Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
16.10.2017 | Avocatura.com
Dreptul la concediu medical pentru a îngriji câinele bolnav, obținut în instanță
În Codul Penal din Italia există un articol care prevede că persoanele care nu au grijă de un animal aflat în suferință, pot fi condamnate la un an de închisoare sau pot fi amendate cu suma (deloc de trecut cu vederea) de 10.000 de euro. O femeie a câștigat în instanță "lupta" cu universitatea unde activează, și urmează să i se plătească cele două zile de concediu pe care și le-a luat.
16.10.2017 | Avocatura.com
Bărbat eliberat după ce a stat în închisoare 23 de ani degeaba
În anul 1994, un bărbat din Kansas City a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea a două persoane. Acesta a fost eliberat, după 23 de ani petrecuți după gratii, după ce acuzațiile la adresa sa au fost anulate. Se pare că a fost vorba despre o eroare judiciară.
13.10.2017 | Alexandra POPA
Cât "costă" să primești cetățenie în Republica Moldova?
Frații noștri de peste Prut au decis că vor acorda cetățenie persoanelor care vor face investiții în țara lor. Pentru a primi cetățenie, valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă trebuie să fie echivalentul a 100.000 de euro, iar valoarea minimă a investiţiei, în cel puţin unul din domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldov
12.10.2017 | Avocatura.com
O "schiță" pe telefon, testamentul oficial al unui bărbat care s-a sinucis
Un mesaj netrimis al unui bărbat care s-a sinucis a fost acceptat ca fiind un testament oficial. Deși legea din Australia prevede că pentru validitatea unui testament, acesta trebuie semnat în fața a doi martori majori, în 2006 legea s-a modificat și au fost acceptate și documentele mai puțin formale.
11.10.2017 | Avocatura.com
Un român a fost condamnat pentru că și-a lăsat însărcinată soția
Deși este o practică des întâlnită între persoanele de etnie romă - să se căsătorească încă de când sunt doar niște copii - englezii nu prea știu despre această "cutumă". Un bărbat român, cu vârsta de 25 de ani, a fost condamnat la 9 ani de închisoare în Marea Britanie pentru că a întreținut relații sexuale cu soția care are doar... 12 ani. Fata minoră este însărcinată și va naște î
05.10.2017 | Avocatura.com
Parlamentul European a aprobat înființarea instituției Procurorul European
Înființarea instituției Procurorul European a fost aprobată astăzi, 5 ocombrie, de Parlamentul European. În cadrul acestei instituții, care se va axa pe fraudele cu banii europeni, vor lucra și procurori desemnați de România. Înființarea instituției înseamnă, însă, și limite minime de pedepse pe care vor trebuie să le preia în legislația proprie statele membre UE.
04.10.2017 | Avocatura.com
Unele mame, obligate să înapoieze indemnizația de creștere copil
Femeile din Moldova vor fi obligate să semneze o declarație pe proprie răspundere înainte de a primi indemnizația de creștere copil. Un proiect de hotărâre semnat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se află pe masa de lucru a miniștrilor din Republica Moldova și urmează să fie examinat în ședința de Guvern de săptămâna aceasta.
27.09.2017 | Avocatura.com
Deloitte, lovită de atacuri cibernetice. Informații confidențiale ale clienților puse în pericol
În timp ce unii stau și cască ochii pe la TV să vadă cu cine se mai ceartă Tudorel Toader sau Kovesi, iată că alții se mișcă bine în culise. Și nu ne referim la profesioniști, ci la hackerii care au reușit să spargă softul uneia dintre cele mai renumite firme de contabilitate din lume, Deloitte. Hackerii s-ar putea să fi accesat nume de utilizator, parole și detalii personale ale clienților de top
27.09.2017 | Avocatura.com
Femeile din Arabia Saudită au dreptul la permis de conducere
Regatul ultraconservator din Peninsula Arabică a luat o decizie istorică prin care le va permite femeilor să conducă. Arabia Saudită era singura țară care le interzicea femeilor să urce la volan. Măsura urmează să intre în vigoare în luna iunie a anului viitor.
12.09.2017 | Alexandra POPA
CJUE: Inițiativa cetățenească care permite ștergerea datoriilor publice a țărilor în stare de necesitate, neînregistrată
Un cetățean grec este fondatorul propunerii de inițiativă cetățenească europeană "One million signatures for «a Europe of solidarity»". Pe scurt, această propunere urmărea ștergerea datoriilor publice a țărilor aflate în stare de necesitate, precum Grecia. Curtea a considerat că aceasta nu poate fi înregistrată, obiectul neavând niciun temei în tratate.
11.09.2017 | Avocatura.com
De ziua lor profesională, avocații moldoveni au alergat
Nu după clienți, ci în cadrul unui maraton de 3 km. Peste o sută de avocaţi din Chişinău s-au întrecut la alergat în Parcul Valea Morilor cu ocazia zilei lor profesionale. Participanţii au purtat tricouri pe care era imprimat mesajul "Avocaţii nu tolerează corupţia!".
08.09.2017 | Avocatura.com
O Curte de Apel din SUA s-a pronunţat împotriva restricţiilor ce vizează cetăţenii din unele ţări musulmane
Încercarea guvernului american de a interzice temporar accesul în țară al refugiaților a fost respinsă de o Curte de Apel a Statelor Unite. Judecătorii au fost de părere că executivul nu a explicat suficient de ce este nevoie de interdicție chiar și împotriva rudelor apropiate ale rezidenților și ale refugiaților pentru care garantează o agenție de transfer.
07.09.2017 | Avocatura.com
Accesul la internet va fi limitat - Cât va costa un share pe Facebook?
Pe data de 10 octombrie va fi votată soarta internetului. Comisia Europeană dorește limitarea accesului la internet. Se pare că cea mai controversată schimbare o reprezintă faptul că "share"- uitul pe Facebook se va face doar contra cost. De asemenea, profesorii vor fi îngrădiți în ceea ce privește cursurile online, cercetătorii vor fi obligați să plătească anumite taxe, iar jurnaliștii vor avea de
31.08.2017 | Avocatura.com
4 jurnaliști sud-coreeni, condamnați la moarte de Coreea de Nord
Coreea de Nord a condamnat la moarte patru jurnaliști sud-coreeni pentru că au publicat o critică la adresa unei cărți. Se pare că regimul de la Phenian consideră critica jurnaliștilor drept insultătoare.
28.08.2017 | Avocatura.com
Un avocat român este dorit de Donald Trump la Casa Albă
Andrei Iancu este unul dintre cei mai apreciazi avocați din Statele Unite. În anul 2016, Andrei a primit titulatura de "avocatul anului" de la "Los Angeles Business Journal". Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat pe român pentru conducerea Oficiului pentru Brevete şi Mărci Înregistrate din Statele Unite.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 17

RECOMANDĂRI
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Manuela Iurascu
Avocat
Gabriel Grigoras

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020