| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Exclusiv
19.06.2013 | Mircea DOAGA
facebook yahoo
Asocierea Salini - Secol a castigat pe mana TZA tronsonul 2 din autostrada Lugoj - Deva, in fata UMB. Ce avocat a reprezentat UMB
Firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut pentru asocierea italiana Salini - Secol SpA respingerea contestatiilor depuse la CNSC de catre companiile Spedition UMB (Romania) si Strabag (Austria), care vizau rezultatul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica pentru proiectarea si executia lotului 2 al autostrazii Lugoj - Deva, cu o valoare de aproape 240 de milioane de euro.

In luna mai 2013, asocierea formata din JV Salini – Secol SpA, asistata si reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, fusese desemnata castigatoare de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), autoritate contractanta.

Ulterior, doi dintre ceilalti participanti la licitatie, Spedition UMB, apartinand omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, reprezentata prin cabinetul de avocatura Alina Maria Nistor, si Strabag, care a lucrat cu juristii proprii, au contestat rezultatul procedurii. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a mentinut insa rezultatul, prin decizia pronuntata pe 17 iunie 2013, astfel ca autoritatea contractanta poate incheia contractul pentru lotul 2 al autostrazii Lugoj – Deva cu asocierea JV Salini – Secol SpA, neexistand niciun motiv care sa justifice intarzierea in demararea lucrarilor specifice.

De altfel, Strabag si Spedition UMB, reprezentata si in acest caz de cabinetul de avocatura Alina Maria Nistor, contestase si rezultatul licitatiei pentru atribuirea lotului 3 din aceeasi autostrada, insa asocierea castigatoare, formata din firmele Teloxim Con (Romania, patronata de Theodor Berna), Comsa, Aldesa Construcciones (Spania) si Arcadis Eurometudes (Olanda), a obtinut de asemenea un rezultat favorabil, contestatia fiind respinsa de CNSC.

Se pare ca firma lui Umbrarescu a avut ghinion la CNSC: Spedition UMB pierduse anterior si lotul 4 din autostrada Lugoj - Deva, desi fusese declarata castigatoare a contractului de catre CNADNR, in urma unor contestatii depuse, printre altele, de firmele spaniole FCC Construccion, reprezentata de casa de avocatura NNDKP, si Corsan Corviam Construccion, reprezentata de SCA Oglinda Nemes Voicu.

Spedition UMB a atacat marti, 18 iunie, decizia CNSC la Curtea de Apel Bucuresti. Avocatul care a reprezentat firma in taote cele trei contestatii nu a dorit sa comenteze, deocamdata, deciziile CNSC.


Cuvinte cheie: tuca zbarcea & asociatii, nndkp, autostrada lugoj - deva, avocat Nistor D. Alina-Maria
COMENTEAZA
 
ALTE TITLURI
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013