| | |
Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT
ACADEMICA cauta un avocat cazul tau documente utile jurindex instante barouri cariere examene revista presei
curs valutar Curs valutar: 1€ = 4,4373 lei, 1$ = 3,4479 lei, 1£ = 5,5404 lei, 1CHF = 3,6951 lei ROBOR (la 3 LUNI - 3M): 4,50%, EURIBOR (3M): 0.689 %, USD LIBOR (3M): 0.46685%, CHF LIBOR (3M): 0.11167%, GBP LIBOR (3M): 1.00875% Curs oficial BNR
Facebook Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
Faliment

Faliment: definitia juridica a falimentului

Falimentul este starea de insolvabilitate a unei persoane fizice sau juridice; cu alte cuvinte, incapacitatea acesteia de a-si plati datoriile.

Falimentul este prezumat ca fiind vadit atunci cand debitorul, dupa 30 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de unul sau mai multi creditori. Falimentul este iminent atunci cand se dovedeste ca debitorul nu va putea plati la scadenta datoriile exigibile angajate, cu fondurile banesti disponibile la data scadentei.

Exista doua forme legale de declarare a falimentului: faliment involuntar, cand unul sau mai multi creditori prezinta unei instante judecatoresti o plangere cu privire la neindeplinirea obligatiilor de plata de catre debitor si faliment involuntar, cand debitorul isi declara singur starea de insolvabilitate in fata unei instante judecatoresti.

In solutionarea unui faliment se poate aplica una din urmatoarele doua proceduri: procedura de reorganizare judiciara prin care se permite debitorului sa ramana in posesia afacerii si sa-si continue activitatea in anumite conditii. procedura de lichidare in cadrul careia instanta judecatoreasca numeste un lichidator care, intr-un timp determinat, trebuie sa vanda activele companiei si sa achite datoriile catre creditori. .

Faliment: ultimele articole/stiri despre faliment

25.05.2012 | Claudiu PADUREAN
Primul faliment al unei persoane fizice, confirmat irevocabil de Curtea de Apel Cluj
faliment Curtea de Apel Cluj a confirmat in mod irevocabil primul faliment al unei persoane fizice din Romania. Este vorba despre un dezvoltator imobiliar, Micle Daniel Ionel, care a incasat bani, sub forma de avans, de la peste 100 de ...
27.02.2012 | Avocatura.com
PwC: Amenintarea unei noi recesiuni ar putea sa conduca la alte falimente in sistemul financiar global
faliment Raportul anual al CSFI Banking Banana Skins, produs in asociere cu PwC, aseaza riscul macroeconomic pe primul loc intre 30  de amenintari posibile pentru sectorul bancar. Sondajul se bazeaz...
17.02.2012 | Avocatura.com
Insolventa, procedura prin care firmele cu probleme spera sa evite falimentul. Vezi ce stipuleaza Legea Insolventei
faliment Companiile care au de suferit din cauza crizei econonomice prefera, in incercarea de a evita falimentul, sa isi ceara intrarea in insolventa, Fornetti, House of Art, Mi...
27.01.2012 | Teodora MIRON
Optimismul loveste Europa. CDS-ul Romaniei scade cu 12%, iar Grecia are sanse sa evite falimentul
faliment Un angajat din Romania castiga, in medie, aproximativ 2.000 lei brut, in timp ce valoarea salariului minim brut garantat in plata se situeaza la 700 lei. Fie ca venitul tau depaseste acest prag valoric,...
23.01.2012 | Ana-Maria MERTICARU
Guvernul a creat cadrul legal pentru salvarea activelor bancilor amenintate de faliment
faliment Executivul a avizat cadrul legal ce permite infiintarea unei banci-punte, care va prelua activele si pasivele unei institutii de credit amenintata de faliment, invocand, pentru a justifica acest demers, riscurile existente...
12.01.2012 | Ana-Maria MERTICARU
Modificarile la Legea redresarii financiare si a falimentului societatilor de asigurare, aprobate de Guvern
faliment Proiectul prevede extinderea aplicarii procedurii de faliment prevazuta de Legea nr. 503/2004 (care, in prezent, se aplica numai societatilor de asigurare-reasigurare) la societatile ca...

Faliment: documente utile

Avocatura.com va pune la dispozitie o colectie de cateva zeci de modele de cereri/notificari/recursuri si alte documente utile, in sectiunea Insolventa si faliment din Documente Utile

Faliment: Jurisprudenta

Avocatura.com va pune la dispozitie o baza de date cu peste 10.000 de spete pentru ca dvs. sa puteti afla cum s-au finalizat alte dosare de faliment

Faliment: ultimele discutii pe forum

Timbrare, recurs Curtea de Apel, faliment - scris de Iordache Paul - 1 raspunsuri
Buna ziua! As dori daca se poate sa imi spuneti cum se face timbrarea la o actiune de recurs pentru faliment, la Curtea de Apel, multumesc
Insolventa vs. faliment - scris de simonap - 1 raspunsuri
Va rog lamuriti-ma, care este diferenta intre termenii "insolventa" si "faliment" si ce au ei in comun?
Faliment complicat rau - scris de aple1969 - 1 raspunsuri
REpede un sfat daca se poate va rog.a intrat firma in faliment si din cauza ca e foarte complicat eu am luat 1 avocat ce tre sa ma reprezinte ca pers fizica ptr ca e si o extindere a responsabilitatii.BUn pana aici dar.. lichidatorul eu am toate motivele sa cred ca nu lucreaza corect mai nou maine imi prezinta o avocata cu care EL vrea sa lucreze dar cu care sa semnez EU .Insa eu o vroiam pe cealalta care a ramas av.ptr mine ca pers fizica.EL NU vrea sa o vada pe cealalta care am ales-o eu.EU s...
Faliment sau insolventa - scris de ISIS carmen - 4 raspunsuri
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru a intra in faliment sau orice altaceva pt. a scapa de firma aceasta. nu am datorii la persoane juridice decat la stat in ultimul an nu am mai platit nimic ,nu mai am nici un angajat , nu mai functionez din 31 decembrie. sediul firmei este inchis de la aceasta data . Eu ca administrator si asociat ce pot face? sunt disperata... vreau sa plec in lume sa nu mai aud de nimic dati-mi o solutie.
Cand este faliment - scris de hanibal - 2 raspunsuri
O societate comerciala A datoreaza 30.000 lei catre societatea B. Datorie exigibila, certa, lichida si mai veche de 30 de zile. B depune cerere de deschidere a procedurii impotriva lui A la data de 1 si primeste termen de judecata in 30. A (debitorul) plateste 1 leu lui B(creditorul) si vine in 30 cu apararea ca B nu are o creanta care depaseste pragul. Intrebare: care data are relevanta pentru deschiderea procedurii cea a introducerii cererii cand B avea pragul sau data cand se judeca cererea c...
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011
Sati