Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
UNBR
29.02.2016 | Alexandra GORDEA
UNBR: "Recomandările CCBE privind protejarea confidenţialităţii comunicărilor avocat - client în contextul activităţilor de supraveghere"
Consiliul Barourilor și al Societăților de Drept din Europa (CCBE) a atras atenția în nenumărate rânduri asupra pericolului pe care îl reprezintă practicile Statului de interceptare a datelor din comunicări în scopul supravegherii și / sau aplicării legii. Îngrijorările CCBE se referă în special la faptul că organismele de stat au competenţe de anchetă secrete sau controlate insuficient și utiliz
17.02.2016 | Nicoleta CRISTEA
EXCLUSIV - Decanul Baroului Vrancea avertizează că vor fi verificări privind activitatea avocaţilor care intră în oficii
Calitatea serviciilor oferite de avocaţii care intră în oficii ar putea fi pusă sub lupă de o comisie special constituită în acest sens. Afirmaţia îi aparţine Decanului Baroului Vrancea, care a subliniat că unele instanţe din ţară au sesizat faptul că avocaţii din oficiu nu depun întotdeauna toate diligenţele pentru părţile pe care le apără. "Chiar şi eu, ca Decan, în cadrul unor întâlniri c
08.02.2016 | Alexandra GORDEA
POZIȚIA OFICIALĂ A UNBR cu privire la modificările aduse Legii nr. 514 / 2003: "Propunerea legislativă, astfel cum a fost justificată şi concepută, nu poate fi adoptată fără încălcarea principiilor statului de drept"
Comisia Permanentă a UNBR rupe tăcerea cu privire la intenția prin care se încearcă "distorsionarea" exercitării profesiei de avocat din România. Astfel, ca urmare a numeroaselor moțiuni, proteste și puncte de vedere divergente, aceasta a examinat impactul pe care l-ar putea avea adoptarea în forma înaintată de iniţiatori a propunerii legislative privind modificarea şi completarea Legii nr. 514 / 2003 p
05.02.2016 | Alexandra GORDEA
EXCLUSIV - UNBR pregătește o "revoluție" a tinerilor avocați. Andreea Ciortea, Baroul Sălaj, cel mai tânăr consilier din țară: "Eu cred că tinerețea și impetuozitatea noastră pot aduce un suflu nou activității de avocat. Noi suntem puțin mai implicați, mai activi"
Tinerii, această "forță umană" care a reușit să se bucure de cele mai mari "slăviri" sau, dimpotrivă, de cele mai aprige critici de-a lungul timpului, în toate domeniile societății, cuceresc și lumea avocaturii. Cel mai tânăr consilier al Baroului Sălaj (34 de ani) - probabil și cel mai tânăr consilier din țară -, avocatul Andreea Ciortea, a dezvăluit, exclusiv pentru Avocatura.com, cum se pregă
25.01.2016 | Alexandra GORDEA
Hotărârile judecătorești prin care sunt micșorate onorariile avocațiale, puse "sub lupă". Cei mai tineri reprezentanți ai Consiliilor Barourilor doresc diminuarea acestor sentințe
Cei mai tineri reprezentanți ai Consiliilor Barourilor au constituit la nivelul Consiliului UNBR un Grup Consultativ. Printre preocupările acestui Grup se numără și identificarea hotărârilor judecătorești prin care instanțele de judecată diminuează onorariile avocațiale. Rezultatele vor fi cuprinse într-o statistică și vor fi supuse atenției Ministerului Justiției.
10.12.2015 | Alexandra GORDEA
Judecătorul Ana - Maria Filip, vicepreședinte Tribunalul Neamț, mesaj în onoarea "Zilei Europene a Avocaților": "Avocatul nu este doar martor exterior, ci este direct implicat în funcționarea justiției"
"Ziua Europeană a Avocaților" este celebrată de către avocații români, dar nu numai, prin intermediul unor materiale pe tema "Libertatea de exprimare a avocatului", aleasă de către Consiliul Barourilor Europene. Printre juriștii care au ținut să își exprime opinia despre acest subiect se numără și judecătorul Ana - Maria Filip, vicepreședintele Tribunalului Neamț.
