Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
12.04.2017 | Alexandra GORDEA
«PATIMILE AVOCAȚILOR» - Scrisoare deschisă către toți avocații care recunosc că avocatura poate fi uneori Dracul împielițat
În robă sau la patru ace, avocatura are și ea "vitregiile" ei. Iar fiecare profesionist trece peste acestea cum știe el mai bine. Avocatura.com lansează o invitație aparte: împărtășirea "patimilor" prin care trece un avocat cu noi toți ceilalți, muritorii de rând.
06.04.2017 | Alexandra GORDEA
#REZIST vs #MANIFESTROMANESTE - De ce nu dau doi bani studenții de la Drept pe cultură?
În vremuri în care tinerii protestează în limba engleză și totul este like și share, câțiva tineri - în frunte cu un student la Drept - s-au gândit să scoată o revistă. Și nu orice fel de revistă, ci una tipărită (!) și (chiar) despre cultura românească - "Manifest Românește". Păcat că studenții Facultății de Drept nu au găsit loc în "agenda" lor și pentru un astfel de eveniment.
29.03.2017 | Alexandra GORDEA
SENZAȚIONAL - Un avocat a fost văzut în Centrul Vechi zâmbind. PORTRETUL "PE BUNE" AL AVOCATULUI DE INSTANȚĂ
Clar! A venit (primă)vara! Lumea este beată de la mirosul copacilor înfloriți. Altfel nu ne putem explica cum de am dat azi nas în nas cu un avocat ce-și târâia roba după el și zâmbea. Nu doar atât. Vorbea cu persoana ce-l însoțea și din când în când chiar râdea. Noi ne-am făcut cruce! De regulă îi vedem grăbiți, morocănoși, pierduți, sau chiar vorbind singuri. Așa sunt ei. Avocații de in
14.03.2017 | Alexandra POPA
Te-a făcut mă-ta avocat?
Piața avocaturii este «împlinită» din toate punctele de vedere: avocați buni, avocați proști, avocați scumpi, avocați eleganți, avocați înalți și avocați șmecheri. Bineînțeles că lista poate continua, dar noi am preferat să ne oprim la avocații aceia pe care i-au făcut mamele lor avocați. Pe tine, te-a făcut mă-ta avocat?
09.03.2017 | Alexandra GORDEA
De ziua lor, bărbații avocați s-au făcut de râs. Nu au putut răspunde la întrebarea: "CE ESTE FEMEIA?"
A trecut și 8 Martie. Cu fast, sau mai puțin fast, femeile din viețile noastre au fost celebrate. Avocatura.com i-a provocat pe domnii avocați să răspundă simplu și sincer la o întrebare: "Ce este femeia?". Unii, cei mai curajoși, s-au încumetat și ne-au răspuns: "Femeia este tot ceea ce nu este bărbatul". Însă, pentru cei mai mulți, acest subiect a fost fie prea intimidant, fie nu atât de important
08.03.2017 | Alexandra GORDEA
FOTOREPORTAJ DE 8 MARTIE- Cum am vrăjit justiția cu o floare. Și ea ne-a zâmbit înapoi
Astăzi este despre ELE. Ele, serioasele, luptătoarele, mofturoasele, fițoasele, demnele, naivele, obositele, neobositele, îndrăgostitele. Astăzi le-am apreciat și noi rolul (de netăgăduit) în această lume, așa cum am știut noi mai bine. Așadar, la mulți ani, doamnelor! Orice ați fi - avocat, judecător, consilier, procuror, director, consultant, jurnalist, PR-ist, vânzător, medic - și orice ați vi
01.03.2017 | Alexandra GORDEA
SPECIAL - 1 martie în instanțe: Ce mărțișoare au primit avocații
Ne-am înarmat cu vreo 50 de mărțișoare speciale, marca Avocatura.com, și am plecat să vizităm instanțele bucureștene. La început ne-am speriat puțin, după ce am văzut că avocații fug chiar și de un mărțișor. Ne-am mai liniștit după ce am dat și peste avocate curioase să vadă ce facem, avocate vesele și puse pe șotii, chiar și peste procurori care nu au putut spune "nu" simbolului primăveri
27.02.2017 | Alexandra GORDEA
Denunțul, subiect obligatoriu pentru cei care vor să devină «jmecheri» în justiție
