| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Economie
28.07.2011 | Zf.ro
facebook yahoo
Peste 2.000 de imobile executate silit, scoase la vanzare de banci

Cele mai mari zece banci locale au pus in vanzare aproximativ 2.200 de case, tere­nuri, dar si spatii comerciale sau industriale recuperate de la clientii care nu si-au mai platit creditele, numarul acestora fiind mai mult decat dublu comparativ cu aceeasi pe­rioada a anului trecut.

Numarul anunturilor cu imobile exe­cu­ta­te silit continua sa creasca accelerat, bancile mari - precum BCR, BRD sau Banca Tran­sil­vania - afisand fiecare pe site-urile proprii lis­te cu 300 sau chiar 400 de bunuri recuperate. Cel mai mare stoc de bunuri scoase la vanzare este inregistrat de BRD, a doua banca locala dupa activele detinute, care incearca sa valorifice peste 370 de case si apartamente, la care se adauga alte 200 de terenuri, spatii comerciale si industriale. Banca Transilvania are la vanzare peste 400 de imobile, in timp ce pe site-ul BCR sunt afisate circa 360 de anunturi.

Bancherii au tinut pana acum de pret, dar in­cep sa cedeze pe masura ce stocul de imobile exe­cu­tate silit creste si cererea nu da semne de re­venire. De exemplu, BRD vinde cu 75.000 de euro un apartament cu trei camere si o suprafata de 97 de metri patrati, situat in zona parcului Cismigiu. Anunturile cu proprietati similare de pe site-urile imobiliare afiseaza preturi intre 95.000 si 125.000 de euro.

Executorii bancari spun ca un bun executat silit se vinde in medie dupa trei-cinci licitatii si dupa ce banca renunta la pretul minim initial. "Am observat o crestere a numarului de persoane interesate de bunuri executate silit, mai ales acolo unde anunturile au inceput sa apara si in publicatii regionale", comenteaza un executor bancar.

Numarul bunurilor recuperate de la clientii rau-plat­nici continua sa creasca exponential deoarece odata cu anunturile noi, sunt reluate si multe din licitatiile din lu­nile anterioare. O dovada in acest sens este pretul re­dus cu 75% fata de evaluarea initiala pentru majoritatea imobilelor scoase la vanzare.

 

 

 


Cuvinte cheie:
COMENTEAZA
 
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013