Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
13.06.2013 | George COLANG
Justificarea jocurilor de putere
Am auzit, recent, ca magistratii nu pot fi luati la socoteala de nici o putere a statului. Ca este chiar "anormal" sa fie pusa problema in acesti termeni, ne spune Oana Schmidt-Haineala, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Cat despre o eventuala raspundere a magistratilor, dar si perspectiva actiunilor in regres?
12.06.2013 | George COLANG
Revizuirea Constitutiei naste himere?
Actul fundamental al Romaniei ar trebui sa impuna un anumit consens. Cel putin principial. Mai ales ca reprezinta terenul fertil pe care se pot cultiva norme. Insa, un lucru important - care scapa - tine de faptul ca orice Constitutie are un rol platonic, de fixare ideala a unor directii. Constitutia este aplicata tocmai prin faptul ca nu este "aplicata" – pentru ca sugereaza cadrul, il schiteaza, dar nu-l corupe.
12.06.2013 | Avocatura.com
Numirea actualilor procurori sefi: "Cea mai buna dintre solutiile posibile"
Intr-un material exploziv, judecatorul Horatiu Dumbrava, fost presedinte al CSM, explica situatia existenta la varful sistemului judiciar. Un an de zile functiile de conducere la nivel inalt in Ministerul Public, cu exceptia functiei de Procuror General, au fost blocate.
11.06.2013 | George COLANG
Despre abuzuri in justitie
Traim experienta unor vremuri dominate de exces de zel. Asa de mare incat totul poate fi trecut in banalizare. De fapt, asa se construieste orice scenariu negativ. Iar omul contemporan este obisnuit cu senzationalul faptelor negative, - daca ar fi sa fiu sincer pana la capat - cu senzationalul in general. Iar ca exemplu sta un festival tinut la Universitate acum vreo doua saptamani.
08.06.2013 | George COLANG
Este Romania tara regulamentelor interioare?
Nu stiu de cate ori ati fost pusi in fata unor situatii incredibile, aproape de neinteles, dar care aveau un aer "administrativ", rece, obiectiv, de atins doar de cei care il aclamau. Eu, unul, m-am lovit de multe ori de acest gen de situatii. De exemplu, prima oara cand am simtit pe pielea mea nevoia de justete a romanului a fost cand – pe usa intrarii de la un bloc – scria "Nu puneti afise pe aceasta usa".
07.06.2013 | George COLANG
Ce inseamna fapte mici?
Un nou proiect de lege adus pe tava de Madalin Voicu si Nicolae Paun face ravagii in mentalul colectiv romanesc. Proiectul prevede gratierea in intregime a unor pedepse cu inchisoarea de pana la 6 ani inclusiv. Este vorba de faptele neinsemnate, neincarcate de un iz malefic. Dar ce inseamna aceste fapte "mici"? Cum putem sa cernem, mai ales cand vorbim de condamnari serioase, intre mic si mare?
05.06.2013 | George COLANG
Este viata unui detinut mai importanta decat cea a unui copil?
Exista in presa, mai ales in ultima perioada, o batalie legata de statutul detinutilor. Mai precis, de "finantele" alocate acestora. Problema? "Suma destinata lunar unui detinut este de aproximativ 10 ori mai mare decat alocatia unui copil." Asa arata dictonul care isi propune sa dea in vileag pata de imoralitate. Aproape ca este inuman – daca ramanem in spatiul celor indignati – ca un copil sa primeasca doar 42
14.05.2009 | dailybusiness.ro
Romeo Cosma, avocat: Este momentul marilor oportunitati, vor fi achizitii foarte bune
Romeo Cosma, managing partner la casa de avocatura Cosma si Asociatii, cu afaceri de 1 mil. euro anul trecut, a detaliat pentru DailyBusiness.ro cum se vede criza din persepectiva unui avocat si ce l-a determinat sa lase domeniul penal pentru avocatura de business.
Pagina: 1 . . . 29 30 31 32 33

RECOMANDĂRI
Avocat
Corina Radu
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Mihai Deleanu

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020