, în afară de rețeaua de franciză și sistemul in store bakery. Este prezentă în 11 țări, cu un rulaj mediu anual de 16.000 de tone în cele peste 2000 de puncte retail.
09.10.2015 | Mihaela GÎDEI
BCR dă în judecată avocații. Îi acuză că sunt "samsari de litigii"
Banca Comercială Română și-a propus să îi dea în judecată pe unii avocați care instrumentează cazuri de profil, susţinând că ei nu sunt decât niște "samsari de litigii".
06.10.2015 | Mihaela GÎDEI
Încă o victorie asupra băncilor - Credit Europe, obligată să încaseze ratele unui credit în CHF la cursul de 2,0950 lei
O decizie a Tribunalului București a obligat Credit Europe să încaseze ratele unui credit în franci elvețieni la cursul de 2,0950 lei, valabil la momentul semnării, și să emită un nou grafic de rambursare care să stipuleze restituirea creditului în lei.
10.09.2015 | Mihaela GÎDEI
ASF vrea deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări. Cererea a fost depusă la Tribunalul București
Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară au depus marți, la Tribunalul București, cererea de deschidere a procedurii de faliment a Astra Asigurări.
04.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Magistrații de la Tribunalul Prahova au decis: Petrotel Lukoil nu poate intra în insolvență
Compania petrolieră Petrotel Lukoil nu are voie să intre în insolvență până la 1 noiembrie, în urma deciziei adoptate de către magistrații de la Tribunalul Prahova.
31.08.2015 | Avocatura.com
Ce strategii noi de dezvoltare are Fornetti Romania
Compania Fornetti a ieşit la sfârşitul lunii iulie a acestui an din insolvenţă, depăşind cu succes şi ultima fază, cea a reorganizării judiciare, reuşind achitarea tuturor datoriilor către bănci și furnizori. Se vor continua planurile de dezvoltare, atât pe plan local, cât şi internaţional.
28.08.2015 | Mihaela GÎDEI
Avocatul Gheorghe Piperea: "După acoperirea falimentului Astra, în Fondul de Garantare mai rămân 300 milioane lei. Dacă are loc o catastrofă?"
Referitor la vinovații în cazul falimentului Astra Asigurări, avocatul Gheorghe Piperea susține că "plaja" este foarte largă și că aceștia trebuie să își asume responsabilitatea. Piperea consideră că și Autoritatea de Supraveghere Financiară are o parte de vină - aceasta a cerut miercuri falimentul Astra după mai bine de un an și jumătate de redresare financiară, perioadă în care nu s-au găsit
26.08.2015 | Avocatura.com
Astra Asigurări, în faliment
Astra Asigurări intră în faliment, în urma deciziei adoptate în urmă cu scurt timp de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 . . . 94

RECOMANDĂRI
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Alina Damian
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020