Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
UNBR
10.10.2017 | Avocatura.com
UNBR - Aplicația "Conversia audio în text" este disponibilă pentru avocați
"Conversia audio în text" este un instrument care vine în ajutorul avocaților. Acesta este destinat tehnoredactării documentelor după dictare. UNBR va suporta toate cheltuielile de dezvoltare și implementare, accesul avocaților la aplicație și utlizarea acesteia, fiind gratuite.
28.09.2017 | Avocatura.com
UNBR amână intrarea în vigoare a "tabloului onorariilor minimale"
UNBR anunță publicarea Deciziei nr. 250 din 28 septembrie 2017 prin care, cu unanimitate de voturi, Comisia Permanentă a decis amânarea intrării în vigoare a prevederilor art. 4 - 8 din Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 272 din 26.08.2017 privind aprobarea "Tabloului onorariilor minimale" și ale art. II, art. IV, art. V, din Anexa la aceasta.
26.09.2017 | Avocatura.com
Declarația CCBE adoptată de Comitetul permanent CCBE: Relația de confidențialitate este esențială în statul de drept şi nu poate exista un proces echitabil în lipsa acesteia
Reglementarea profesiei, apărarea statului de drept, a drepturilor omului și a valorilor democratice sunt cele mai importante misiuni ale CCBE. Domeniile de interes special includ dreptul de acces la justiție, digitalizarea proceselor juridice, dezvoltarea statului de drept și protecția clientului prin promovarea și apărarea valorilor fundamentale ale profesiei.
15.09.2017 | Avocatura.com
Opinia științifică a Centrului de Drept Constituțional și Instituții Politice din cadrul Facultății de Drept referitoare la Decizia CCR nr. 225/04.04.2017
Sintagma "de natură să aducă atingere prestigiului profesiei" din cadrul art. 14 lit. a) din Legea nr. 51/1995 a fost declarată neconstituțională pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat. UNBR a cerut o opinie de specialitate referitoare la punerea în aplicare a Deciziei Curții Constituționale nr. 225/04.04.2017. Opinia a fost dată pro bono de către Centrul de Drept Constituțional și Instit
14.09.2017 | Alexandra GORDEA
Reacția UNBR-ului față de acuzele aduse de Bugetul.ro: "Autorul articolului a avut calitatea de candidat la examenul de primire în profesie din acest an, astfel încât susținerile afirmate prin articol trebuie așezate în contextul nepromovării acestui examen de către candidat"
Așa cere deontologia, iar UNBR spune că "având în vedere îndelunga relație de parteneriat între U.N.B.R. și site-ul avocatura.com, pe care U.N.B.R. încă o apreciază ca fiind caracterizată prin încredere reciprocă și profesionalism, apreciind totodată preocupările dumneavoastră pentru sumele reprezentând taxa de examen, în spiritul transparenței care ne caracterizează, vă aducem la cunoștință
07.09.2017 | Avocatura.com
UNBR și INPPA selectează avocați stagiari pentru a participa la Concursul de Drept european și internațional pentru tinerii avocați "Competition on EU Law in Practice"
Uniunea Națională a Barourilor din România și Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților selectează între unu și trei avocați stagiari (anul I sau II), în vederea participării la prima ediție a Concursului de Drept european și internațional pentru tinerii avocați "Competition on EU Law in Practice". Concursul este organizat de Academy of European Law (ERA) și Council of Bar
05.09.2017 | Avocatura.com
Ziua Europeană a Avocaților, ediția 2017: "Avocații în e-voluție: care este modalitatea în care transformările digitale pot să consolideze relația dintre justițiabil și avocat"
Ca în fiecare an, Ziua Europeană a Avocaților, celebrată anul acesta pe data de 25 octombrie, invită profesioniștii la introspecție și analiză. Tema de anul acesta este: "Avocații în e-voluție: care este modalitatea în care transformările digitale pot să consolideze relația dintre justițiabil și avocat".
