Deputatii au adoptat, marti, proiectul privind sistemul de vot uninominal, initiat de Crin Antonescu si Victor Ponta. Membrii Camerei inferioare a Parlame...
Victor Ponta, prim-ministru si presedinte al PSD, a anuntat, luni, ca pragul electoral va fi scos, printr-un amendament depus la Camera Deputatilor, din Legea alegerilor parlamentare. In cazul acestui act normativ, Camera in...
Proiectul de lege propus de Guvern prevede o reglementare mai riguroasa a competentei materiale si teritoriale, sistematizarea legislatiei in domeniu, prin delimitarea mai clara a actelor ce pot fi indeplinite de notarul public. Printre altele, proiectul prevede eliminar...
Dupa ce Mihail Boldea a fost acuzat de procurorii DIICOT in dosarul in care noua imobile au fost vandute pe baza de acte false, au inceput sa apara alte persoane care se plang de deputatul galatean. Ba mai mult, cei care il aveau ca avocat pe Boldea s-au trezit fara aparare in fata instantei de judeca...
Primaria Timisoara este in fata unei situatii fara precedent. Un fost director din institutie este la un pas de a fi obligata sa plateasca o amenda record pentru ca, in urma cu cativa ani, a dat dispo...
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri, ca ministerul pe care il conduce nu va sustine adoptarea unor amendamente care ar "schimba conceptia Codului" de procedura civila, asteptat ...
Amenda: legislatie
In sectiunea legislatie veti gasi cele mai importante legi din fiecare domeniu.
Amenda: Jurisprudenta
Avocatura.com va pune la dispozitie si cateva spete pentru a afla cum au decurs aplicarea sau reexaminarea altor amenzi.
buna ziua! in urma unei insalotorii pe care am savarsito mi-a fost retrasa plangerea si eu mam ales cu o amenda administrativa de 800ron plus cheltuieli 150 ron! am primit termen 15zile si nu am platito! am primit iarasi instiintare de plata! doresc sa stiu dak nu o platesc ce se poate intampla? o poate plati altcineva in numele meu (eu fiind plecat din romania) ?Multumesc
Buna ziua.Am 21 ani si in 2011 am lucart la o firma ca sofer.Am luat o amenda in valoare de 175 mil lei vechi de la Drumurile Nationale pt intaltimea vagonului care din pacate a fost gresala mea. A intocmit proces verbal pe firma si pe mine ma scris ca sofer, dar nu am semnat nimik.Firma a dat in judecata aceea amenda ,eu nu mai lucrez acolo dar am primit o citatie de la judecatorie dupa cateva luni ca sunt citat ca martor.imi pare rau ca nu-mi permit un avocat , dar intreabarea mea este : Prin ...
Am primit amenda de circulatie, am contestat-o, si instanta a admis contestatia si a anulat amenda. Doar ca eu deja platisem jumatate din valoarea amenzii in 48 de ore, pentru a nu risca sa o platesc in totalitate. In aceste conditii, mai pot recupera banii platiti? Ce am de facut?
Va multumesc
Buna ziua, de curand am primit o citatie de la procurorii diicot ploiesti.La audieri am fost acuzat pentru consum de droguri usoare, rezid de cannabis, fapta pe care am recunoscut-o in cazul unui dosar in care traficantii de droguri de la care am cumparat jumatate de gram de hasis in urma cu 3 luni au fost urmariti un an de zile.Procesul pentru traficanti va avea loc pe 10 ianuarie 2012, dar intre timp inainte de finalizarea acestui proces am primit o instiintare/citatie pentru care am primit o ...
Buna ziua, supun atentiei dumneavoastra o situatie cel putin bizara: cum este posibil sa primesc amenda pentru circulatie pe drumurile publice fara rovinieta pentru un autorurism care fusese radiat si dus la remat cu o luna inainte??? Ce este de facut?