Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Economie
14.08.2017 | Avocatura.com
Analiștii financiar-bancari estimează inflația anuală la finalul anului curent la 2,13%, respectiv 3,3% anul următor
Analiștii financiari bancari se așteaptă ca inflația anuală la finalul anului curent să ajungă la 2,13%, respectiv 3,3% anul următor, conform opiniilor exprimate de participanții la un sondaj intern în cadrul Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
02.08.2017 | Avocatura.com
"De ce să plătim contribuții mai mari la stat începând cu 2018?" - O analiză a avocatului Bogdan Mărculeț, "Niculeasa Law Office"
În timp ce alții se "agită" cu pensii speciale și vaccinuri, avocații de la "Niculeasa Law Office" încearcă să explice un subiect care ne vizează pe toți și care, cumva, a trecut ușor din agenda multora dintre noi: contribuțiile sociale.
31.07.2017 | Alexandra GORDEA
Avocatul Mădălin Niculeasa, despre cum au ajuns persoanele private să colecteze creanțe fiscale pentru stat
Mădălin Niculeasa, Partener la "Niculeasa Law Office", își exprimă punctul de vedere referitor la decizia luată de către Ministerul Finantelor care a anunțat că de la 1 ianuarie 2018 contribuțiile vor fi datorate de către angajat, însă obligația stabilirii, reținerii și plății acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului.
18.07.2017 | Avocatura.com
Și avocat, și viticultor - Cum mai face bani avocatul Valeriu Stoica
Băieții deștepți știu că avocatura este un business. Unul chiar foarte bănos. Dar avocatura poate fi privită și doar ca un bun început în ale antreprenoriatului. Poate tocmai de aceea, foarte mulți avocați dezvoltă în paralel business-uri care le aduc mai mulți bani poate decât propria profesie. Unul dintre aceștia este și renumitul avocat Valeriu Stoica.
10.07.2017 | Alexandra POPA
Firmele cu capital de stat sunt obligate să țină evidența datoriilor și creanțelor mai vechi de 30 de zile
Obligația transmiterii online a unei raportări care să cuprindă datoriile și creanțele cu scadența depășită cu cel puțin 30 de zile revine acum doar companiilor de drept public, după ce firmele private au fost scutite recent de la o asemenea obligație. În continuare însă, nu se știe care este adresa de e-mail la care trebuie să ajungă o astfel de evidență, așteptându-se publicarea unei procedur
27.06.2017 | Avocatura.com
Salariile Guvernatorului BNR și ale celorlalți membri din conducere
Banca Naţională a României a publicat lista cu salariile şi beneficiile de care se bucură angajaţii instituţiei. În plus, "salariații băncii pot primi bonus de performanță anual, acordat în funcţie de rezultatele obţinute în urma evaluării performanței profesionale, în cuantum situat între 25% și 100% din salariul lunar".
21.06.2017 | Avocatura.com
PROIECT DE LEGE - Băncile nu vor mai cere comision pentru retrageri de bani / interogarea soldului
Un nou proiect de lege este pe cale de a intra în aplicare. În curând (Doamne ajută!) băncile nu vor mai putea cere comision pentru a vedea ce bani ai în cont, pentru retrageri de numerar sau alte operațiuni. În ceea ce privește persoanele cu venituri lunare aflate până la nivelul salariului minim brut, acestea vor beneficia și de alte gratuități.
20.10.2016 | Avocatura.com
Modificări fundamentale privind regimul persoanelor fizice autorizate (PFA) și a Întreprinderilor individuale (II)
Miercuri, 19 octombrie, a apărut în Monitorul Oficial legea care schimbă fundamental modul de funcționare și înregistrare a persoanelor fizice care desfășoară activități economice. Legea introduce un număr maxim de salariați pe care îl poate avea o astfel de entitate. Ceea ce este foarte important, este faptul că legea nu are efect asupra profesiilor independente reglementate de legi speciale.
