Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
UNBR
30.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Taxa de primire în avocatură va fi restituită candidaților. Vezi care este cuantumul
Membrii Consiliului UNBR au adoptat hotărârea din 5 septembrie privind cuantumul restituirilor sumelor achitate de către candidați pentru a susține examenul de primire în profesia de avocat. Sumele sunt cele care au fost achitate cu titlul de taxă de examen - 1000 lei.
23.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Președintele UNBR, despre admiterea de către ÎCCJ a recursului în interesul legii privind exercitarea fără drept a profesiei: "Hotărârea pune capăt unei practici judiciare neunitare, ce a adus grave prejudicii intereselor justițiabililor"
Avocatul Gheorghe Florea, președintele UNBR, a publicat un punct de vedere referitor la admiterea, de către ÎCCJ, a recursului în interesul legii privind exercitarea profesiei de avocat de către persoanele care nu dețin acest drept.
18.09.2015 | Avocatura.com
UNBR, informare privind Raportul care vizează îmbunătățirea relațiilor dintre judecători și avocați
În ședința de la începutul acestei luni, Consiliul UNBR a dezbătut și aprobat Raportul prealabil cu privire la Avizul 16 din 2013 care vizează relațiile dintre judecătorii și avocații români. La discuții a participat și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.
17.09.2015 | Mihaela GÎDEI
UNBR vrea să audă ce au de spus avocații tineri - grup de lucru privind evoluția profesiei
În ședința de la începutul acestei luni, Consiliul UNBR a decis inițierea și organizarea unei mese rotunde la nivel național, ai cărei protagoniști vor fi cei mai tineri avocați ai Consiliilor barourilor din țară.
11.09.2015 | Mihaela GÎDEI
S-a publicat lista finală a candidaților la examenul de primire în avocatură. Vezi cine a fost admis și respins
Reprezentanții UNBR au publicat tabelele finale care cuprind candidații admiși și respinși în perspectiva examenului de primire în avocatură din 14 septembrie.
08.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Comisia Permanentă a UNBR, decizii privind examenul de primire în avocatură
În urma ședinței Comisiei Permanente a UNBR din 4 septembrie au fost adoptate anumite decizii privind înscrierea la examenul de primire în profesie a candidaților care au depus cerere în acest sens, conform Regulamentului - Cadru.
02.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Membrii Consiliului UNBR, în ședință pe 5 și 6 septembrie la malul mării. Ce se va discuta la lucrări
Consiliul UNBR va participa, în zilele de 5 și 6 septembrie, la Eforie Nord, la o ședință în cadrul căreia vor fi dezbătute mai multe subiecte. Un număr de 15 itemi se află pe ordinea de zi pe care o vor parcurge membrii Consiliului.
02.09.2015 | Mihaela GÎDEI
Comisia Permanentă a UNBR, ședință în 3 și 4 septembrie la Eforie Nord. Vezi ordinea de zi
Comisia Permanentă a UNBR se reuneşte, în zilele de 3 și 4 septembrie, la Eforie Nord, într-o ședință în care vor fi discutate o serie de subiecte importante ce vizează profesia de avocat. Nu mai puțin de 16 puncte sunt introduse pe ordinea de zi a ședinței.
25.08.2015 | Avocatura.com
UNBR informează - PREZENT ȘI PERSPECTIVE ÎN PROFESIA DE AVOCAT (II): "Avocații nu au voie să stea liniștiți, pentru că profesia lor este într-un mare pericol"
UNBR consideră că apărarea secretului profesional și a confidențialității este extrem de importantă, dar găsirea unor soluții, în contextul evoluției tehnologice și economice, este un aspect dificil. Chiar dacă, în teorie, Codul de Procedură Penală nu permite percheziționarea corporală, a biroului sau a domiciliului avocatului pentru a strânge date despre clienți, stocarea informațiilor în "clo
24.08.2015 | Avocatura.com
UNBR informează - PREZENT ŞI PERSPECTIVE ÎN PROFESIA DE AVOCAT (I)
Reprezentanții UNBR subliniază că eforturile de a atrage avocații către publicațiile sau sistemele de promovare și comunicare publică inițiate de către instituție nu s-au soldat cu rezultate pe măsura așteptărilor. În acest sens, se impune a fi realizată o prospectare a evoluției profesiei în perspectiva a cel puțin 25 de ani, prin proiectul inițiat de Consiliul UNBR, din 6 septembrie 2014.
18.08.2015 | Avocatura.com
IMPORTANT PENTRU AVOCAŢI - Cum au voie să se promoveze avocaţii, şi ce libertate de exprimare au, potrivit UNBR
Proiectul privind respectarea libertăților comunicărilor profesionale și a libertății de expresie a avocatului arată că raportul Comisiei constituite în cadrul INPPA a constatat că nici Legea 51/1995 și nici Statutul profesiei nu interzic avocaților să adreseze oferte personalizate sau nesolicitate unor persoane nedeterminate, informează UNBR.
14.08.2015 | Avocatura.com
IMPORTANT - UNBR, implicată într-un proiect ce promovează liberul acces la informație juridică a publicului și publicarea tuturor hotărârilor judecătorești pe un portal dedicat
Reprezentanții UNBR sunt implicați în proiectul inițiat prin Fundația Institutul Român pentru Informații Juridice, care vizează susținerea, dezvoltarea și promovarea liberului acces la informația juridică a publicului, precum și publicarea tuturor hotărârilor judecătorești ale instanțelor din România. Contractul în cauză a fost aprobat și semnat de CSM și se prevede o perioadă de 6 luni pentru
13.08.2015 | Avocatura.com
IMPORTANT - Avocații vor putea consulta informațiile secrete. UNBR a semnat un protocol cu ORNISS pentru emiterea autorizațiilor de acces
Reprezentanții UNBR informează avocații cu privire la încheierea unui protocol important pentru practicarea profesiei. Este vorba despre protocolul încheiat între UNBR și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat privind eliberarea către avocați, în vederea exercitării profesiei, a autorizațiilor de acces la informații clasificate.
04.08.2015 | Avocatura.com
Biroul administrativ al UNBR, program de vară
Conducerea UNBR anunță avocații că, în perioada 1 - 20 august, activitatea administrativ operativă va fi una restrânsă, ca urmare a vacanței judecătorești și a derulării unor lucrări de renovare și întreținere a sediului.
10.07.2015 | Avocatura.com
Informare UNBR privind coordonarea activităților Comisiei Permanente
Reprezentanții UNBR au publicat Decizia numărul 2 din 3 iulie a Comisiei Permanente privind coordonarea activităților de conducere executivă realizate de cea din urmă.
Pagina: 1 . . . 2 3 4 5 6 7 8 9 10

RECOMANDĂRI
Avocat
Gelu Gabriel Puscas
Avocat
Razvan Vasiliu
Avocat
Carmen Nemes
Avocat
Elena Ablai

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020