Furt sau talharie? - scris de
mna - 14 raspunsuri
daca o persoana inmaneaza alteia un bun,respectiv un telefon iar aceasta fuge cu acel bun.se considera furt sau talharie?
Talharie? - scris de
katerina - 3 raspunsuri
vineri seara(04.04.2008)are loc o altercatie intre 4 persoane,toate duse la baut, intr-o carciuma de tara.
2 dintre ei , cei care fac plangerea,se intorsesera de la o lucrare si aveau asupra lor o bormasina .
ies din carciuma si de la niste injuraturi incepe o bataie pe marginea drumului, 2 contra 2 .
Unul dintre acuzati , in timpul bataii arunca bormasina intr-un copac din apropierea locului altercatiei.
Al doilea acuzat, dupa terminarea conflictului, cand toti plecasera la casele lor...
Talhari ! Dar se poate renunta la proces ? - scris de
dn_ghrgh - 9 raspunsuri
Ajutooor !Nu am timp de procese .Fiica mea in varsta de 15 ani (acum) , a fost jefuita de un drogat acum 3 ani.Avea un lantisor de aur de 5-6 grame +cruciulita inca 1 gram si mergand pe strada cu o prietena acesta ia smuls lantisorul de la gat.a venit politia a facut reconstituirea a filmat .... in locul unde s a intamplat fapta.Apoi..a fost chemata la politie sa faca portretul robot atat ea cat si prietena insotite ambele de noi parintii.ei...si dupa trei ani cand noi am dat uitarii intamplare...
Talharie - suspendare? - scris de
ninna - 17 raspunsuri
ce sanse de suspendare conditionata a executarii pedepsei exista, pt. art.211al2 lit a, e CP, partea vatamata necesitand 13 zile de ingrijiri, fiind insarcinata in 2 luni (in aceasta privinta fara urmari), inculpatul fiind la prima fapta, circumstantele personale foarte bune (caracterizari, referat de evaluare), circumstantele atenuante ok, a intervenit si impacarea pe latura civila? De mentionat ca se afla in arest inca din faza de u.p.
Daca e relevant, celalalt inculpat e recidivist si nu s-...
Din nou despre talharie sav. intr-o locuinta! - scris de
mariuca - 19 raspunsuri
Am gasit o decizie a ICCJ din 2005 ...daca aveti rabdare sa cititi ...as vrea sa aflu si parerea dvs ...si anume, de ce ICCJ nu a retinut in speta si violarea de domiciliu?
Prin sentinta nr. 77 din 9 martie 2004, Tribunalul Gorj, sectia penala, a condamnat pe inculpatul B.G. pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu prevazuta in art. 192 alin. (2) C. pen. si a tentativei la infractiunea de talharie prevazuta in art. 20 C. pen. raportat la art. 211 alin. (2) lit. b) s...
Pentru mai multe subiecte, va invitam sa vizitati sectiunile
Codul Penal si
Noul Codul Penal de pe Forumul Avocatura.Com.