Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Reportaj
30.10.2015 | Mihaela GÎDEI
FOTOREPORTAJ - Cum își cresc avocații brandul prin proiecte culturale de tipul «asocieri fericite»: "Pe lângă demersurile de marketing clasice, e nevoie de un transfer de valoare care să crească notorietatea brandului"
Hanul Gabroveni din Centrul Vechi al Capitalei a fost plin ochi de persoane care au luat parte joi seară la conferința de marketing cultural "Arta îmbrățișează Brandurile", un eveniment care a avut drept scop îmbunătățirea relației dintre mediul cultural și cel de business. Avocatura.com a fost prezentă la eveniment, pentru a afla dacă implicarea avocaților și a caselor de avocatură în proiectele c
29.10.2015 | Alexandra GORDEA
AM FOST ACOLO - Concluzii la Conferința "Your Data, My Computer": Angajatorii invocă un interes legitim în monitorizarea salariaților
Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în cauza C-362/14 Schrems vs. Data Protection Commissioner, a decis, în luna octombrie a.c, să invalideze regimul "Safe Harbor" care a permis companiilor să exporte în SUA datele cu caracter personal ale cetățenilor europeni. Prin această decizie s-a constatat de fapt că Statele Unite nu asigură un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate
28.10.2015 | Teodor BURNAR
Profesorul Traian Briciu, directorul INPPA: "Sunt unii care întreabă «La ce ne trebuie examen în avocatură?» Ei bine, piaţa avocaturii nu e piaţă de peşte, sau de vândut seminţe!"
Prezent, marţi, la conferinţa "Admiterea în Barou" organizată de Asociaţia Studenţilor în Drept, alături de colegul său Dan Oancea, profesorul Traian Briciu, vicepreşedintele UNBR şi directorul INPPA, a explicat - cu un umor de fină calitate - raţiunile pentru care în profesie se susţine examen de admitere, oferindu-le tinerilor prezenţi în Amfiteatrul II al Facultăţii de Drept de la UB câteva sfa
27.10.2015 | Teodor BURNAR
Piperea susţine că un avocat NNDKP, apărător al BCR, i-a contactat clienţii prin SMS şi riscă excluderea din profesie: "Cât de neglijent să fii să încalci Statutul? Mă mai gândesc dacă fac plângere disciplinară. Nu vreau să mă răzbun pe un soldăţel!
Avocatul Gheorghe Piperea a susţinut marţi după-amiază o conferinţă de presă fulminantă, în care a vorbit despre recentul său succes definitiv şi irevocabil contra Băncii Comerciale Române, într-un proces colectiv, parafat la ÎCCJ. Piperea a acuzat metodele lipsite de deontologie ale adversarilor - şi confraţilor - săi, utilizate în perioada premergătoare izbânzii în instanţă.
27.10.2015 | Alexandra GORDEA
GRILĂ SAU SINTEZĂ? Dan Oancea şi Traian Briciu au făcut spectacol la Drept, pe tema "Admiterii în Barou". Amfiteatrul II, ticsit de studenţi - TEXT şi FOTO
În cadrul unei conferințe organizate la inițiativa Asociației Studenților în Drept marți, 27 octombrie, cu tema "Admiterea în Barou", Traian Briciu, directorul INPPA, și Dan Oancea, președinte de examen pentru admiterea la Barou între anii 2011-2014, au tratat, pe lângă multe subiecte de interes, și unul ce pare ar fi tabu în lumea juridică: ce metodă de examinare testează cel mai bine un "viitor" a
26.10.2015 | Alexandra GORDEA
Cum s-a văzut "lecția de anticorupție" cu Antonio di Pietro, procurorul care a zguduit Italia anilor `90 - TEXT şi FOTOGALERIE
Avocați, magistrați, studenți ai Facultății de Drept din Capitală sau simpli curioși au avut ocazia vineri, 23 octombrie, într-un eveniment marca McCann / Thiess Conferences, să stea de vorbă și să afle mai multe de la cel supranumit "simbolul luptei anticorupție" al Italiei anilor `90, Antonio di Pietro. Evenimentul, găzduit de către Facultatea de Drept, Universitatea București, s-a bucurat de o prez
15.10.2015 | Teodor BURNAR
A CONDUS CCR ŞI ÎCCJ. Nicolae Popa, discurs fulminant: "Caricaturizăm Justiţia, vorbind doar despre Penal" / "Şi judecătorii sunt nemulţumiţi că pentru orice se apelează la Justiţie. Îşi vând casa, dau tot ce au pe ei, doar ca să câştige un proces"
Într-un discurs fulminant susţinut recent la Craiova, pe care Avocatura.com vi-l prezintă mai jos, profesorul Nicolae Popa, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (2001-2004) şi al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (2004-2009) a punctat câteva probleme de maxim interes pentru avocaţi şi colegii lor participanţi la actul de justiţie deopotrivă.
