| | |
Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT
ACADEMICA cauta un avocat cazul tau documente utile jurindex instante barouri cariere examene revista presei
curs valutar Curs valutar: 1€ = 4,4373 lei, 1$ = 3,4479 lei, 1£ = 5,5404 lei, 1CHF = 3,6951 lei ROBOR (la 3 LUNI - 3M): 4,50%, EURIBOR (3M): 0.689 %, USD LIBOR (3M): 0.46685%, CHF LIBOR (3M): 0.11167%, GBP LIBOR (3M): 1.00875% Curs oficial BNR
Facebook Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
Divort

Definitia juridica a divortului

(Dreptul familiei) - reprezinta desfacerea casatoriei pe cale judecatoreasca datorita unor motive temeinice, a unor raporturi iremediabile dintre soti care fac imposibila continuarea casatoriei pentru cel care cere desfacerea ei.

Ultimele articole si stiri despre divort

21.12.2011 | Ana-Maria MERTICARU
Proiect privind "custodia comuna", introdus in premiera la Judecatoria Sectorului 2
divort Judecatoria Sectorului doi din Bucuresti va implementa, in premiera, in 2012, un proiect ce ii va ajuta pe judecatori si pe parintii care divorteaza sa inteleaga ce inseamna "custodia comuna" si de ce este o solutie benefica pent...
29.11.2011 | Cristian DONCA
Custodia copilului, of-ul avocatilor specializati in divorturi
divort Avocatii maramureseni atrag atentia asupra problemelor ce au inceput sa apara odata cu aplicarea noului Cod civil. O prevedere legala neclara din reglementarile referitoare la custodia copiilor rezultati dintr-o casatorie lasa decizia la latitudinea judecatorilor. ...
16.11.2011 | Ionel COVACI
Italienii divorteaza la Timisoara, pentru ca se despart mai repede. Avocatii nu cred ca suntem in fata unui "turism de divort"
divort Premiera pe piata avocatiala din Timisoara: italienii aleg sa divorteze in Romania, intrucat procedura este mult mai rapida decat in tara lor de bastina - i...
03.11.2011 | Viviani MIRICA
Vezi ce noutati aduce noul Cod Civil pentru notari. UNNPR: Suntem pregatiti
divort Noutatile pe care le aduce noul Cod Civil in competenta notarilor sunt fiducia, conventiile matrimoniale, divortul cu minori si liberalitatile cu substitutii fideicomisare. Potrivit Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), N...
02.11.2011 | Avocatura.com
Divortul la notar cere un termen de gandire de 30 de zile
divort Divortul poate avea loc: a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti, ori la cererea unuia dintre soti care e acceptata de celalalt; b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai...
13.10.2011 | Av. Marius COLTUC
Noutate absoluta in Codul Civil: Pensia de intretinere in caz de divort, chiar daca nu exista copii minori
divort Noul Cod Civil (NCC) aduce o noutate absoluta in Romania, mai precis pensia de intretinere in caz de divort, chiar daca nu exista copii minori, in cazul in care sotul care pierde procesul ar...

Jurisprudenta

Avocatura.com va pune la dispozitie o baza de date cu peste 800 de spete pentru ca dvs. sa puteti afla cum s-au finalizat procesele de divort ale persoanelor aflate in situatii similare.

Ultimele discutii pe forum, despre divort

Evacuarea sotului inainte de finalizarea divortului - scris de Iustina - 1 raspunsuri
Mi-am achizitionat un apartament, apoi la scurt timp m-am casatorit si i-am facut sotului carte de identitate pe adresa mea. Acum vreau sa divortez si vreau ca el sa paraseasca locuinta mea. Intrucat situatia este tensionata iar copilul meu (din prima casatorie) simte acest lucru, ce solutii exista pentru ca sotul (curand fostul sot) sa plece din apartament? Il pot evacua inainte de finalizarea divortului? Va multumesc!
Divort - vrem sa facem partaj doar asupra sumelor de bani - scris de - 2 raspunsuri
Sunt in proces de divort si am fost de acord cu sotul sa facem partaj doar asupra sumelor de bani economisiti de noi. Se poate sa cerem acest lucru? Va multumim!
Drepturi sot dupa divort - scris de - 1 raspunsuri
Dupa cati ani de casatorie dobandesc drept de a avea o camera de locuit si dupa divort,in locuinta care este proprietate a sotiei?
Divort+custodie copil minor - scris de sinonymus - 4 raspunsuri
buna seara! as vrea sa divortez de sotul meu cu care am un copil de 4 ani. conditiile sunt urmatoarele: de un an am plecat de acasa in strainatate, cu acordul sotului. dupa cateva luni, i-am cerut sa vina si el acolo impreuna cu minorul si a venit, dupa care a plecat,insotit de copilul nostru, la munca in alta tara, unde se afla si mama mea, care trebuia sa aiba grija de copil cat noi lucram. dupa cateva luni, el nu a vrut sa revina langa mine impreuna cu minorul, pe care l-a sustras de la mama ...
Divort la starea civila, cu copil minor ?! - scris de doriandiac - 1 raspunsuri
Am divortat, conform noului Cod Civil, in octombrie 2011, la Starea Civila, desi eu si fosta mea sotie aveam impreuna un copil minor, anterior casatoriei, in varsta de 7 ani (deci, pe certificatul de nastere al copilului eu figurez ca tata iar fosta mea sotie ca mama). Am obtinut certificatul de divort, desi au fost unele discutii intre functionarii de la Serviciul de Stare Civila, legate de existenta minorului ai carui parinti eram, desi era nascut in afara casatoriei. Recent, mi s-a atras ate...
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011
Sati