Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
25.01.2016 | Avocatura.com
Expertul în dezvoltare durabilă, Călin Georgescu, față-n față cu Michael Møller, director general al United Nation Office din Geneva: "Exodul va continua până când ne ajunge cuțitul la os și o să găsim soluția!"
Avocatura.com vă pune la dispoziție o relatare a întâlnirii dr. Călin Georgescu cu Michael Møller, director general al United Nation Office din Geneva. Mesajele celor doi vizează viitorul (puțin sumbru) al sustenabilității și al identității naționale. Exclusiv Avocatura.com, înregistrare din cadrul întâlnirii.
21.01.2016 | Avocatura.com
Avocatura.com, incursiune în lumea diplomației: "Vorba lu` Mazuru: «Hai... Europa!»"
Alocuțiunea Excelenței Sale Ambasadorul Românei în Austria, domnul Bogdan Mazuru, din cadrul conferinței de la "Diplomatische Akademie", organizate de Institutul pentru Spațiul Dunărean și Europa Centrală, poate fi un model de gândire înțeleaptă cu privire la viitorul Europei. În exclusivitate, Avocatura.com vă pune la dispoziție o relatare de la fața locului.
15.01.2016 | Alexandra GORDEA
LA EI SE POATE - Avocaţii din Grecia au ieşit cu zecile de mii în stradă pentru a protesta faţă de ameninţările la adresa profesiei
Chiar dacă cele mai dese lupte ale avocaților se duc pentru un client, există și situații în care această tagmă se bate pentru un țel comun. Nu vorbim despre România, bineînțeles, ci despre Grecia, unde mii de avocați au protestat, joi, pentru revizuirea sistemului de pensii inițiată de guvernarea de stânga a țării.
14.01.2016 | Teodor BURNAR, Mihaela GÎDEI
Grevă în lumea avocaturii - Grecii, nemulțumiți de majorarea taxelor și impozitelor. Baroul Dolj, solidar cu protestul confraților eleni
Avocații greci sunt nemulțumiți de schimbările privind taxele și impozitele, iar ample mișcări de protest au loc în capitala țării, la Atena. În acest context, avocatul Lucian Săuleanu, Decanul Baroului Dolj, este solidar cu membrii profesiei din Grecia, care se confruntă cu majorarea nejustificată a taxelor și impozitelor, ce amenință dreptul la apărare din această țară.
14.01.2016 | Alexandra GORDEA
ALERTĂ: Judecătorii recunosc că accesul la justiție a devenit un lux pentru cei mai mulți cetățeni
Chiar dacă accesul liber la justiție este atât un drept constituțional, cât și un drept protejat de CEDO, implementarea acestui "dat" al cetățeanului în practica judiciară a condus la o inevitabilă răsturnare de situație: accesul la justiție nu numai că nu prea este liber, dar a devenit chiar un lux pentru cea mai mare parte a persoanelor.
08.01.2016 | Mihaela GÎDEI
Canibalismul în condiții extreme, gest acceptabil sau blamabil penal? Profesor: "Atunci când avem cazuri în care canibalismul apare la criminalii în serie, vorbim despre o crimă"
Un marinar în vârstă de 36 de ani a supraviețuit pe mare mai mult de un an, după ce a fost azvârlit în larg de o furtună, iar familia unui alt marinar prezent pe vas, Ezequiel Córdoba în vârstă de 22 de ani care a murit, susține că cel dintâi (José Salvador Alvarenga) s-a transformat într-un canibal pentru a supraviețui. Cu toate acestea, Alvarenga neagă acuzațiile și insistă că marinarul tân
08.01.2016 | Alexandra GORDEA
Experții recomandă: firmele de avocatură trebuie să încurajeze folosirea LinkedIn de către avocați
Adaptarea serviciilor oferite de către avocați și firmele de avocatură la evoluția tehnologiei a devenit o necesitate. Dacă în urmă cu aproximativ 20 de ani se punea în discuție problema unui email individual pentru asociații dintr-o casă de avocatură, în zilele noastre (aproape) orice formă de comunicare este permisă și chiar încurajată. "Trendul" LinkedIn prinde contur și în lumea avocaturii, d
06.01.2016 | Alexandra GORDEA
Incredibil, dar adevărat: Clientul a renunţat la avocatul său pentru că ar fi Diavolul!
Dacă mulți credincioși s-au trezit astăzi cu gândul de a bea Sfânta Aghiasmă și de a fi mai împăcați cu ei și cu cei din jur, iată că există și persoane care s-au trezit cu planuri mai puțin "ortodoxe": acela de a scăpa de propriul avocat, care ar fi întruchiparea Diavolului. Într-un dosar mai puțin obișnuit, se pare că "avocatul Diavolului" este Diavolul însuși.