05.10.2016 | Alexandra POPA
Lecții pentru avocați, de la un tânăr antreprenor: "Trebuie să iubești atât de mult ceea ce faci, încât să poți înlocui orice cu muncă"
Ana Istodorescu reprezintă explozie, culoare, eleganță și nebunie. Aceste ingrediente au fost luate și amestecate într-un shaker de unde a rezultat "cocktailul" Nita Sao. În urmă cu 12 ani, Ana a avut curajul, când avea doar 14 ani, să își expună creațiile într-un boutique pentru tineri designeri. Acum are propria afacere "serioasă", un showroom chic și multă treabă. A recunoscut că a fost o perso
31.08.2016 | Avocatura.com
50.000 de euro pentru românii care se întorc acasă, pregătiți să-și deschidă o afacere
Conform statisticilor, mai mult de 2 milioane de români pleacă peste hotare la muncă. Cei mai mulți lucrează în construcții, în Italia și Spania. Începând cu luna septembrie va fi implementat un proiect finanțat cu bani europeni, care va da "o mână de ajutor" celor cu spirit de antreprenor. Așadar, Ministerul Fondurilor Europene este hotărât să-și facă românii să se întoarcă acasă, oferind ce
12.07.2016 | Avocatura.com
Studiu: "Cum comunică strategic companiile din România?" - 73% dintre companii ar externaliza activitatea de comunicare strategică și afaceri publice pentru a beneficia de expertiza consultanților
Un studiu recent ne arată cum competiția din piață determină companiile să își construiască o reputație puternică. McGuireWoods Romania, în parteneriat cu Sfera Business, a lansat studiul "Cum comunică strategic companiile din România?" în cadrul unei dezbateri care a reunit profesioniști responsabili de comunicare strategică, afaceri publice și guvernamentale din companii de renume. Rezultatele stu
04.07.2016 | Alexandra POPA
Instanțele în asentiment cu debitorii CHF: Două decizii definitive ale Tribunalului București care au înghețat cursul francului elvețian
După ce Banca Elveției a încetat să țină francul la un plafon fix față de euro, debitorii în franci din Europa s-au aflat în imposibilitatea restituirii creditelor. În foarte multe instanțe din țară au "izbucnit" procese de conversie a creditelor în franci elvețieni. După o "tranșă" de procese câștigate fie pe fond, fie definitiv, de către debitorii în CHF din întreaga țară, iată că Tribun
14.06.2016 | Avocatura.com
Conferința "INVESTMENTS AND EXPORTS", dedicată companiilor care investesc în România
Investiţiile străine directe în România au ajuns în 2015 la 3 mld. euro, cel mai ridicat nivel din 2009, iar încrederea investitorilor în țara noastră a fost pe un trend crescător. Cele mai multe investiţii au fost atrase și în 2015 de industrie. Toate acestea vor fi dezbătute în cadrul conferinței "Investments and Exports", joi, 16 iunie, la Hotel Radisson Blu.
01.06.2016 | Alexandra POPA
Legea dării în plată - GHID DE "UTILIZARE", creat de un avocat
Chiar dacă a intrat în vigoare în urmă cu ceva timp, Legea dării în plată - sau, mai bine spus, punerea ei în aplicare - continuă să dea bătăi de cap debitorilor aflați în această situație. Un avocat s-a gândit să realizeze un ghid al acțiunii de dare în plată.
26.05.2016 | Alexandra POPA
CADRUL JURIDIC INCERT ȘI IMPREDICTIBIL, cauza pentru care industria bancară din România este "instabilă"
Președintele Consilului Director al Asociației Române a Băncilor (ARB) susține că din cauza cadrului juridic incert și impredictibil în domeniul financiar - bancar, industria bancară din România este "îngenuncheată" de un risc sistemic sever. Acesta a mai punctat faptul că sistemul bancar din România nu poate fi deconectat de la realitățile europene și globale.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 94

RECOMANDĂRI
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Razvan Vasiliu
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Elena Ablai

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021