Încă de când ești mic ești deprins cu diverse lecții despre morală și dreptate: "Nu face aia!" / "Nu vorbi așa!" / "Nu e frumos să faci asta!" și tot așa. Aceste reguli devin mai târziu balast, pentru unii. Pentru alții, sursă de venit. Cum, nu știați? După modelul olimpiadei de Limba română, principalele instituții de Drept vor să introducă și ele proba "denunțului". La propriu și la figura
09.02.2017 | Alexandra GORDEA
AVOCATURA(.com) - De ce o facem cu cei buni? Pentru că cei răi sunt "luați"
În mod paradoxal, avocații nu (prea) știu să comunice. Sunt plini de truisme și șabloane. Dar noi, cei de la Avocatura.com, știm că putem scoate de la ei ceva mai bun, ceva mai profund, ceva "pe bune". Iar cei care decid să VORBEASCĂ devin AVOCAȚII BUNI. Nu, nu-i plătim. Suntem o publicație online, oameni buni, de unde credeți că avem atâția bani? Și nu, nu ne plătesc. Știți doar că avocații sc
06.02.2017 | Alexandra GORDEA
România, te iubesc! - De ce nu am ieșit în stradă cu toți cei ai mei
Când scrisul devine o profesie, nu prea îți mai vine să scrii pentru tine și sufletul tău. "Automatismele" create te împiedică să mai fii sincer cu tine, așa cum poate erai odată în jurnalele tinereții. Dar azi vreau să fie puțin altfel. Va fi despre mine, despre România mea, așa cum o văd eu la vârsta de 30 de ani. La mulți ani mie!
24.01.2017 | Alexandra GORDEA
MICA UNIRE, MAREA DEZAMĂGIRE - Un (oarecare) medic român: "Am bănuiala sumbră că pacienta nu a dat șpagă și atunci a fost «trecută cu vederea»"
Știți de ce avocații muncesc chiar și în zilele libere? Pentru că s-au cam prins cum merg lucrurile în societatea noastră modernă și liberă. Dar ce facem cu cei care muncesc pentru / cu viețile oamenilor (la propriu, nu doar la figurat)? Nimic. Îi lăsăm să se descurce singuri. Iar fiecare are LIBERTATEA de a se descurca cum poate... Așa cum o face zi de zi de zi medicul Cezar Danilevici...
16.01.2017 | Alexandra GORDEA
Lecția lui Eminescu pentru mai "Drepții" țării: "Poţi zidi o lume-ntreagă, poţi s-o sfarămi... orice-ai spune, / Peste toate o lopată de ţărână se depune"
Ne aducem aminte de el cam de două ori pe an. Iarna și vara. Și cam atât. În liceu îl studiem "în silă", pentru că "se dă la BAC", iar unii, care vor să pară mai deștepți, fac abuz de "toate-s vechi și nouă toate", fără a înțelege ce a vrut să spună cu adevărat poetul. Și cu toate acestea, avem un Eminescu genial de care nu știm să "profităm".
11.01.2017 | Alexandra POPA
"Ratații" facultăților de Drept
Am mulți prieteni care au terminat Dreptul. De-adevăratelea: cu studii la zi și cu diplomă de licență. Peste 60% nu lucrează în domeniu, ci pe lângă. Acești "ratați" ai facultăților de Drept, așa cum îi numește societatea, ajung unde-și doresc sau unde-i trimite viața. Dar, ce și-au dorit de fapt?
06.01.2017 | Alexandra POPA
Divorțul, prima vinovăție matură pentru copii - Povestea mea: "Am ales să rămân cu părintele care avea mai mare nevoie de mine, nu eu de el"
Am auzit foarte multe povești despre divorțuri, iar majoritatea sunt triste. Dar niciodată nu am vorbit cu cineva despre divorțul meu. Divorțul părinților mei a fost și divorțul meu. Clișeu, aș putea spune, dar doare al naibii de tare când te duci în fața judecătorului și trebuie să faci o alegere între cei mai importanți oameni din viața ta de până atunci: mama și tata.
22.12.2016 | Avocatura.com
Iubiți, măcar de sărbători!
Ieri a fost ultima zi de lucru, pe anul ăsta, la birou. Am anunțat clienții că intrăm în vacanța de Crăciun, am transmis urările de bine și chiar am împărțit cadouri. Vin sărbătorile! Vine Crăciunul! Ce facem noi astăzi? Muncim la birou. Vin sărbătorile!!!
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 . . . 33

RECOMANDĂRI
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Corina Radu
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Mihaela Dobre

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020