Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Branding
12.01.2016 | Avocatura.com
"Eu să comunic? Dar n-am ce!"... Sau despre cum este imposibil să nu ai ce spune despre munca ta!
Există un (aparent) paradox în activitatea avocatului, paradox pe care nu am reușit să mi-l explic pe deplin: de câte ori îl sună un jurnalist, avocatul este ocupat, prins, nu are timp, are ceva de făcut urgent șamd. Întrebat însă de un PR-ist, același avocat răspunde că: nu a făcut mare lucru, că nu are ceva important care să merite a fi comunicat public și că, în genere, comunicarea este "pentr
05.01.2016 | Avocatura.com
Testul de încredere: on și off the record
O să o spun clar, de la început... discuția off the record este testul sincerității și încrederii absolute dintre avocați și jurnaliști. Unii îl trec - și mă refer strict la jurnaliști - alții nu, așa că până nu aveți completă încredere în jurnalistul cu care stați de vorbă, orice discuție se face cu reportofonul pe masă și orice cuvânt pe care îl spuneți, îl considerați ca fiind ON T
17.12.2015 | Avocatura.com
Dezavantajele de a vorbi româna ca limbă străină
Cunosc foarte puțini avocați care reușesc să aibă o relație profesională firească cu jurnaliștii și care pot purta un dialog real cu opinia publică (dialog = tu spui, eu tac și ascult; eu spun, tu taci și asculți și tot așa...). De cele mai multe ori, avocatul uită că la ieșirea din sala de judecată, odată ce și-a dat roba jos, ar trebui, cu la fel de mare ușurință, să renunțe și la argoul
15.12.2015 | Avocatura.com
Time is money și nervi
Unul dintre cele mai dese motive de dispută dintre avocat și jurnalist este cel legat de diferența dintre lungimea răspunsului oferit de avocat și scurtimea citatului ce se regăsește în articolul publicat / difuzat de jurnalist. De câte ori nu mi-a fost dat să aud reproșul: "păi bine, mă, eu mi-am mâncat timpul și i-am făcut o analiză de 3 pagini și el nu a dat decât 3 rânduri?!? Mi-am pierdut tim
10.12.2015 | Avocatura.com
Când la termen nu poți cere o amânare
M-a trăsnit dintr-odată... De ce, atunci când îl sună jurnalistul, avocatul cere "o săptămână, să se documenteze"? Răspunsul este că "amânarea termenului" este cea mai frecventă acțiune pe care o poate face avocatul la instanță... Desigur, glumesc.
08.12.2015 | Avocatura.com
Timpul care nu are răbdare și virtutea punctualității
În această săptămână o să avem puțin timp să ne ocupăm de timp, căci respectul reciproc al timpului, al limitei de timp și a lipsei de timp figurează în "decalogul" relației dintre avocat și jurnalist. Azi despre virtutea punctualității.
02.12.2015 | Avocatura.com
Respectă-l pe cel care-ți trece pragul profesional, și el încearcă să își facă meseria
Reacțiile venite în urma articolului de săptămâna trecută, referitor la relația love-hate dintre avocat și jurnalist, au fost extrem de interesante și încurajatoare, mergând de la un simplu "Bravo!" până la mult mai provocatorul: "Dar ceva despre gâlceava jurnalistului cu lumea... avocaților când o să scrii?".
26.11.2015 | Avocatura.com
Despre gâlceava avocatului cu lumea... jurnalismului
Momentele în care avocatul comunică direct cu publicul sunt rare și, de cele mai multe ori, relația avocat-public este mediată de jurnalist, de presă. Corectați-mă dacă greșesc, însă relația avocatului cu presa este una mai degrabă tensionată și conflictuală.
24.11.2015 | Avocatura.com
Vreau și eu o siglă. Știi pe cineva?
După un "articol de promovare, știi tu... de ăla, că de-aia ești PR-ist" și "un comunicat de presă", avocații vor "o siglă". Din fericire, cei mai mulți avocați, spre cinstea lor, nu mai cer demult "o siglă", ci "o identitate vizuală", adică au depășit mentalitatea secolului XX și au făcut pasul spre secolul XXI, chiar înspre deceniul II. Cu ce rezultate, e de văzut și de dezbătut.
23.11.2015 | Mihaela GÎDEI, Melania MAHA
Ovidiu Constantinescu, coordonatorul proiectului Avocatura.com "Reușita în avocatură": "Mediul online este mediul în care se trăieşte astăzi. Succesul profesional, în momentul de faţă, se clădeşte online"
Expertul în comunicare Ovidiu Constantinescu, coordonatorul proiectului Avocatura.com, "Reușita în avocatură", a punctat un aspect extrem de important, dar de care puțini avocați țin cont: comunicarea este esențială, dacă ne dorim cu adevărat succesul profesional. "Trăim într-o societate în care, dacă nu comunici, practic, nu exişti", le-a spus Ovidiu Constantinescu avocaților prezenți la primul eve
19.11.2015 | Avocatura.com
Jocul de-a comunicatul de presă și comunicarea, varianta 2.0
Al doilea lucru pe care un avocat îl vrea de la un PR-ist, după deja celebrul "articol de promovare, știi tu, un material, că de-aia ești PR-ist",este "să dăm și noi un comunicat de presă". Despre ce? Păi cum despre ce, despre noi!
17.11.2015 | Avocatura.com
Demonii dinăuntru
Mai țineți minte ce spuneam despre poziționare în episodul VI, și anume că văzând ce fac și cum sunt perceput că fac alții, precum și văzând ce fac eu și cum sunt perceput în piață, tocmai am aflat unde mă poziționez? Ei bine, devine clar că dacă eu vreau să mă (re)poziționez în piață trebuie să încep să fac lucrurile de o manieră total diferită decât o făceam până acum, ceea ce
12.11.2015 | Avocatura.com
Suntem toți diferiți
Nu m-am putut stăpâni să nu fac o referință la o scenă din filmul "The Life of Brian", de departe cea mai bună comedie pe care am văzut-o vreodată. Mesajul este că suntem diferiți și chiar și înțelepții ne îndeamnă să ne găsim unicitatea pentru a fi mai buni și mai valoroși. Uniformitatea și uniformizarea nu aduc decât platitudine, mulțumire de și cu sine, stagnare - în cel mai bun caz.
10.11.2015 | Avocatura.com
Sfiala banului
Există așa, o sfioșenie când se vorbește despe bani în lumea avocaților, sentiment care devine de-a dreptul apăsător atunci când aduci alături chestiunea banilor și problema comunicării. Nu că avocații nu ar înțelege comandamentele financiare și nevoia de a avea o apariție publică notabilă, nu, Doamne-ferește! Vă invit ca la următoarea vizită la tribunal să fiți mai atenți și să faceți
05.11.2015 | Avocatura.com
Strategie și comunicare... și un pic despre fluturi
Acesta este "episodul 10" al seriei noastre de tutoriale despre comunicare și ar trebui, nu-i așa, ceva festiv, la aniversară... dar o să o rupem puțin cu tradiția, pentru că până acum nu am făcut decât să o ținem într-o tristețe.
Pagina: 1 2 3 4 5

RECOMANDĂRI
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Romeo Cosma
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Gelu Gabriel Puscas

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021