Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Noutăţi legislative
24.11.2017 | Avocatura.com
Avocații de la TZA, despre OUG 82/2017: Negocierile colective au trei mari probleme
OUG nr. 82/2017 a întors țara cu susul în jos. Unii angajați sunt speriați din cauza faptului că salariul brut nu va fi mărit de angajator, iar alții sunt liniștiți, deoarece au angajatori corecți care urmează să facă schimbările necesare fără să afecteze salariul net. Avocații Șerban Pâslaru și Mihai Anghel de la TZA scot la suprafață 3 mari probleme în negocierile colective: nu se știe exa
09.11.2017 | Avocatura.com
Casele de marcat cu rolă de hârtie vor fi înlocuite cu laptopuri sau smarphone-uri cu jurnal electronic
Potrivit unei ordonanţe adoptate în luna august de Guvern, casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii de la 1 iunie anul viitor pentru firmele mijlocii şi mari, respectiv de la 1 august, pentru firmele mici. Astfel, digitalizarea își intră în drepturi ușor, ușor, iar casele de generație veche cu rolă jurnal de hârtie vor dispărea treptat.
08.11.2017 | Avocatura.com
Polițiștii te pot legitima doar dacă există indicii că ai comis sau urmează să comiți o faptă ilegală
Cele mai frecvente proceduri care privesc direct interacţiunea cu cetăţenii - legitimarea, încătuşarea, conducerea la sediul poliţiei - se introduc în Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române, pentru a fi cunoscute de toţi cetăţenii şi pentru a elimina arbitrariul, subiectivismul şi comportamentul abuziv. Cetăţeanul va cunoaşte care îi sunt drepturile, căror obligaţii trebuie s
23.10.2017 | Avocatura.com
Directiva UE 2016/343: Adio cătușe pentru mâini sau pentru picioare, boxele de sticlă sau cuștile, dar și termeni precum "penali" sau "pușcăriabili" în declarațiile autorităților publice
Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului, din luna martie a anului 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, va fi din ce în ce mai dezbătută zilele acestea, termenul prevăzut de lege pentru implementare fiind începutul lunii aprilie 2018. Așadar, declarațiile publice vor fi pu
31.08.2017 | Avocatura.com
Legislația fiscală se schimbă: Care sunt modificările aprobate de Guvern?
Miercuri, 30 august, Guvernul a aprobat mai multe proiecte de modificări a legislației fiscale din țara noastră. Începând din septembrie vom avea parte de introducerea unei plăți defalcate a taxei pe valoare adăugată, creșterea taxei la carburanți și noi termene de la care firmele vor fi obligate să utilizeze doar case de marcat cu jurnal electronic.
29.08.2017 | Avocatura.com
Ce respinge DNA din propunerile de modificare a legilor justiției: "Modificările în forma actuală reprezintă o formă de presiune asupra activităţii profesionale a procurorilor din DNA"
Adunarea generală a procurorilor DNA fusese inițial programată pentru data de 31 august 2017, însă a fost devansată după ce procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat convocarea adunărilor generale de la nivelul parchetelor pentru analizarea propunerilor de modificare a legilor justiţiei.
24.08.2017 | Avocatura.com
Mamele cu trei copii s-ar putea pensiona mai repede
Ministrul Muncii a declarat, marţi, 22 august, că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede. Lia Olguţa Vasilescu a declarat că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.
23.08.2017 | Avocatura.com
Viitorii candidați la INM: Vârsta minimă 30 de ani și 5 ani vechime în profesii juridice
Tudorel Toader a anunțat astăzi că propiectul de modificare a legilor Justiției prevede ca vârsta minimă a candidaților la INM să fie de 30 de ani și ca aceștia să aibă o vechime de 5 ani în alte profesii juridice.
09.08.2017 | Avocatura.com
Firmele care nu angajează persoane cu handicap vor da de două ori mai mulți bani la stat
Firmele cu peste 50 de angajați vor fi obligate, de la 1 septembrie, să angajeze un număr de persoane cu handicap. Dacă nu fac asta, firmele vor fi obligate să achite lunar la bugetul de stat o sumă frumuțică și nu vor mai putea să opteze pentru varianta cumpărării de produse și servicii de la unitățile protejate.
08.08.2017 | Alexandra POPA
Mai mult de 6,4 miliarde de lei este suma ce va trebui restituită de către statul român pentru timbrul de mediu
Statul român a încasat în ultimii 11 ani la Buget sub titulatura de "Timbru de mediu" aproximativ 1, 42 miliarde de euro. Suma totală nu este cunoscută cu exactitate, pentru că trebuie cumulate taxele ce trebuie returnate în urma proceselor câştigate în timp de contribuabili. Românii trebuie doar să depună o cerere la organul fiscal central, scăpând astfel de procedura greoaie a acţiunilor în instan
07.08.2017 | Avocatura.com
Venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei și ajutorul pentru încălzire, mai ușor de obținut după simplificarea procedurilor
Vineri, 4 august, Guvernul a adoptat o hotărâre care simplifică procedurile de acordarea a unor beneficii sociale, cum ar fi: venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzire.
04.08.2017 | Avocatura.com
Părinții plecați la muncă în străinătate vor avea mai multe obligații de îndeplinit
Părinții plecați în străinătate vor fi obligați să desemneze o persoană responsabilă cu însoțirea copilului la vaccinare, începând cu anul viitor. Dacă intră în vigoare proiectul de lege referior la vaccinarea obligatorie, atunci părinții plecați vor fi obligați să ia în calcul faptul că actul le impune să desemneze o persoană adultă și responsabilă pentru prezentarea copilului la vaccina
01.08.2017 | Alexandra POPA
A intrat în vigoare OUG privind contribuțiile pentru contractele de muncă part-time
De la 1 august intră în vigoare ordonanţa prin care angajatorii sunt obligaţi să plătească contribuţia pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim brut pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru persoanele care au încheiate contracte de muncă cu timp parţial şi pentru cei cu plata în acord.
31.07.2017 | Alexandra POPA
Indemnizaţiile pentru mame vor fi plafonate la cel mult 1.800 de euro pe lună
Guvernul va "intra cu celeritate" şi în indemnizaţiile pentru creşterea copilului, astfel încât acestea să fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe lună, după modelul Germaniei. Guvernul român nu ține cont de faptul că femeile respective au cotizat la bugetul de stat cu o căruță de bani. Indemnizația reprezintă 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani a
28.07.2017 | Avocatura.com
Cum poate fi prelungit concediul medical peste 183 de zile?
Concediul pentru incapacitate temporară de muncă provocată de accidente sau boli care nu au legătură cu munca poate avea o durată maximă de 183 de zile într-un an. Începând cu 26 iulie există posibilitatea prelungirii concediului medical peste cele 183 de zile pentru cel mult 90 de zile.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 . . . 18

RECOMANDĂRI
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020