Masura de constrangere efectuata in baza dispozitiilor date de catre un organ administrativ competent sau al hotararii pronuntate de instanta judecatoreasca prin care detinatorul unui spatiu locativ sau comercial este obligat sa-l elibereze, fie pentru ca nu si-a onorat obligatiile decurgand din contractul de inchiriere, fie ca durata contractului de inchiriere a expirat, fie ca, de la inceput, persoana in cauza a ocupat spatiul prin infractiune sau fara un titlu legal. In cazul cand este determinata de conduita culpabila grava a persoanei (stricaciuni aduse spatiului, neplata cu rea-credinta a chiriei timp de 3 luni consecutiv, deranjarea linistii colocatarilor etc.), evacuarea nu este supusa vreunei conditii. In celelalte cazuri, este necesar sa i se asigure celui evacuat un alt spatiu.
Parlamentul European (PE) a respins, joi, cererea de aparare a imunitatii eurodeputatului Corneliu Vadim Tudor, depusa de liderul PRM in contextul procesului in care este judecat in cazul evacuarii sediului partidului, in ianuarie 20...
Presedintele Traian Basescu a promulgat legea privind modificarea si completarea legii pentru prevenirea violentei in familie, explicand ca promulgarea acestui act normativ este "cel mai serios mesaj" pentru femeile din ...
Proiectul privind combaterea violentei in familie, care prevede ca victima violentei in familie poate cere instantei un ordin de protectie si de restri...
Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, luni, recursul Parchetului in cazul deciziei de restituire la procurori a dosarul in care Corneliu Vadim Tudor este judecat pentru ultraj si nerespectarea ...
Inspectia judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost sesizata de catre Ministerul Justitiei cu privire la durata excesiva de solutionare a unui dosar aflat pe rolul Judecatoriei Marghita, judetul Bihor. ...
Ca o regula generala, clauzele care nu fac obiectul modificarilor cuprinse in actele aditionale vor fi in continuare guvernate de prevederile vechiului Cod Civil, existand totusi cateva exceptii prevazute expres in Noul Cod Civil (actiunea directa a proprietarului imp...
Avocatura.com va pune la dispozitie o baza de date cu peste 800 de spete pentru ca dvs. sa puteti afla cum au decurs procedurile de evacuare in situatii similare.
Mi-am achizitionat un apartament, apoi la scurt timp m-am casatorit si i-am facut sotului carte de identitate pe adresa mea. Acum vreau sa divortez si vreau ca el sa paraseasca locuinta mea. Intrucat situatia este tensionata iar copilul meu (din prima casatorie) simte acest lucru, ce solutii exista pentru ca sotul (curand fostul sot) sa plece din apartament? Il pot evacua inainte de finalizarea divortului? Va multumesc!
Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie: sunt casatorita de 20 de ani, avem impreuna un copil minor, socrul meu a decedat de curand, si casnicia noastra e la un pas de la a se incheia. Casa este pe numele sotului, dupa divort ne poate evacua? Ce drepturi am eu sau copilul nostru? Avem vreun drept la mostenire? Multumesc!
Buna ziua, daca o persoana cumpara o casa, cum poate evacua o persoana care a locuit intr-o camera din acea casa cu acordul verbal al fostului proprietar? Multumesc pt raspuns
Buna ziua, sunt un om disperat, eu si mama mea ne confruntam cu o situatie ce a scapat de sub control...am un frate (25ani) care locuieste cu mama mea si a devenit calvarul familiei. Mai exact il banuim ca este consumator de etnobotanice deoarece mama a gasit prin casa foite, contacteaza zilnic un nr de telefon (persoana nu raspunde decat la nr cunoscute) si mai nou dispar obiecte de valoare din casa. Grav este faptul ca zilnic o ameninta pe mama ca o omoara, o agreseaza fizic si verbal, ii spun...