Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
17.07.2017 | Alexandra POPA
O ciclistă și-a furat propria bicicletă, după ce hoții au pus-o la vânzare pe Facebook
După ce i-a fost furată bicicleta, o tânără din Marea Britanie "a luat taurul de coarne" și și-a recuperat bunul fără ajutorul Poliției. Inițial femeia a depus o plângere către organele competente, dar ancheta se desfășura foarte lent.
12.07.2017 | Alexandra POPA
CEDO susține Belgia! Interzicerea purtării vălului islamic complet este legală
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis, marți, 11 iulie, că decizia Belgiei de a interzice burka, veșmântul islamic care acoperă inclusiv chipul, este perfect legală. Magistrații CEDO au respins astfel apelul făcut de două femei musulmane împotriva legii din 2011, care le interzice locuitorilor să își acopere fața.
12.07.2017 | Avocatura.com
5 dintre cele mai bune case de avocatură din Europa vor apăra Google în conflictul cu Comisia Europeană
Google a început o aprigă bătălie cu Uniunea Europeană după ce a angajat 5 case de avocatură pentru a contesta amenda record primită din cauza Google Search. Lupta împotriva Comisiei Europene a luat naștere după ce aceasta i-a impus o amendă antitrust record, de 2,4 miliarde de euro, și ar putea să îi aplice o a doua sancțiune record înainte de sfârșitul acestui an, potrivit unor persoane apropiate
04.07.2017 | Avocatura.com
O tânără și-a condamnat tatăl la închisoare după vizualizarea unui clip video pe Facebook
"Trimiterea propriului tată la închisoare a fost cel mai dificil lucru pe care l-am făcut în viaţa mea", mărturiseşte Cora Patterson, din Bolton, în vârstă de 19 ani, care l-a denunţat la poliţie pe părintele său, după ce l-a recunoscut într-un video, devenit viral pe Facebook, în descrierea căruia se cerea ajutor pentru identificarea celor două persoane care jefuiseră o casă. Cei doi hoţi căut
13.06.2017 | Avocatura.com
INTERNAȚIONAL: Căsătoria devine obligatorie
Toate cuplurile care trăiesc în concubinaj vor fi obligate să se căsătorească. Vor fi organizate chiar căsătorii "în masă", pentru a ajuta cuplurile să spună "da". Cei care nu se căsătoresc până la sfârșitul anului vor fi amendați. În Burundi, viața în cuplu, fără căsătorie, va deveni ilegală.
23.05.2017 | Avocatura.com
Comisia Europeană cere interzicerea "atențiilor" la medic
România este criticată dur pentru corupție de către Comisia Europeană. Acesta este doar un capitol, Comisia cerând României și egalizarea vârstei de pensionare la bărbați și femei.
18.05.2017 | Avocatura.com
Gigantul Facebook a fost amendat cu 110 milioane de euro pentru "informații înșelătoare"
Comisia Europeană (CE) a anunțat joi, 18 mai, că va amenda rețeaua de socializare Facebook cu 110 milioane de euro pentru că a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014.
17.05.2017 | Avocatura.com
Ce faci dacă ți-a fost furat permisul de conducere în Italia?
Prima întrebare ce apare în mintea unei persoane care și-a pierdut sau căreia i-a fost furat permisul într-o altă țară, cum ar fi Italia, este: "Ce fac acum?". Primul lucru, și cel mai important, ar fi că persoana în cauza nu mai are dreptul să conducă o mașină. Pentru a putea conduce din nou, persoana care nu mai este în posesia unui permis de conducere trebuie să inițieze procedura pentru eliberar
12.05.2017 | Avocatura.com
Peste 1.000 de oameni au stat la coadă la... divorțuri
Este bine cunoscut faptul că divorțul la italieni era o procedură care putea dura ani de zile, complicând asftel viața cuplurilor care nu se mai înțelegeau și care doreau să divorțeze. Spunem "era", deoarece în prezent în Italia s-a implementat legea privind "divorțul rapid". Astfel, de la ani buni de așteptare, cuplurile care doresc să divorțeze o pot face fără probleme în doar... șase luni.
05.05.2017 | Avocatura.com
Google, nevoit să plătească 300 de milioane de euro, după ce "a uitat" timp de 13 ani să achite taxele fiscale
După 13 ani în care gigantul Google "a omis" să achite o mare parte din taxele datorate, se pare că autoritățile italiene s-au cam săturat și "au luat taurul de coarne". Google va plăti 306 milioane de euro pentru a pune capăt unui conflict cu Italia, care a acuzat compania că a evitat să își plătească taxele, prin intermediul subsidiarei din Irlanda, unde ratele de impozitare sunt mult mai mici.
28.04.2017 | Avocatura.com
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! CJUE: Banca poate obliga împrumutații să restituie debitul în franci elvețieni
Băncilor nu li se poate impune să anticipeze şi să informeze consumatorul cu privire la evoluţii ulterioare imprevizibile, precum fluctuaţiile excepţionale ale cursurilor de schimb.De asemenea, Curtea de Justiție a Uniunii Europene este de părere că acea clauză din contract care prevede rambursarea sumei împrumutate în moneda străină în care a fost acordat împrumutul nu constituie în mod necesar o c
28.04.2017 | Avocatura.com
Comisia Europeană ne-a dat DIN NOU în judecată pentru neadoptarea unor măsuri privind gestionarea deșeurilor
Deși supuși unor deadline-uri, se pare că autoritățile din România nu reușesc să își facă treaba. Comisia Europeană ne-a dat din nou în judecată pentru același motiv de acum două luni: neadoptarea unor măsuri privind gestionarea deșeurilor.
23.03.2017 | Avocatura.com
INM selectează magistrați pentru seminarul "Linguistics seminar on the vocabulary of Cybercrime" ce va avea loc în Polonia
Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN), în colaborare cu INM, organizează seminarul "Linguistics seminar on the vocabulary of Cybercrime" ce se va desfășura în perioada 5 - 7 iulie, la Școala Națională de Magistratură din Lublin - Polonia. Magistrații interesați trebuie să dețină un certificat lingvistc cu un nivel de cunoaștere a limbii engleze B2-C1. Termenul de înscriere este 5 aprilie.
20.03.2017 | Avocatura.com
"Condamnat" de Curtea Supremă, salvat de CEDO: Libertatea de exprimare este un drept garantat cetățenilor din Europa
Un redactor al unui website-media din Islanda a fost obligat să plătească despăgubiri de către Curtea Supremă, după ce a scris un articol defăimător la adresa unui candidat politic. În cele din urmă, Olafsson (redactorul) a depus o plângere la CEDO, deoarece "sentința" aplicată de Curte i-a încălcat dreptul la libertatea de exprimare. În "ultimă instanță", CEDO a decis: art. 10 (libertatea de expr
16.03.2017 | Avocatura.com
Avocatura, prea greu de profesat în România? - Avocatul Roxana Cremene: "Nu am rămas să profesez în România pentru că știam că va fi dificil să găsesc un cabinet de avocatură unde să îmi fac stagiatura"
Roxana Cremene a absolvit Dreptul la Cluj în 2007, iar în prezent profesează ca avocat în SUA. Roxana este membră a Baroului California. Avocatul recunoaște că drumul pe care l-a parcurs până să poată profesa avocatura în California a fost dificil. De asemenea, aceasta afirmă că nu crede că se va întoarce în România și că nu a rămas în țară pentru că a simțit că America îi va schimba viaț
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 . . . 17

RECOMANDĂRI
Avocat
Manuela Iurascu
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Gabriel Grigoras

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021