12.03.2014 | Rodica BULIGA
Concurs de admitere la Scoala Nationala de Grefieri
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat in sedinta de saptamana trecuta organizarea concursului de admitere la Scoala Nationala de Grefieri. Astfel, conform calendarului de desfasurare a concursului, propus de Scoala Nationala de Grefieri si Directia resurse umane si organizare din cadrul CSM, concursul va avea loc in Bucuresti, pe data de 11 mai 2014.

 

Plenul CSM a mai stabilit un numar de 140 de locuri de grefier cu studii superioare juridice scoase la concurs, sub rezerva suplimentarii si a finantarii lor. Dintre acestea:

- 90 de locuri pentru instantele judecatoresti;

- si 50 de locuri pentru parchete.

De asemenea, in cadrul sedintei CSM au fost aprobate tematica si bibliografia pentru concurs, precum si taxa de inscriere la concurs, in cuantum de 400 lei.

Saptamana trecuta Plenul CSM a mai decis inaintarea la Ministerul Justitiei si PICCJ a solicitarii de asigurare a suplimentarii si finantarii posturilor de personal auxiliar de specialitate, la momentul repartizarii absolventilor Scolii Nationale de Grefieri care vor fi admisi la concursul din 11 mai 2014.

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/10125/concurs-de-admitere-la-scoala-nationala-de-grefieri.html