23.05.2012 | Ionel COVACI
Primarul orasului Otelul Rosu si seful PD-L Caras-Severin, Iancu Simion Simi, ramane dupa gratii
O noua incercare de eliberare esuata. Primarul din Otelu Rosu, Iancu Simion Simi, ramane dupa gratii
Primarul orasului Otelu Rosu, Iancu Simion Simi, cel care a preluat sefia PD-L Caras-Severin dupa "dezertarea" lui Sorin Frunzaverde, ramane dupa gratii. Edilul a fost arestat in urma cu aproximativ o luna, alaturi de seful APIA Caras-Severin, Romica Anculia. Cei doi sunt acuzati de fraudarea fondurilor europene.

"Imparatul”, asa cum este supranumit Iancu Simion Simi de subalternii sai din Primaria Otelu Rosu, nu se poate obisnui cu ideea arestarii. Dupa ce si l-a angajat ca avocat pe Viorel Pasca, nimeni altul decat  coordonatorul de doctorat al procurorului general al Romaniei, Iancu Simion depune cereri dupa cereri pentru a fi eliberat. Ultima incercare de eliberare a fost facuta printr-o cerere de eliberare sub control judiciar. "Iancu Simion Simi nu poate fi considerat un pericol social atata timp cat mii de oameni din zona in care locuieste au semnat pentru eliberarea lui, fara ca cineva sa le ceara lucrul acesta. Oamenii cer sa se intoarca in comunitate. Arestarea sa are clar o tenta politica pentru a crea o anumita imagine despre un anumit partid si anumiti oameni”, a spus in fata instantei avocatul Viorel Pasca. Acesta a mai precizat ca eliberarea lui Simi nu ar afecta mersul anchetei, acesta neavand nicio posibilitate sa influenteze martorii.

La randul sau, Iancu Simion Simi a cerut eliberarea pledand nevinovat. "Au vrut sa ma distruga pe mine si familia mea. Scopul a fost sa imi distruga viata si sa nu ma pot ocupa, ca presedinte de filiala, de promovarea colegilor de la alte primarii”, a declarat inculpatul.

Cand a avut cuvantul, procurorul DNA a solicitat mentinerea in arest sustinand ca pentru finalizarea cercetarilor e nevoie de audierea unor functionari din Primaria Otelu Rosu, iar eliberarea primarului ar finluenta marturiile acestora. In urma deliberarilor, judecatorii Curtii de Apel Timisoara au respins recursul, mentinandu-l pe Iancu Simion Simi in arest.

Acuzatiile DNA

Potrivit procurorilor DNA, seful APIA Caras-Severin, Romica Anculia, primarul din Otelu Rosu, Iancu Simion Simi, primarul din Socol Ghita Valentin si patronul unei firme din Lugoj, Tudor Jurj, au infiintat o "cooperativa” de fraudare a banilor europeni destinati intretinerii pasunilor. "In a doua jumatate a anului 2011, inculpatul Anculia Romica Pavel, a pus in practica o modalitate de fraudare a banilor europeni, folosindu- se de influenta sa asupra primarilor din comuna Socol, Ghita Valentin si din orasul Otelu Rosu, Iancu Simion – Simi, constand in aceea ca i-a determinat sa incheie contracte antedatate cu firmele controlate de invinuitul Jurj Tudor Ioan. In conditiile in care nu se efectuau lucrari sau prestatii, se proceda la receptionarea asa ziselor lucrari, se virau banii catre firme, o mare parte din sume urmand a fi impartita intre cele patru persoane”, se arata in referatul de arestare intocmit de procurorii DNA.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/4250/o-noua-incercare-de-eliberare-esuata-primarul-din-otelu-rosu-iancu-simion-simi-r.html