Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Economie
09.01.2018 | Avocatura.com
UTIL - Registrul de evidență fiscală pentru persoanele fizice care desfășoară activități independente
Registrul de evidență fiscală pentru persoane fizice care desfășoară activități independente (PFA, ÎI, profesii liberale) a fost aprobat printr-un ordin publicat vineri, 5 ianuarie (Ordin 3254 / 2017). Atenție! Registrul se completează și de către contribuabilii impozitați pe bază de normă de venit.
09.01.2018 | Avocatura.com
Avocații, datornici la Fisc: 100 milioane lei de la peste 300.000 de români, printre care avocați și contabili
Fiscul a trimis anul trecut un număr uriaș de impuneri pentru plata contribuției la asigurările de sănătate (CASS), prin care cere achitarea unor sume neachitate încă din 2012. Numărul deciziilor de impunere, de peste 300.000, este de circa 100 de ori mai mare decât cel de anul trecut.
15.12.2017 | Avocatura.com
Angajatorii pot transmite până la 31 martie 2018 orice modificare a salariului de bază lunar brut
Guvernul a aprobat în şedinţa din 14 decembrie, proiectul de Hotărâre privind registrul general de evidenţă a salariaţilor (REVISAL), una dintre prevederi vizând perioada pe care angajatorii o vor avea la dispoziţie pentru transmiterea modicării salariului de bază lunar brut, în contextul mutării CAS şi CASS de la angajator la salariat, începând de anul viitor.
14.12.2017 | Avocatura.com
Gheorghe Piperea și lupta sa cu băncile: "Principalul vinovat pentru ceea ce fac băncile de la noi este departamentul de supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR)"
Din categoria "fiecare cu bătăliile lui", nu putea să lipsească avocatul Gheorghe Piperea cu ale sale bănci. De această dată, replica este cu dedicație pentru Adrian Vasilescu: "Vă reamintesc că, pentru a torpila Legea dării în plată, au asmuţit împrumutaţii prin Programul Prima Casă împotriva mea şi au spus că vor ridica avansul, ceea ce au şi facut, după care l-au coborât din nou".
07.12.2017 | Avocatura.com
CE propune înființarea unui Fond Monetar European
Miercuri, 6 decembrie, Comisia Europeană a propus statelor membre înființarea unui Fond Monetar European pentru a veni în ajutorul țărilor din zona euro care trec prin dificultăți financiare.
04.12.2017 | Alexandra GORDEA
VIITORUL AVOCATURII PRIN OCHII ANTREPRENORULUI DE IT - Silviu Răcuciu, Euro-Testing Software Solutions: "Marea parte a serviciilor, și nu va face abstracție nici avocatura, va deveni digitală. Vei apela la un avocat foarte simplu, pe internet, printr-un sistem expert"
Silviu Răcuciu este antreprenorul de IT echilibrat și conectat la fiecare pas pe care-l face lumea înconjurătoare. În anul 2005, după ce a învățat tot ceea ce a putut din școala multinațională numită Connex, a înființat, împreună cu un coleg, actuala firmă Euro-Testing Software Solutions. Pentru el, viitorul business-ului arată cam așa: "Niște asociații virtuale de companii, unde fiecare este fo
27.11.2017 | Avocatura.com
Achizițiile publice cu valoare mai mică de 13.000 de lei vor fi scutite de SEAP
Achizițiile publice a căror valoare este mai mică de 13.000 de lei nu vor mai fi obligatorii a fi realizate prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
24.11.2017 | Avocatura.com
Casa de avocatură Hausfeld: "Transportatorii români și-ar putea recupera peste 10% din prețul plătit pentru un camion nou în perioada 1997-2011"
"Transportatorii romani si-ar putea recupera peste 10% din pretul platit pentru un camion nou in perioada 1997-2011 printr-un proces in Germania impotriva cartelului care a crescut artificial preturile vehiculelor timp de 14 ani", a declarat Alex Petrasincu, reprezentant al casei de avocatura Hausfeld.
