Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Reportaj
27.01.2016 | Alexandra GORDEA
SPECIAL - Cum a aflat Avocatura.com că "orice plăcere în viață se plătește odată și-odată". Panaceu pentru suflet, "A douăsprezecea noapte"
Exercițiu de imaginație: care este cel mai frumos și blând ritual pe care l-ați făcut ultima oară pentru sufletul vostru?... În fuga aceasta nebună spre nicăieri, numai anumite "rânduieli" ne-ar putea salva sufletele care devin din ce în ce mai împovărătoare, mai pierdute. Dacă răspunsul la întrebarea noastră nici măcar acum nu v-a venit în minte, atunci, cu părere de rău, vă spunem că trăi
26.01.2016 | Mihaela GÎDEI
REPORTAJ - Examenul de Drept Constituțional, emoții și nerăbdare. Profesor: "Le-am dat două subiecte, nici ușoare, nici foarte ușoare, nici foarte grele - Dreptul de proprietate, și Principiile care se degajă din normele juridice ale cetățeniei"
Săptămâna aceasta a început una dintre cele mai importante etape din viața unui student - sesiunea de iarnă. În exclusivitate, Avocatura.com a fost alături de studenții anului I ai Facultății de Drept din cadrul Universității "Spiru Haret", care au susținut luni primul examen din sesiunea de iarnă. Emoțiile au vizat Dreptul Constituțional.
22.01.2016 | Alexandra GORDEA
Avocatura.com a coborât în "cușca leilor" din Justiție - Cum era să ne omoare, la propriu, o oră petrecută la Zet Cafe, sălaşul "durilor" din avocatură
"Teoria, ca teoria, dar practica ne omoară", spun bătrânii înțelepți. Pe noi, aproape că ne-a omorât - la propriu - latura aplicată a Dreptului, după ce am petrecut o oră în Restaurantul Zet, din spatele Palatului de Justiție din București. Pentru neinițiați, renumitul Zet Cafe mai este cunoscut ca "taverna" avocaților, teritoriul unde avocații fac Legea - altfel spus, "biroul" neoficial al unor avo
21.01.2016 | Mihaela GÎDEI
ÎNCEPE SESIUNEA LA DREPT - Studenții, speriați de Dreptul Civil: "Civilul pare cel mai dificil anul acesta. Mai e și Administrativul, Penalul, dar Civilul e cap de listă în materie de dificultate"
Deşi ameninţată cu linşajul - nu mediatic, ci fizic - Avocatura.com a sfidat şi frigul, şi prostia, vorba unui părinte al Bisericii, şi a mers la Dreptul bucureştean, unde a găsit studenţii în pregătiri... oficiale, de sesiune. Aceştia au dezvăluit cum avansează lucrurile cu trei zile înainte de startul perioadei "fatidice", dar şi la ce disciplină au cele mai mari emoţii.
17.12.2015 | Alexandra GORDEA
REPORTAJ - Cum văd juriștii proiectul care "va schimba fața" justiției românești, "Portalul de Jurisprudență Românească": "Un instrument de aducere cu picioarele pe pământ a poporului român" / "Va duce la creșterea autoexigenței magistraților"
Un pas important în creșterea transparenței actului de justiție a avut loc miercuri, când a fost lansat "Portalul de Jurisprudență Românească", un proiect realizat de către Institutul Român de Informații Juridice (ROLII), în colaborare cu CSM. Reprezentanți ai principalelor instituții judiciare au fost prezenți și și-au arătat deschiderea către dezvoltarea și implementarea într-un mod cât mai e
11.12.2015 | Alexandra GORDEA
Despre iubire pe înțelesul juriștilor, cu teologul și filosoful Mihail Neamțu: "Logodna este o stare de arest preventiv"
Studenții Facultății de Drept, dar și cei ai Facultății de Teologie - care s-au strecurat într-un număr mare la eveniment - au avut parte de o lecție de moralitate, iubire și respect în cadrul Șuetei culturale de la Facultatea de Drept, unde invitat special a fost Mihail Neamțu. Licențiat în filosofie și teologie ortodoxă, intelectualul a abordat tema "iubirii" și a reușit să atingă aspecte uitat
27.11.2015 | Alexandra GORDEA
SPECIAL - Din înțelepciunea unui polițist psiholog-criminalist: "Chestiunile acestea care vin din gene nu ni le putem alege. (...) Dar prietenii ni-i putem alege. Faceți «reject» printre javrele care vă dau ocol atunci când este greu"
Echipa Avocatura.com s-a "strecurat", joi, printre picăturile de ploaie, la lansarea unei lucrări al cărei autor este doctor în psihologie judiciară, profesor universitar, profesionist cu o experiență de peste 35 de ani în domeniul criminalisticii, care, peste toate aceste funcții, este și polițist - Tudorel Butoi - Severin. "Moara fără noroc - confesiunile unui polițist-psiholog criminalist" este volum
16.11.2015 | Teodor BURNAR, Alexandra GORDEA
FOTOREPORTAJ: Avocatura.com le-a dat avocaţilor prima lecţie de cum se «construieşte cariera»: "Piaţa avocaturii este un mare supermarket, voi sunteţi ciocolăţelele. De voi depinde cine veţi fi - Milka, Poiana sau Primola"
Proiectul "Construieşte-ţi Cariera", un demers unic Avocatura.com dedicat profesioniştilor din domeniu, şi-a programat în acest week-end, la Hotel Athenee Palace "Hilton", primul eveniment, unul care a reușit să schimbe nu doar ziua, ci și planurile de viitor ale specialiștilor în Drept participanți.
