| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Examene
30.08.2013 | Nicoleta CRISTEA
facebook yahoo
32 de candidati vranceni pentru admiterea la Scoala Nationala de Grefieri
Peste cateva zile, cei peste 1.400 de candidati inscrisi pentru admiterea la Scoala Nationala de Grefieri vor sustine proba de concurs. Din Vrancea s-au inscris initial 35 de candidati, insa, ca urmare a retragerii dosarelor, vor merge mai departe doar 32. Concursul vizeaza ocuparea a 120 de locuri de grefieri cu studii superioare juridice.

Concursul de admitere la Scoala Nationala de Grefieri se organizeaza anual, la nivel national, de catre Scoala Nationala de Grefieri, sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii. In 2013, examenul se va sustine pentru ocuparea a 90 de posturi in instantele judecatoresti si 30 in unitatile de parchet.

La acest concurs de admitere pot participa licentiatii in drept care cunosc limba romana, au cetatenie romana, domiciliul in Romania si capacitate deplina de exercitiu. De asemenea, candidatii nu trebuie sa aiba antecedente penale sau cazier fiscal si trebuie sa fie apte din punct de vedere medical pentru exercitarea functiei.

Examinarea candidatilor va avea loc pe 1 septembrie, prin sustinerea unei singure probe, scrise, la procedura penala, procedura civila si organizare judiciara. Rezultatele finale vor fi facute publice dupa corectarea lucrarilor si solutionarea contestatiilor, pe 19 septembrie. Conform regulamentului de examen, pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina cel putin media 6, dar nu mai putin de 5 la fiecare dintre cele trei probe de concurs.

Ulterior, pana pe 7 octombrie, se va face verificarea bunei reputatii, o alta conditie pe care candidatii la SNG trebuie sa o indeplineasca. Dupa aceste verificari, cei 120 de candidati declarati admisi vor participa timp de 6 luni la cursurile de pregatire ale SNG. La nivel national, vor sustine examenul de duminica 1.465 de candidati, fata de 1.187 anul trecut.

De altfel, din Vrancea au sustinut examen anul trecut 25 de persoane, insa doar doua din cele 12 care au obtinut punctaj de trecere au fost printre cei 120 de candidati admisi.
 


Cuvinte cheie: admitere sng, scoala nationala de grefieri, probe de concurs, candidati sng
COMENTEAZA
 
ALTE TITLURI
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013