22.11.2017 | Alexandra POPA
Ce-i așteaptă pe românii care au credite? Avocatul Piperea: "Profit de 4 mld lei pe întreg sistemul bancar în primele 9 luni ale anului. And still counting ...E nasol să faci afaceri în România"
România are o creștere economică record, iar cursul leu-euro a ajuns la un nivel amețitor. De asemenea, Robor-ul a luat-o razna, crescând de peste trei ori mai mult decât în urmă cu câteva luni. Avocatul Gheorghe Piperea îi avertizează pe "tinerii frumoși și liberi" care s-au făcut captivi pe 30 de ani pentru a-și achiziționa pe credit "colivii" de 50-60mp, că la anul s-ar putea să le piardă.
07.11.2017 | Avocatura.com
Splitarea TVA și posibilitatea condamnării României la Curtea Europeană
Consultantul fiscal, Adrian Bența, face o scurtă analiză pentru România Liberă a efectelor pe care s-ar putea să le aibă splitarea TVA-ului. Se pare că nu doar mediul de afaceri va avea de suferit, care este amenințat cu blocarea, ci și România, pe care o paște o procedură de infringement în cazul în care anumite modificări fiscale vor fi adoptate.
01.11.2017 | Avocatura.com
Modificări Ordonanța 3/2017 în domeniul Fiscal: Peste 80% dintre companiile cu profit nu vor mai putea face sponsorizări deductibile
Modificările aduse statutului microîntreprinderilor în Codul Fiscal reduc cu 80% numărul firmelor care pot face sponsorizări deductibile. Cele 50.000 de firme afectate de modificarea legii au un potenţial de sponsorizare de aproape 40 milioane de euro, potrivit calculelor Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare.
27.10.2017 | Avocatura.com
ANALIZĂ - Propunerile fiscale pentru anul 2018. Cum se vor schimba salariile nete față de sistemul actual?
Cu ajutorul unui consultant fiscal, colegii de la Hotnews au realizat o serie de calcule pentru a vedea cum anume vor influența propunerile fiscale pentru anul 2018 salariile din România.
26.10.2017 | Avocatura.com
Paradoxul mediului de afaceri: Creștere economică simultană cu o scădere a încrederii investitorilor străini în mediul de afaceri din România
Peste 60% dintre respondenții unui sondaj realizat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC) se așteaptă ca veniturile și afacerile lor să crească în următorul an, ceea ce confirmă creșterea economică înregistrată de România în acest an și prognoza pentru 2018. În același timp, se remarcă o deteriorare semnificativă a percepției privind mediul de afaceri din România, în special în privința p
25.10.2017 | Avocatura.com
"Condamnatul ca condamnatul, dar cu recuperările de prejudicii ce-ați avut?" - Cât a recuperat fiscul de la persoanele condamnate pentru corupție
Numeroase spețe cu greutate s-au finalizat prin condamnări, însă Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are cifre pesimiste în ceea ce privește recuperarea prejudiciilor din astfel de mari dosare penale. De ce reușește statul să recupereze atât de puțini bani din prejudicii și unde se pierde avântul din instanțe, unde oamenii sunt condamnați cu surle și trâmbițe, au încercat să afle
16.08.2017 | Avocatura.com
INS: Economia României a crescut cu 5.8% în prima jumătate a anului
Economia României a crescut cu 5.8% în prima jumătate de an (5.9% creștere trimestru / trimestru), potrivit estimărilor semnal transmise de către Institutul Național de Statistică, singurul abilitat să facă acest tip de măsurători. De asemenea, în primul trimestru, PIB-ul crescuse cu 5.7%, pe seama creșterii consumului populației, în vreme ce contribuția investițiilor a rămas în teritoriu negativ.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 . . . 94

RECOMANDĂRI
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Mihai Deleanu
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Andreea Miclea

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020