21.06.2017 | Alexandra GORDEA
EXAMENUL DE INTRARE ÎN PROFESIA DE AVOCAT 2017: 1 septembrie, 1000 lei taxa
Dacă până acum candidații la titlul de avocat stagiar oscilau între "ceva emoții" și "va fi ok", odată cu anunțarea detaliilor privind examenul de intrare în profesie, suntem siguri că acum s-a trecut la stadiul "panică, alert, alert!". Totul va fi bine în cele din urmă. Dacă nu va fi bine, atunci nu este finalul... ;)
16.03.2017 | Alexandra GORDEA
UNBR, un business profitabil? - 260.000 de euro, "excedent exercițiu financiar" pentru anul 2016
În perioada 23 - 26 martie va avea loc Congresul avocaților 2017. Tema acestui Congres va fi "Avocatul și accesul la justiție". UNBR a pus la dispoziția barourilor materiale utile discuțiilor ce vor avea loc: Raportul cenzorilor UNBR 2016, Raportul Comisiei Centrale de Disciplină și Raportul privind activitatea Consiliului UNBR. Mult bla, bla și "nimic nou pe frontul de Vest". Cu toate acestea, sunt câteva
28.02.2017 | Avocatura.com
UNBR: Congresul Avocaților, cu tema "Avocatul și accesul la justiție", va avea loc în perioada 23 - 26 martie
Tema "Avocatul și accesul la justiție" va defini în acest an Congresul Avocaților, în perioada 23 - 26 martie, la București. Avocații interesați pot transmite la UNBR, în vederea publicării - articole precum și observații, propuneri, sugestii, etc. cu privire la tema Congresului.
01.02.2017 | Alexandra GORDEA
Justiția arde, iar UNBR se piaptănă - Cum văd avocații tăcerea organelor profesiei față de modificările CP și CPP
Codul deontologic ne-a împiedicat să ne exprimăm vreun punct de vedere privitor la faptul că nu am văzut nicio reacție a organelor profesiei de avocat față de "nebunia" din ultimele zile, care pare să dea nu numai Justiția peste cap, ci întreaga țară. Așa că i-am întrebat pe ei, avocații, cum văd această (lipsă de) reacție a Uniunii Naționale a Barourilor din România.
21.12.2016 | Avocatura.com
INM, UNBR şi INPPA - Program de formare e-learning în domeniul protecţiei datelor şi a dreptului la viaţă privată
Institutul Naţional al Magistraturii anunţă lansarea, împreună cu Uniunea Naţională a Barourilor din România - Institutul Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, a unei sesiuni de formare e-learning în domeniul protecţiei datelor şi a dreptului la viaţă privată, organizat de Consiliul Europei în cadrul programului HELP 28.
06.12.2016 | Avocatura.com
UNBR: Masă rotundă de "Ziua Europeană a Avocaților - 2016"
Uniunea Națională a Barourilor din România și Baroul București, în parteneriat cu Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, vor organiza vineri, 9 decembrie 2016, o masă rotundă cu tema "Efectivitatea accesului la justiție" pentru a celebra "Ziua Europeană a Avocaților - 2016 ".
07.11.2016 | Alexandra POPA
UNBR, împotriva accesului privilegiat al magistraților în avocatură
Proiectul de modificare a art. 76 alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor a provocat reacții în lanț, asemenea unui joc domino. Pentru că nu mai e loc de tăcere, aproape toate barourile din țară răsculându-se, iată că și Comisa Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România "a luat taurul de coarne". Aceasta susține pozițiile de protest ale barourilo
14.10.2016 | Avocatura.com
Avocații cer modificarea legislației taxelor judiciare de timbru: "Accesul la justiție este un drept ce trebuie să fie efectiv, nu iluzoriu, prin aplicarea unor taxe judiciare de timbru supradimensionate"
O "cruce" pe care mulți justițiabili trebuie să o poarte este taxa judiciară de timbru. Pentru cei care au avut de-a face cu astfel de taxe fantasmagorice, este binecunoscut faptul că nu de multe ori acestea au reprezentat o piedică pentru accesul la justiție. În acest sens, avocații au înaintat o propunere de modificare a legislației taxelor judiciare de timbru. Pentru fiecare modificare propusă, UNBR, p
Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 . . . 10

RECOMANDĂRI
Avocat
Ciprian-Andrei Motorga
Avocat
Valentin Epure
Avocat
Gabriel Grigoras
Avocat
Andreea Miclea

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020