04.01.2016 | Alexandra GORDEA
5 tehnici simple de "mindfulness" pentru avocați
Știm cu toții că stresul a devenit parte integrantă din viața noastră de zi cu zi, însă acest lucru nu trebuie să ne împiedice să diminuăm efectele nocive ale acestei "boli". Lumea avocaturii cunoaște poate cel mai bine toate "fațetele" stresului și ar trebui să se implice cel mai mult în deslușirea cauzelor și combaterea consecințelor acestuia. Tocmai de aceea, specialiștii în meditație și de
18.12.2015 | Alexandra GORDEA
O decizie CEDO "redefinește" libertatea de exprimare a avocatului: Sancțiunea disproporționată aplicată unui avocat care a criticat deciziile procedurale ale judecătorilor în pledoaria sa este o încălcare a art. 10 din Convenție
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat, marți, o hotărâre în cauza Bono contra Franței (cererea nr. 29024 / 11), prin care a constatat, cu unanimitate de voturi, că sancționarea disciplinară vădit disproporționată a unui avocat, pentru că a criticat în pledoaria sa deciziile procedurale luate într-un dosar de către judecători, reprezintă o încălcare a articolului 10 din Convenție.
17.12.2015 | Mihaela GÎDEI
Specialiștii avertizează - avocații trebuie să renunțe la tarifele orare: "Vom ajunge să avem nevoie de avocați mai puțini, dar de calitate"
Experții avertizează că patru din zece profesii din domeniul juridic vor fi redundante în 10 ani, din cauza inteligenței artificiale care va câștiga teren. În acest context, avocații au fost deja sfătuiți să renunțe la tariful pe oră și să înceapă negocierile pentru onorariile fixe și de succes.
16.12.2015 | Alexandra GORDEA
Expert: "Tinerii avocați să nu caute succesul numai la firmele mari de avocatură. Firmele mici și mijlocii sunt adevărate «mine de aur»!"
În ultimele patru decenii, firmele mari de avocatură specializate în Drept comercial au reprezentat "Sfântul Graal" pentru mulți avocați tineri aspiranți la o carieră de succes. Fie că vorbim despre importanța și statutul clienților, calitatea muncii, formarea profesională sau șansa unei cariere profitabile, firmele mari de avocatură le-au oferit dintotdeauna pe toate. Lucrurile stau în continuare la
15.12.2015 | Alexandra GORDEA
Proces inedit - Un instalator cere daune uriaşe, după ce maşina lui a ajuns în mâinile ISIS
În urmă cu aproximativ un an, o mașină veche marca Ford F-250 aparținând patronului unei firme de instalații din Texas a fost văzută în mâinile celor de la gruparea teroristă ISIS, iar în fotografia care a surprins acest lucru se observă foarte clar numele firmei și numărul de telefon ale antreprenorului. Săptămâna trecută, instalatorul a deschis un dosar în legătură cu acest incident, despre c
14.12.2015 | Alexandra GORDEA
Specialiștii avertizează: "Accesul la servicii juridice nu este același lucru cu accesul la justiție" / "Tehnologia poate să îmbunătățească accesul la justiție al clasei de mijloc"
Bogații devin și mai bogați. Săracii ajung și mai săraci. Acest lucru are implicații majore în ceea ce privește definirea unui sistem judiciar. Cei bogați își pot permite să acceseze firme mari de avocatură, în timp ce persoanele sărace se califică pentru servicii gratuite sau finanțate de către Stat. Dar ce se întâmplă cu cei care se află între aceste două extreme?
07.12.2015 | Alexandra GORDEA
INTERVIU - Nicolae Ploeșteanu, conferențiar univ. dr. Universitatea "Petru Maior", Târgu Mureș, despre decizia Rusiei de a nu mai aplica hotărârile CEDO: "Gestul Rusiei denotă o criză a relațiilor internaționale"
Dreptul internațional cunoaște schimbări majore nu numai pe plan legislativ, dar și din punctul de vedere al aplicării lui. Chiar dacă tratatele / convențiile la nivel internațional, acte la care statele au aderat și ale căror dispoziții au fost implicit acceptate, sunt obligatorii pentru statele semnatare, se pare că există o tendință ca deciziile luate de anumite instituții europene să fie trecute
Pagina: 1 . . . 10 11 12 13 14 15 16 17

RECOMANDĂRI
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Romeo Cosma
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Mihaela Dobre

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020