Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
14.12.2017 | Alexandra GORDEA
De ce "nebuna de la metrou" poți fi și TU mâine? Adevăruri pe care mulți nu vreți să le cunoașteți sau să le acceptați
Vor fi mulți "puritani" care se vor ataca când vor citi titlul articolului. Pentru că ei doar atât citesc și înțeleg: un titlu, o opinie, un citat. Procesul de gândire este atrofiat / uitat pentru ei. Întrebările sunt doar răspunsuri oferite altora, în mod automat. E greu să-ți pui întrebări! Mai bine iei totul de-a gata. E mai rapid, mai ușor, mai cool. Dar acest lucru va avea consecințe grave pe t
29.11.2017 | Alexandra GORDEA
4 zile libere, 4 zile de meditat la cei 4 DUȘMANI ai unui OM (al cunoașterii)
Urmează patru zile de relaxare, băutură, cadouri și zâmbete superficiale, bani aruncați pe haine, jucării, slănină și vin fiert. România se pregătește să mimeze fericirea, abundența și patriotismul. Oricum ar fi, toată lumea va fi ocupată cu lumea exterioară și în niciun caz cu cea interioară. Ce dracului? Doar o minivacanță avem, măcar pe aia să ne facem c-o trăim...
24.11.2017 | Alexandra GORDEA
Care sunt cele mai ascunse FRICI ale avocaților?
Unele dintre ele ne-au fost mărturisite chiar de către ei. Pe altele le-am intuit din cadrul interviurilor, al evenimentelor la care am fost sau din discuții informale. Oricum ar fi, se pare că cel mai mare dușman al omului, frica, nu-i iartă nici pe avocați.
13.11.2017 | Alexandra POPA
De ce cred că a intra la INM nu este S.F., iar interviul nu este subiectiv
Am decis să scriu acest material ca urmare a tuturor poveștilor pe care le-am auzit de-a lungul timpului cu privire la examenul de intrare la INM. Și, domnule, am ajuns la o concluzie: nu-i greu! Trebuie doar să fii motivat, pregătit juridic și foarte echilibrat în tot ceea ce faci.
03.11.2017 | Alexandra GORDEA
Din categoria «adevărul doare» - Editorialul Avocatura.com ce a "stârnit spiritele" printre avocați
După lupte seculare în care am tot încercat să-i fac pe avocați, pe toate tipurile de avocați!, să reacționeze, să iasă, să vorbească, să se apere sau să atace, iată că un editorial mai vechi a reușit să stârnească reacții. Lezați în orgoliu, unii mi-au scris, alții s-au adresat prietenilor mei, avocați și ei, pentru a vedea "ce s-a întâmplat cu prietena ta?!". Hai că poate așa începem
25.10.2017 | Alexandra GORDEA
De ce nu voi fi niciodată un jurnalist bun, dar cu siguranță voi fi un om de calitate - Editorial aniversar
"Am 2 ani la locul X de muncă și am următorul salariu și funcția cutare!". Cam așa sună introspecțiile la ceas (profesional) aniversar. Eu nu prea am cu ce să mă laud, sincer, să vă spun. Știe toată lumea că jurnaliștii sunt muritori de foame, iar de funcție nu se pune problema. Și cu toate acestea, se impune o introspecție. Sunt totuși 2 ani în care m-am luptat cu avocați și PR-iste, planuri e
18.10.2017 | Alexandra POPA
Cele 5 «anomalii» ale marilor case de avocatură - Cât de mică este o casă mare de avocatură?
Deși "corporațiile" din lumea avocaturii vor să aibă imaginea perfectă, din păcate nu prea le iese. Comunicarea prin comunicate de presă standard nu construiește încrederea în companie, iar acest lucru duce la crize de imagine. Această situație nu reprezintă "apocalipsa" pentru o societate de avocatură, însă comunicarea și imaginea rămân cei doi factori care pot crește prestigiul firmei.
16.10.2017 | Alexandra GORDEA
«POVEȘTILE» ÎN AVOCATURĂ - Din lumea celor ce nu vor să cuvânte
Când vrei să faci presă în lumea juridică, în special în lumea avocaturii, este cam greu să jonglezi cu idei și inovații. Și nu pentru că ar fi un domeniu închis la minte, ci cred că mai degrabă închis la suflet.
