Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
11.09.2017 | Alexandra GORDEA
Scrisoarea care poate modela caracterele frumoase de mâine. Alexandru Vlahuță către fiica sa, Margareta: "Fă-te mică, fă-te neînsemnată de câte ori deşteptăciunea te îndeamnă să strigi: «Uitaţi-vă la mine!»"
Prima zi de școală. Pentru unii, emoții nemaiîntâlnite, pentru alții, rutina discursurilor pompoase și a promisiunilor mari. Pentru mine, nostalgia unor începuturi curate și simple. Cunosc de ceva timp scrisoarea lui Alexandru Vlahuță către fiica sa, Margareta. Am îndrăgit-o din prima clipă și o recitesc din când în când. Și mi se pare cel mai onest și clar mesaj pe care ar trebui să-l primeasc
05.09.2017 | Alexandra GORDEA
Țara lui "npc" și lui "ca și" - De ce e ok să fii agramat, chiar dacă s-ar putea să ajungi magistrat?
Mă amuzam ieri citind pe grupul de discuții "admitere INM" o relatare a unei candidate (cred) la examenul de admitere care se pare că a fost extrem de încurcată în gândire și în logică de "cercetările" făcute în urma unei sesizări de fraudă. Într-adevăr, pe oricine ar deranja o astfel de situație, mai ales în cazul unui astfel de examen. Și totuși, nu am putut simți și înțelege gravitatea sit
31.08.2017 | Alexandra POPA
Ultima zi de vară. Ziua limbii române. O zi până la admiterea la Barou. Tu la ce te gândești azi?
31 august reprezintă ultima zi de vară. Pentru unii înseamnă ziua "liniștii dinaintea furtunii", pentru alții este ziua în care trag linie și socotesc cât de tare s-au distrat în cele 3 luni. Iar ceilalți sărbătoresc limba română. Ah, și mai sunt cei pentru care au mai rămas doar 3 zile până la examenul teoretic de intrare la INM. S-aveți succes în toate!
29.08.2017 | Alexandra GORDEA
3 realități ce te vor ajuta să nu înnebunești până în ziua examenului de admitere la Barou / INM
Se apropie cu pași repezi, iar tu nu știi ce să recapitulezi mai întâi. Acum ți se pare că știi totul, acum parcă nu mai ai nimic în minte. Inspiră și expiră aerul puternic, cu sunet. Și repetă acțiunea de 3 ori. Și iată ce vei realiza după acest scurt exercițiu de "meditație".
21.08.2017 | Alexandra POPA
"Bună ziua, știe cineva grilele ce vor pica la Barou?". Sau cum se detensionează viitorii avocați înainte de "Marele Eveniment"
Marele eveniment se apropie cu pași repezi de cei peste 1500 de candidați înscriși la examenul de admitere în avocatură. Deși foarte stresați, aceștia nu și-au pierdut umorul și unul dintre candidați a dat startul unei discuții savuroase pe grupul de Facebook "Admitere Barou".
08.08.2017 | Alexandra GORDEA
Cine ne vrea (B)OI? - Despre #rezist, vaccinuri, pensii, homosexuali etc. etc. etc.
Se spune că noaptea este un sfetnic bun. Prin urmare, mi-aș dori ca țara mea să doarmă un somn luuung, din care să se trezeacă mai atentă, mai vigilentă, mai frumoasă și mai înțeleaptă... Dar să nu doarmă cum o face acum, și anume cu ochii deschiși și cu informații greșite "puse" în cap de către cei care știu cum se face acest lucru.
31.07.2017 | Alexandra GORDEA
Mai bine țăran sănătos, decât intelectual bolnav în costum de firmă
Am citit recent un material publicat de ZF despre declinul agriculturii din România. Bine, în articolul respectiv nu se spune explicit acest lucru, dar faptele sunt tăios și direct arătate de către un cuplu de IT-iști (!) care au dat blocurile de sticlă pe greieri și lăcuste. Știu că nu are nicio legătură cu avocatura sau problemele juridice actuale dar, cu toate acestea, nu ar strica să ne aplecăm pu
07.07.2017 | Alexandra GORDEA
Cum a devenit justiția "curva" societății?
