Avocatura Com
Cum comunică un avocatMai multe articole »

Comunicarea este esențială pentru consolidarea reputației unui avocat și creșterea prestigiului de care se bucură, iar prestigiul unui avocat este determinat pentru creștertea numărului de clienți și stabilirea onorariilor. Spre deoserbire de multe profesii, avocatul este el însuși un nume – un brand – iar construirea unui brand personal puternic este, mai departe, cheia construirii unei cariere de succes.

Platforma Avocatura.com este cea mai dinamică publicație on-line care se adresează în egală măsură avocaților cât și persoanelor interesate de obținerea unor servicii juridice de calitate.

Transformarea reputației și prestigiului în „brand” este un proces de comunicare constantă și concertată care trebuie să fie parte a planului de construire a unei cariere în avocatură și cu cât cineva își dă seama de acest lucu mai devreme, cu atât mai bine. De asemenea, niciodată nu e prea târziu să analizezi succesele unei îndelungate cariere în avocatură și să incepi să comunici pentru a obține recunoașterea publică a unor merite profesionale care altfel ar rămâne circumscrise cadrului restrâns al unui tribunal sau curți de apel.

Apariția mediului on-line și comunicarea în spațiul virtual reprezintă o șansă extraordinară care le deschide avocaților posibilitatea de a-și construi programat și controlat un brand personal puternic și de a se face cunoscut unor întregi categorii de potențiali clienți interesați de servicii juridice cărora, altădată, nu ar fi avut nici o șansă să li se adreseze.

Comunicarea on-line, esențială contruirii unui brand puternic în zilele noastre, se bazează pe câteva principii bine-cunoscute: autenticitate, diferențiere, continuitate și frecvență.

Autenticitatea înseamnă să comunici exact ceea ce faci, ceea ce ești și în ce crezi cu tărie, înseamnă să comunici despre profesia ta, să comunici valorile în care crezi și pe care le respecți în munca de zi cu zi. Autenticitatea înseamnă să comunici ceea ce ești fără emfază, fără accese declamative și fără dorința de a epata.

Un brand puternic este ceea ce te diferențiază de ceilalți avocati și o comunicare eficientă pornește de la răspunsul la întrebarea :”Ce mă deosebește pe mine fundamental de ceilalți, ce mă face unic?”. Undeva, acolo, sigur se găsește un element care face ca munca unui avocat să fie diferită de munca altui avocat: arii de specialitate, cazuri rezolvate cu succes, proiecte duse la bun-sfârșit.

Continuitate în comunicare înseamnă să nu te abați în a-ți afirma cu putere „diferențiatorul”, acel lucru pozitiv care te face „altfel” decât competitorii, să nu faci nimic altceva decât să transmiți mereu și mereu, același mesaj care te face mai bun și mai dezirabil decât cei din jur.

În fine, frecvența cu care transmitem mesajele este crucială pentru întreg procesul de construire a unnui brand de succes, cum la fel de importantă este și folosirea tuturor canalelor ce comunicare on-line care sunt acum disponibilie: site-ul de prezentare, blogul de companie, paginile LinkedIn și Facebook, etc și nu în cele din urmă, publicațiile on-line de specialitate precum Avocatura.com care să valideze brandul personal pe care în creați și îl susțineți.

Avocatul de succes al zilelor noastre nu mai poate ignora comunicarea on-line și importanța ei în construirea unui brand puternic. Spațiul virtual a devenit pentru cei care caută referințe despre avocați la fel de real ca și referințele și recomandările pe care le obține avocatul de la clienți.

Comunicarea autentică și continuă pe platforma Avocatura.com poate deveni pentru orice avocat o componentă de bază a procesului de construire planificată a unei cariere de succes.

Înscrie-te în Programul "Reușita în avocatură"
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC AVOCATURA COM SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. © Copyright SC Avocatura COM SRL și SC ADVO VALUE SRL | 2003-2020
Avocatura Com