Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
UNBR
09.07.2015 | Avocatura.com
România, ia aminte! Franța a implementat un proiect de lege pentru garantarea respectării secretului profesional al avocaților
Reprezentanții UNBR informează avocații din România cu privire la un proiect de lege adoptat de Franța, care vizează garantarea concretă a respectării secretului profesional al avocatului și interdicția interceptării "prin ricoșeu".
07.07.2015 | Avocatura.com
Statul olandez, obligat de instanță să oprească interceptările comunicațiilor între avocați și clienți
Instanța olandeză a pronunțat o hotărâre care arată că Guvernul din această țară este obligat să oprească toate interceptările comunicațiilor între clienți și avocați în cadrul regimului actual. A fost prevăzut un termen de 6 luni în care statul olandez să ajusteze politica agențiilor de securitate în privința supravegherii avocaților, pentru a exista garanția unui veritabil control prealab
02.07.2015 | Avocatura.com
Dezbatere la Senat. Tăriceanu: "Vocea avocaților într-un stat de drept trebuie să se facă auzită. E reproșul pe care l-am făcut barourilor de avocați, că în dezbaterile publice vocea lor e slab auzită"
Reprezentanții UNBR au participat miercuri la o dezbatere cu membrii Biroului Permanent al Senatului, pentru a oferi o imagine clară a realităților din lumea justiției, precum și pentru a găsi soluțiile potrivite pentru îmbunătățirea legislației în domeniu.
02.07.2015 | Avocatura.com
Cum arată noua Lege a Avocaturii - DOCUMENT
Avocatura.com vă prezintă proiectul privind modificarea și completarea Legii 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, care a fost adoptat de Senat în 29 iunie.
30.06.2015 | Avocatura.com
Ce modificări a adoptat Senatul la Legea Avocaturii
În contextul aprobării de către Senat a Legii privind modificarea și completarea Legii Avocaturii, reprezentanții UNBR au făcut câteva precizări, mai ales în legătură cu afirmația DNA referitor la apariția nulității unor probe - efect al votării proiectului.
29.06.2015 | din Atena, pentru Avocatura.com, Teodor BURNAR
Dacă Grecia iese din UE, avocaţii greci vor în Barourile din România: "Se munceşte puţin, judecătorii sunt zei şi avocatura e în ruine. Exact ca la noi"
Veşti proaste pentru avocaţii din România! Colapsul Greciei, unde băncile au fost închise pentru o săptămână iar retragerile de la ATM-uri au fost restricţionate la 60 de euro pe zi, ar putea însemna dublarea concurenţei. Dacă Grecia iese din Uniunea Europeană, avocaţii eleni au deja planul de rezervă: "Intrăm în Barourile româneşti! Se munceşte puţin, judecătorii sunt zei, şi avocatura e în
26.06.2015 | Avocatura.com
IMPORTANT PENTRU AVOCAŢI - Proiect MAI privind consultarea şi fotocopierea dosarului penal. Vezi condiţiile
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au stabilit, în cadrul unui proiect de Ordin, măsurile care trebuie respectate privind asigurarea exercitării dreptului de a consulta dosarul penal. MAI a supus dezbaterii publice acest proiect de Ordin în 11 iunie.
26.06.2015 | Avocatura.com
UNBR informează - Care sunt diferenţele dintre mediere şi împăcarea părţilor, potrivit ÎCCJ
Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, prin decizia din 17 aprilie, distincțiile între mediere și împăcarea părților sub aspectul naturii juridice și al momentului până la care pot interveni acestea.
25.06.2015 | Avocatura.com
Președintele UNBR, Gheorghe Florea: "Loialitatea față de profesie și solidaritatea observate în aceste zile de sărbătoare sunt un semn că viitorul avocaților va fi mai bun"
Președintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea, a lansat, cu prilejul Zilei Avocatului, sărbătorite în 24 iunie, un mesaj pentru confrați, în care a subliniat că le mulțumește pentru interesul, implicarea și loialitatea de care au dat dovadă în contextul sărbătorilor din ultima perioadă.
24.06.2015 | Mihaela GÎDEI
UNBR: CEDO condamnă perchezițiile urmate de confiscări "angrosiste" de la casele de avocatură
Curtea Europeană a Drepturilor Omului condamnă demersurile privind perchezițiile urmate de confiscări "angrosiste" de calculatoare și documente de la sediul caselor de avocatură.
24.06.2015 | Avocatura.com
UNBR, memoriu pentru modificarea Codului fiscal. Vezi răspunsul Ministerului Finanțelor Publice
Președintele UNBR a înaintat, săptămâna trecută, un memoriu către forurile superioare în care evidențiază punctul de vedere privind proiectele de acte normative din domeniul fiscal și solicită procedarea la corectarea sau precizarea dispozițiilor normative cuprinse în lege, care încalcă principiul independenței profesiei de avocat.
24.06.2015 | Avocatura.com
Important pentru avocați - decizie a Camerei Deputaților privind calificarea activității independente: a fost introdus un nou criteriu
Comisia de buget - finanțe a Camerei Deputaților a decis, în 23 iunie, să introducă un nou criteriu pentru calificarea activității independente, și anume ca persoana fizică să facă parte dintr-un corp sau ordin profesional cu rol de reprezentare, reglementare și supraveghere a profesiei.
23.06.2015 | Mihaela GÎDEI
Masă rotundă pentru avocați despre riscul răspunderii juridice, în 24 iunie
Baroul București, INPPA și UNBR organizează, cu prilejul Zilei Avocatului, o masă rotundă cu o temă cel puțin interesantă - Apărarea apărării: Riscul răspunderii juridice a avocatului pentru activitatea de consultanță și reprezentare.
18.06.2015 | Avocatura.com
Examenul de primire în profesia de avocat, programat pe 14 septembrie 2015. Taxa de examen este de 1000 de lei - VEZI DETALII
Membrii Consiliului UNBR au pus la punct, în ședința din 5 iunie, Regulamentul privind organizarea examenului de primire în profesie, aferent sesiunii din luna septembrie 2015. În acest context, au fost adoptate hotărârile care reglementează condițiile susținerii examenului.
16.06.2015 | Avocatura.com
Delegația UNBR, prezentă la ședința Comisiei Juridice pentru dezbaterile privind Legea 51/1995
O delegație a Uniunii Naționale a Barourilor din România a participat marți la ședința Comisiei Juridice din cadrul Senatului, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, referitoare la Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii numărul 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.
Pagina: 1 . . . 3 4 5 6 7 8 9 10

RECOMANDĂRI
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Manuela Iurascu
Avocat
Andreea Miclea

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020