Avem Ziua Avocatului sau Ziua Justiției sărbătorite deloc, sau pe ascuns. Avem protestatari anti-corupție și site-uri care stau cu "Kovesi" în gură mai mult decât stau țiganii din Ferentari cu "fă" pe buze. Avem judecători / procurori muți. Iar la polul opus, avem magistrați care nu știu când să tacă și cum să vorbească. Și ne mai avem și pe noi: "justițiabilii oi" care stăm cu ochii la TV sau
20.06.2017 | Alexandra GORDEA
Topul celor mai PENIBILE SCUZE pe care le invocă avocații
Nu putem nega faptul că avocații sunt cei mai iscusiți la a inventa scuze. Îi bat chiar și pe oamenii de vânzări. Așa că am făcut un top cu cele mai "penibile" scuze pe care le invocă avocații în relația cu mai multe părți. Ne-au inspirat ei, avocații, justițiabilii ce se plâng nouă, avocații care-și toarnă colegii și experiența proprie.
13.06.2017 | Alexandra GORDEA
MESAJ PENTRU ABSOLVENȚII DE DREPT, PROMOȚIA 2017: "Te descurci și ți-e de folos farmecul circa 15 minute / După aceea, însă, ar fi bine să știi ceva"
Nu am spus-o noi sau vreun prof care v-a făcut zile fripte la facultate, ci Octavian Paler, în poezia "Avem timp". Citiți-o! Mai ales acum, când abia pășiți în viața reală.
26.05.2017 | Alexandra POPA
Ce-ai face cu ultimele tale 5 minute de viață?
Să facem un exercițiu de imaginație. Închipuiți-vă că sunteți anunțați că mai aveți 5 minute de trait. Cum le-ați petrece? Dostoievski a trecut printr-o astfel de experiență, în 1849, când a fost condamnat la moarte și i s-a anunțat "anularea" pedepsei cu cateva minute înaintea execuției. Mai târziu, scriitorul avea să afle din ziare, că și altor condamnați li s-a aplicat această pedeapsă
25.05.2017 | Alexandra GORDEA
Istorie dată peste cap! - Studenții fac glume despre profesorul Molcuț. Jean Andrei le promovează
Primul meu curs de la Facultatea de Drept a fost Drept roman. Amfiteatrul 1. Țin minte ca și cum ar fi fost ieri. În loc de ora 9.00, am ajuns la 9.10. Iar domnul Molcuț ne-a invitat pe mine și pe Colega mea să părăsim amfiteatrul. Crezând că "glumește", stăteam ca două curci în ușă și refuzam să ieșim. Până la urmă am ieșit și am intrat la cea de-a doua oră, la 10.00. Așa a început viața
17.05.2017 | Alexandra GORDEA
AVOCAȚILOR CU CELE 3 MARI CALITĂȚI (tupeu, pile și geantă de piele) - "Vreți noroi? Luați de vă îmbălsămați cu el!"
Pentru că "agora" cere circ, și nimeni nu mai are nevoie de "pâine", m-am decis să vă ajut. Vreți noroi? Luați de vă îmbălsămați cu el, stimaților!
16.05.2017 | Alexandra POPA
SPECIAL: La mulți ani, rataților, avocaților, magistraților, studenților și... mie!
"Suntem în ţara din care Caragiale a fugit exasperat, ţara în care Eminescu şi-a pierdut minţile, ţara care a refuzat, iresponsabil, oferta făcută de Brâncuşi, la bătrâneţe: aceea de a-şi lăsa întreaga operă compatrioţilor săi."
26.04.2017 | Alexandra GORDEA
Viață de avocat! - La nici 30 de ani îți calculezi pensia
Îmi plac avocații. Sunt haioși. În toată sobrietatea lor nu ai cum să nu găsești ceva care să te facă să zâmbești. De haosul / nebunia în care trăiesc nici nu mai pomenesc. Dar, cel mai mult îmi plac "avocații mei". Adică, acei prieteni cu care am împărțit scările Facultății de Drept și care acum sunt mari avocați, și cu care din când în când mai iau prânzul.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 33

RECOMANDĂRI
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Elena Ablai

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020