16.10.2017 | Alexandra POPA
"E prea bine-n închisoare... " Sau cum trebuie să faci bani, ca să dai bani, ca să trăiești într-un spital din România
Un pacient internat într-un spital primește hrană zilnică în limita a 15 lei. Unui deținut i se alocă un ospăț de 32 de lei. Nu știu cum este gândită această sumă pentru hrană, dar pe mine m-a lăsat "gură cască". Și aici nu este vorba că cei din pușcării ar trebui să primească mâncare mai puțină sau mai proastă, ci ca în spitale să se primească o mâncare decentă, nu ceai (din găleat
10.10.2017 | Alexandra POPA
6 SFATURI pentru ca proba INTERVIULUI să fie "floare la ureche"
Este ultimul "hop", iar după... Scaunul de magistrat te așteaptă. Interviul nu este o probă despre cât ai învățat la Civil / Penal, ci despre cât ești OM. Asta ne spun cei care sunt acum magistrați sau auditori de justiție. Îi credem pe cuvânt, pentru că altfel n-ar fi fost unde sunt azi! Mult succes candidaților ce mâine încep ultima probă: interviul!
09.10.2017 | Alexandra GORDEA
Războiul din lumea justiției se mută (ușor-ușor) în lumea magistraților. De ce era mai bine când judecătorii nu știau să vorbească
Pentru că avocații oricum nu-și pot lua mintea și cuvintele de la munca lor obișnuită... Și pentru că se pare că magistrații, unii dintre cei mai tăcuți profesioniști ai sistemului judiciar, au învățat să vorbească. Poate prea mult. Și prea degeaba. Tonul l-a dat judecătoarea Florica Roman. Judecătorul Cristi Danileț, bineînțeles, nu s-a putut abține. Iar ce a urmat este can-can.
02.10.2017 | Alexandra GORDEA
STUDENT LA DREPT - 5 lecții pe care aș fi vrut să le știu atunci când am intrat la Facultatea de Drept
Am dat examen la Facultatea de Drept, UB, în anul 2006. Voiam să mă fac avocat. Astăzi sunt jurnalistul care scrie despre avocați. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aș alege tot Dreptul. Dar aș face lucrurile puțin altfel. Iată ce aș fi vrut eu să fi știut înainte de a mă arunca în lumea asta, numită "student la Drept".
29.09.2017 | Alexandra GORDEA
CE ANUME FACE DIFERENȚA ÎN LUMEA AVOCATURII? - OMUL
Scurtă introspecție a jurnalistului care scrie despre avocați și justiție. Sau cum mi-am propus să devenim "portavocea" avocaților.
26.09.2017 | Alexandra GORDEA
De ce nu ne mai trebuie miliardari în țară! - #rezistprincultura
Când oamenii nu mai știu ce să facă, scriu - e adevărat, de multe ori tâmpenii. Cel mai amuzant este că tâmpeniile unora devin legile de urmat ale altora în viață. După ce mi s-a făcut scârbă văzând peste tot numai Kovesi și Tudorel Toader, am zis să schimb aria de acoperire a știrilor. Am trecut la economie. Iar ăștia îmi spun: "Ce facultate trebuie să faci dacă vrei să-ţi creşti şansele
14.09.2017 | Alexandra POPA
Vârsta și vechimea, intens discutate de către viitorii candidați la INM: "Drumul spre iad e pavat cu intenții bune"
"De ce să ne chinuim să învățăm din moment ce se va introduce vârsta și vechimea peste 5 ani?", aceasta este întrebarea care îi macină pe mulți aspiranți la o carieră în magistratură de când au aflat propunerile ministrului Justiției. Tudorel Toader a propus ca vâsta minimă de intrare a candidaților la INM să fie de 30 de ani și să aibă o vechime de cel puțin 5 ani în domeniul juridic.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 . . . 33

RECOMANDĂRI
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Alina Damian
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Corina Radu

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020