12.11.2015 | Teodor BURNAR
Avertismentul lui Gheorghe Florea: "Sunt şi la noi, la avocaţi, uscături - de regulă, mai nuanţate. Bagă verzii în buzunar, şi devin plini de verziciune" / "Fără curăţenie morală ne prăbuşim!"
Prezent la un eveniment la Roman, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, avocat dr. Gheorghe Florea, a satirizat câteva dintre cele mai criticate propensiuni ale confraţilor: lăcomia de bani şi apetenţa pentru infracţiune.
11.11.2015 | Teodor BURNAR
Preşedintele UNBR, «săgeţi» către Facultăţile particulare şi Barourile paralele: "În România, cam toţi absolvenţii de Drept se cred peste noapte avocaţi" / "România a devenit un exportator de avocaţi falşi în Europa"
Într-un discurs în care s-au împletit fineţea observaţiei sociale, simţul critic şi umorul avocatului, dar şi autoritatea funcţiei, preşedintele UNBR, Gheorghe Florea, a înfierat sâmbătă două dintre principalele ameninţări la adresa avocaturii româneşti: producţia «en gros» de jurişti şi inflaţia de avocaţi falşi, care au ajuns inclusiv «bun» de export. Un material exclusiv Avocatura.com.
10.11.2015 | Mihaela GÎDEI
Florentin Țuca: "Am fost stupefiat văzând hotărâri judecătorești ce spuneau: «Nu există la dosar probe directe de incriminare a inculpatului, dar nu se poate ca el să nu fi știut, să nu fi făcut. Știm noi!»"
Finala Turneului Campionilor în Dezbateri a făcut să răsune Aula Bibliotecii Centrale Universitare de discursurile fulminante, ferme și convingătoare ale opt tineri studenți. Finala a avut loc luni seară, și s-a bucurat de prezența Ligiei Deca, Consilier prezidențial de Educație și a avocatului Florentin Țuca, Managing Partner la "Țuca Zbârcea & Asociații".
09.11.2015 | Alexandra GORDEA
"Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica (...)" - o radiografie a performanței din justiție - FOTOREPORTAJ
Performanța, în general, este o calitate spre care tindem foarte mulți dintre noi, însă foarte puțini o atingem, evaluându-o greșit. Performanța într-un sistem de serviciu public, cum este și justiția, nu mai poate fi considerată o simplă dorință, ci un deziderat al oricărui stat de drept. O analiză obiectivă și transparentă a performanței din sistemul judiciar din România se impune în condiț
08.11.2015 | Teodor BURNAR
Ioan Chelaru, la 35 de ani de avocatură. A deschis Biblioteca Tânărului Avocat şi a anunţat crearea "Chelaru & Asociaţii": "Avocatura este prima, şi ultima mea dragoste. NU banul este scopul esenţial al profesiei..."
Vicepreşedintele UNBR, Decanul Baroului Neamţ şi vicepreşedintele Senatului României, avocatul Ioan Chelaru a organizat sâmbătă o conferinţă de presă în cinstea împlinirii a 35 de ani de activitate în avocatură, respectiv a 20 de ani de existenţă a Cabinetului său individual. Cu acest prilej, Chelaru a anunţat înfiinţarea Societăţii Civile de Avocaţi "Chelaru şi Asociaţii", evocând totodat
05.11.2015 | Teodor BURNAR
Amazoanele care "conduc" Facultatea de Drept: "Băieţii sunt puţini, şi mereu în subordonare" - FOTOREPORTAJ
Motivul etern pentru care bărbaţii cad în păcat - inclusiv din punct de vedere legal, nu doar moral - este predominant la Facultatea de Drept din Bucureşti. Acolo unde, dacă nu «merg» proiectoarele, studenţii şi terţele părţi au suficiente alte oportunităţi să îşi "clătească" ochii.
03.11.2015 | Teodor BURNAR
LECŢIE DE ISTORIE ŞI DREPT, la Cursul de Drept Roman al lui Dan Oancea - Între gândurile pentru "Colectiv", şi mantra lui Cicero: "Casa jurisconsultului este oracolul întregii Cetăţi"
Avocatura.com l-a vizitat marţi pe profesorul universitar dr. Dan Oancea (Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti), la cursul său de Drept Roman, dedicat studenţilor anului I, şi vă prezintă impresii de la faţa locului.
Pagina: 1 2 3 4 5

RECOMANDĂRI
Avocat
Elena Ablai
Avocat
Corina Radu
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020