09.12.2015 | Mihaela GÎDEI
Judecătoarea Gabriela Baltag, mesaj de Ziua Avocaților: "Fidelitatea față de clienții pe care-i slujiți și lupta pe care o purtați zilnic în arenele mereu surprinzătoare ale instanțelor sunt trepte care vor reuși să așeze în locul cuvenit avocatura"
Cu prilejul Zilei Avocaților, mai mulți reprezentanți ai mediului juridic își exprimă gândurile, aprecierile față de membrii profesiei, dar și dorințele în ceea ce privește evoluția avocaturii. Judecătorul Gabriela Baltag, președintele Asociației Magistraților din România, consideră că o justiție reală nu poate fi înfăptuită fără existența breslei avocaților de elită, care trebuie să
09.12.2015 | Alexandra GORDEA
Ioan Chelaru, vicepreședinte UNBR, într-un articol dedicat "Zilei Europene a Avocaților": "Prezumția de nevinovăție a ajuns un principiu istoric, înlocuit cu prezumția de vinovăție"
Cu ocazia "Zilei Europene a Avocaților", celebrată pe data de 10 decembrie, avocatul Ioan Chelaru a "disecat" tema libertății de exprimare a avocatului într-un articol denumit "Vulnerabilitatea avocatului în exercitarea dreptului la liberă exprimare și protejarea independenței şi prestigiului justiției". În stilul său caracteristic, avocatul Chelaru nu se sfiește să arate ingerințele care afectează i
09.12.2015 | Mihaela GÎDEI
Avocații români, oportunitate pentru 2016 - Internship în Germania
Anul 2016 aduce o serie de oportunități pentru avocații români, iar una dintre ele este ocazia de a participa la noul Program de internship pentru avocați în Germania. Stagiul este organizat de Fundația Germană pentru Cooperare Juridică Internațională, în colaborare cu Baroul Federal German și Asociația Barourilor din Germania.
07.12.2015 | Alexandra GORDEA
Vice-președintele UNBR, Ion Turculeanu, articol despre libertatea de exprimare a avocaților în onoarea "Zilei Europene a Avocaților"
"Ziua Europeană a Avocaților" va fi celebrată pe data de 10 decembrie. Tema aniversării este "Libertatea de exprimare a avocatului", președintele UNBR invitând, cu această ocazie, profesioniștii în domeniu să se implice în promovarea ei. În acest context, cei interesați au transmis diverse articole pe tema dată.
19.11.2015 | Alexandra GORDEA
"Ziua Europeană a Avocaților", celebrată printr-o revistă aniversară - termenul limită pentru transmiterea articolelor este 21 noiembrie
Consiliul Barourilor Europene (CCBE) a anunțat că "Ziua Europeană a Avocaților" va fi celebrată pe data de 10 decembrie, iar tema acestei aniversări este "Libertatea de exprimare a avocatului". Prin urmare, Uniunile Naționale ale Barourilor europene vor desfășura diverse activități pentru a marca acest eveniment. UNBR va organiza o conferință și va edita o revistă aniversară.
10.11.2015 | Avocatura.com
Comisia Permanentă a UNBR, ședință în 13 și 14 noiembrie. Avocații vor discuta și despre cum pot ajuta victimele tragediei din clubul Colectiv
Reprezentanții UNBR vor participa, în 13 și 14 noiembrie, la ședința Comisiei Permanente, care va fi găzduită de Hotelul Intercontinental din București.
09.11.2015 | Avocatura.com
Cei mai tineri membri ai Barourilor, reuniune în 14 și 15 noiembrie. Grupul Consultativ al UNBR va discuta despre evoluția profesiei de avocat
Cei mai tineri membri ai Consiliilor Barourilor se vor reuni, în perioada 14 - 15 noiembrie, în cadrul Grupului Consultativ al UNBR. Întâlnirea va avea loc la București.
08.10.2015 | Avocatura.com
UNBR a publicat buletinul informativ al Consiliului și al Comisiei Permanente
Reprezentanții UNBR au publicat buletinul informativ al Consiliului Uniunii și al Comisiei Permanente, care cuprinde detalii privind activitatea instituției din ultima perioadă.
01.10.2015 | Avocatura.com
UNBR a validat examenul de primire în profesia de avocat și rezultatele acestuia
Comisia Permanentă a UNBR a validat, în urma ședinței din 29 septembrie, examenul de primire în avocatură, sesiunea septembrie 2015. Au fost validate examenul de primire în profesia de avocat stagiar, de avocat definitiv, precum și rezultatele acestora.
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RECOMANDĂRI
Avocat
Mihaela Dobre
Avocat
Alina Damian
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Razvan Vasiliu

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020