Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Noutăţi legislative
04.12.2014 | Cristian Vladu
Legea nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan - Titlul I - Comentariu pe articole
Libraria Avocatura.com anunţă apariţia unui nou titlu la Editura Solomon ce prezintă interes atât pentru proprietarii de terenuri extravilane, cât şi pentru practicienii dreptului, fie ei avocaţi, notari sau judecători.
12.09.2014 | Cristian Vladu
Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea generala
Libraria Avocatura.com anunta aparitia unui titlu nou realizat sub indrumarea distinsului Profesor Nicolae Volonciu. Aceasta lucrare costituie un indrumar de referinta pentru practicieni in corecta intelegere si aplicare a normelor procesual penale.
21.08.2014 | Cristian Vladu
Codul insolventei adnotat - Noutati, examinare comparativa si note explicative
Asteptatul Cod al insolventei, adoptat in cele din urma sub forma Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa - M. Of. nr. 466 din 25 iunie 2014, abroga Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, precum si alte acte normative importante din domeniu (Legea nr. 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc, O.G. nr. 10/2004 privind falimentul inst
08.08.2014 | Rodica BULIGA
Legea privind combaterea concurentei neloiale, modificata
Ordonanta Guvernului nr. 12/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale si a altor acte in domeniul protectiei concurentei a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 586 din data de 6 august 2014.
08.07.2014 | Rodica BULIGA
Fara Big Brother! Legea privind retinerea datelor, neconstitutionala
Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) au decis astazi ca sunt neconstitutionale dispozitiile Legii 82/2012 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice.
03.07.2014 | Rodica BULIGA
CCR a decis! Partenerul public nu poate modifica unilateral contractul de partenariat public-privat
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a declarat neconstitutional alineatul 1 al articolului 38 din Legea parteneriatului public-privat, mai precis cel care introduce posibilitatea modificarii unilaterale sau a rezilierii contractului de catre partenerul public. Totodata, judecatorii au declarat neconstitutionale si trei articole din Legea privind statutul politistului.
27.06.2014 | Rodica BULIGA
Legea insolventei: inventarierea averii debitorului in 60 de zile de la deschiderea procedurii
Noua Lege a Insolventei, care intra in vigoare sambata, prevede inventarierea averii debitorului in termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conditii similare pentru creditorul privat si cel bugetar, referitor cu statutul ajutorului de stat, si masuri pentru descurajarea unor planuri neviabile, doar pentru a beneficia de asa-numitul `hair-cut` al creantelor. Acestea sunt doar cateva din beneficiile pe care
26.06.2014 | Nicoleta CRISTEA
Exclusiv! Proiect legislativ pentru modificarea taxelor de timbru pentru partajul judiciar
Taxele judiciare de timbru sunt intr-o continua "miscare", pentru ca nici nu apuca sa se puna bine praful pe modificari, ca se solicita altele. In prezent, Camera Deputatilor trebuie sa decida asupra unui proiect legislativ de modificare a unui articol din OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru. Propunerile au fost facute inainte de actualizarea ordonantei in 2014, motiv pentru care atat Consiliul Legisla
25.06.2014 | Rodica BULIGA
Proiect UNBR - CCJE privind relatiile dintre avocati si judecatori: elaborarea de ghiduri de bune practici si deontologie
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR) si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) - reprezentantul Romaniei la Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni (CCJE) au inaintat catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) Proiectul privind relatiile dintre judecatori si avocati din perspectiva Avizului nr. 16 al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni.
22.05.2014 | Nicoleta CRISTEA
CSM: Decizia CCR privind vechimea magistratilor nu se aplica judecatorilor si procurorilor numiti anterior in functii de conducere
Consiliul Superior al Magistraturii a discutat la randul sau o exceptie de neconstitutionalitate admisa anterior de Curtea Constitutionala, potrivit careia la calcularea vechimii necesare ocuparii de catre judecatori/procurori a functiilor de conducere nu se ia in considerare si perioada in care magistratul a fost avocat. Daca CCR a spus ca aprecierea ca vechime doar a profesiei de avocat este inechitabila, CSM consi
21.05.2014 | Rodica BULIGA
CCR: Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala
Curtea Constitutionala a Rmaniei (CCR) a decis astazi ca Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala, respingand astfel sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputatilor in 15 aprilie.
30.04.2014 | Nicoleta CRISTEA
Legea martorilor, republicata. Procuror DIICOT Vrancea: "Nu au existat amenintari la adresa martorilor"
Noile coduri in materie penala aduc cu ele o serie de schimbari si in alte legi. Un exemplu il reprezinta Legea 682/2002 privind protectia martorilor, care a fost republicata recent, in virtutea prevederilor articolului 107 alineatul 3 din Legea nr. 255/2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru modificarea si completarea unor acte normative care cuprind dispoziti
19.02.2014 | Rodica BULIGA
Articolul din Codul Penal despre "presiunile asupra justitiei" a fost abrogat
Camera Deputatilor a aprobat abrogarea articolului 276 din Codul penal, care incrimina fapta unei persoane care face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre judecator sau de organe de urmarire penala a unei infractiuni.
06.02.2014 | Rodica BULIGA
MJ: Guvernul a aprobat doua acte normative referitoare la noul Cod de procedura penala
Ministerul Justitiei (MJ) informeaza ca Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, sase acte normative, printre care si cele privind noul Cod de procedura penala care au in vedere eliminarea unor inadvertente si clarificarea unor proceduri.
09.01.2014 | Mircea DOAGA
INTEGRAL: Codul Fiscal valabil pentru 2014
Codul Fiscal valabil pentru anul in curs, publicat de ANAF, aduce o serie de modificari privind impozitul pe profit, impozitul pe venit, impozitul pe venitul microintreprinderilor, TVA, accize, impozitul pe constructii speciale si redevente.
Pagina: 1 . . . 2 3 4 5 6 7 8 9 10 . . . 18

RECOMANDĂRI
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Alina Damian
Avocat
Corina Radu

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020

,