14.10.2015 | Teodor BURNAR
A VIZITAT LOCURILE SFINTE. "Hagiul" Gheorghe Piperea: "Cred că I-ar «plăcea» foarte mult lui Iisus dacă ar vedea ce s-a întâmplat acolo. Pe Via Dolorosa se vinde şaorma... Totul este pe bani"
Celebrul avocat Gheorghe Piperea a vizitat la începutul acestei luni Ţara Sfântă şi şi-a expus impresiile de călătorie într-un material exclusiv pentru Avocatura.com. Despre şaormeriile (dureros anacronism) de pe Via Dolorosa, despre Zidul Plângerii şi Beciul Domnesc, dar şi despre cum l-a schimbat pelerinajul pe Piperea, în cele de mai jos.
13.10.2015 | Mihaela GÎDEI
REPORTAJ la "ELSA Buddy" - Programul care le-a deschis ochii "bobocilor" la Drept: "Să fii un om informat, pentru că Dreptul e viu. Când o să auziți de hotărâri guvernamentale sau Ordonanțe de Urgență o să spuneți: «Ah, o știu pe asta!»"
Doi membri ELSA, studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București au fost, pentru câteva ore, mentorii a doi "boboci", în cadrul proiectului cu nume sugestiv "ELSA Buddy!". Aceștia s-au întâlnit săptămâna trecută la o cafea și au discutat despre cele mai importante noțiuni pe care un proaspăt student la Drept trebuie să le aibă în vedere pentru a păși cu dreptul în acest
14.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Examenul de primire în avocatură - dificil și anul acesta. "Dacă se pică, din cauza Procedurii Civile se pică!" - TEXT și FOTO
Examenul de primire în avocatură a avut loc luni dimineață - mii de tineri care doresc să devină avocați au susținut proba. Timp de 4 ore, candidații au încercat să dea tot ce-i mai bun din ei și să răspundă la cât mai multe întrebări din cele 100 primite, pentru a putea dobândi titlul de avocat stagiar sau avocat definitiv.
07.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Juriștii, pregătiți pentru campania de educație juridică în școli. Cristi Danileț - "Spuneți așa: «Vrei să vezi cum sunt locurile la mititica?». Nu le spuneți de penitenciare, pentru că la ei nu merge cu asta"
Mai mulți avocați, judecători, procurori, mediatori, dar și studenți au luat parte, la finele săptămânii trecute, la workshop-ul Competențe pentru predarea de noțiuni de Drept la nivel preuniversitar. Evenimentul, care a avut loc la Hotel Ramada, a constat în două zile de training pentru juriștii care doresc să participe la o campanie de educație juridică în școli și licee.
31.08.2015 | Mihaela GÎDEI
FOTOREPORTAJ EXCLUSIV - Dezamăgire și speranță la examenul de intrare la INM şi în magistratură. Candidat: "A fost groaznic, horror!"
Priviri încruntate, dezamăgire și credință în Dumnezeu - acestea au fost elementele care au guvernat atmosfera primei etape a concursurilor de admitere la INM și magistratură, susținute de sute de candidați. Avocatura.com a fost prezentă la Universitatea "Nicolae Titulescu", unul dintre centrele de examen, și a aflat cum s-au descurcat candidații, dar și cât de dificile au fost subiectele.
06.08.2015 | Mihaela GÎDEI
De ce aplică studenții la Drept la proiectele de vară ale firmelor de avocatură: "În facultate acumulăm cunoștinte teoretice, însă doar astfel de programe ne ajută să înțelegem cum se aplică informația"
Un grup format din 20 de studenți din Cluj, București, Suceava și Iași participă, până vineri, la activitățile "Ionescu și Sava Summer Academy" care au loc la Poiana Brașov. Avocatura.com a petrecut două zile alături de ei și a aflat de la tineri care sunt așteptările lor, ce anume ar vrea ei să învețe de la avocații cu experiență, dar și cum li se par provocările școlii de vară.
04.08.2015 | Mihaela GÎDEI
REPORTAJ la "Ionescu și Sava Summer Academy" - O experiență care nu se poate cumpăra
Un număr de 20 de tineri studenți din București, Cluj, Suceava și Iași participă la un eveniment inedit - până vineri, ei se vor afla la Poiana Brașov, pentru a participa la activitățile celei de-a V-a ediții a "Ionescu și Sava Summer Academy". Echipa casei de avocatură "Ionescu și Sava" le-a oferit absolvenților anului III de la Drept șansa de a petrece câteva zile într-un mediu non-formal și de
31.07.2015 | Mihaela GÎDEI
FOTOREPORTAJ EXCLUSIV - Prima zi a înscrierilor la examenul de primire în profesia de avocat. Baroul București, luat cu asalt de către candidați
Sediul Baroului București a fost luat cu asalt de către tinerii candidați la examenul de primire în profesia de avocat. Acest lucru s-a întâmplat pentru că vineri s-a dat startul înscrierii la examenul pentru dobândirea calității de avocat stagiar sau avocat definitiv.
Pagina: 1 2 3 4 5

RECOMANDĂRI
Avocat
Alina Damian
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Mihaela Dobre

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020