22.03.2012 | Ionel COVACI
Traian Razvan Zavaleanu, managerul RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca
EXCLUSIV Arestarea vicepresedintelui de la Curtea de Apel Timisoara scoate la iveala detalii interesante
Arestarea vicepresedintelui de la Curtea de Apel Timisoara, Catalin Serban, a creat un efect de domino, motivarea deciziei de arestare scotand la iveala detalii interesante. Potrivit sursei citate, managerul RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca, Traian Razvan Zavaleanu, ar fi pus la cale cumpararea sentintei de la Curtea de Apel Timisoara.

Documentul emis de Curtea de Apel Bucuresti arata ca tot acest scandal de coruptie de la Curtea de Apel Timisoara a inceput in momentul in care ANAF, prin Directia Generala a Finantelor Publice Caras-Severin, a cerut anularea procedurilor de vanzare a Moldomin Moldova Noua catre Mineco AG si inlocuirea lichidatorului judiciar RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca. Contestatiile ANAF au fost respinse de judecatorul sindic de la Tribunalul Caras-Severin.

Potrivit procurorilor, in ciuda victoriei din prima instanta, directorul Moldomin, Iacob Chisarau, managerul RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca, Traian Razvan Zavaleanu, si reprezentantii Mineco AG in Romania, au trait permanent cu teama ca la Curtea de Apel Timisoara recursurile ANAF vor fi admise, scazand considerabil perspectivele ca societatea elvetiana Mineco AG sa intre pe piata de profil din Romania.

"Confruntati cu perspectiva admiterii ambelor recursuri declarate de catre D.G.F.P. Caras-Severin (ceea ce ar fi echivalat atat cu anularea procedurii prin care activele S.C. MOLDOMIN S.A. au trecut in proprietatea MINECO AG, cat si cu inlocuirea lichidatorului judiciar RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca) –A.D., A.A., R.A.D., C.I. (n.r. Chisarau Iacob) si ZRT (n.r. Zavaleanu Razvan Traian) au convenit ca primii trei sa inmaneze ultimilor doi o anumita suma de bani, cu scopul obtinerii unor solutii favorabile in justitie. Sunt indicii temeinice conform carora, pentru obtinerea banilor de la cetatenii sarbi in scopul solutionarii favorabile a recursurilor, C.I (n.r. Chisarau Iacob) si Z.R.T.( n.r. Zavaleanu Razvan Traian) s-ar fi prevalat de influenta asupra vicepresedintelui Curtii de Apel Timisoara, judecatorul SERBAN NICOLAE CATALIN care la randul sau ar fi pretins ca are influenta asupra membrilor completului de judecata”, se arata in motivarea deciziei de arestare a judecatorului Serban.

"Ne delimitam total de ce s-a intamplat acolo”

Managerul RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca, Razvan Zavaleanu, sustine ca nu a stiut niciodata de existenta vreunei discutii referitoare la cumpararea sentintelor de la Curtea de Apel Timisoara.

"In calitate de lichidatori ai debitoarei Moldomin, nu am avut cunostinta despre insiruirea de evenimente care au condus la arestarea in discutie si ne delimitam total de ceea ce s-a intamplat acolo. Nu am avut, nu am considerat ca avem si nici nu am propus cuiva vreodata mijloace nelegale pentru castigarea cauzelor, fie ca a fost vorba despre alte cauze sau cea in discutie. Personal, in perioada in care s-au derulat toate aceste evenimente ma aflam in vacanta in Austria, si am luat cunostinta despre fapte din presa romaneasca on-line. De altfel, nu putea exista niciun interes rational din partea noastra de a gestiona in vreun fel o astfel de situatie, avand in vedere ca dosarele noastre juridice erau foarte bine construite, cu motivatie legala inexpugnabila, iar pe de alta parte totul s-a intamplat cand deja stiam solutia instantelor, favorabila noua, asa cum era normal si legal sa se intample”, a aratat Razvan Zavaleanu.

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/3721/exclusiv-razvan-zavaleanu-managerul-casei-de-insolventa-rtz-partners-acuzat-ca-a.html