| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Actualitate
02.10.2012 | Stefan DOBRE
facebook yahoo
A treia facultate de drept din tara a inceput anul universitar cu un minus de peste 150 de studenti
Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu a inceput, luni, anul universitar 2012 – 2013 cu aproape 150 de studenti mai putini decat numarul de locuri scoase spre ocupare. Reprezentantii universitatii dau vina pe examenul de Bacalaureat foarte greu de anul acesta, dar si pe conditiile sociale tot mai grele.

In total, Facultatea de Drept ”Simion Barnutiu” din Sibiu a scos anul acesta spre ocupare peste 500 de locuri, dupa prima sesiune ramanand neocupate 148 de locuri la buget si 368 la cu taxa. Acestea nu s-au ocupat nici dupa cea de-a doua sesiune de admitere, noul an universitar gasind facultatea cu un loc neocupat la fara taxa si 158 de locuri neocupate la cu taxa. ”Din fericire, locurile bugetate au fost acoperite in mare parte. Au existat anumite zone, mai ales pe partea de stiinte socio-umane unde am inregistrat o cerere mai restransa din partea candidatilor. Avem o scadere generala de 1000 – 1200 de studenti pe universitate. In zona de locuri cu taxa am avut cele mai multe probleme”, a declarat Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Reprezentantii Facultatii de Drept spun ca cifra de scolarizare pentru vara aceasta a fost foarte asemanatoare cu cea de anul trecut, numarul candidatilor interesati fiind in scadere. ”Cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta este aproximativ identica cu cea repartizata institutiei noastre de invatamant superior in anul universitar anterior”, a declarat si Calina Jugastru, decanul facultatii.

In total, numai pentru specializarea Drept, la Sibiu au fost scoase spre ocupare 275 de locuri, din care 90 de locuri fara taxa, pentru candidatii de nationalitate romana, 20 pentru cei din Republica Moldova si 164 cu taxa.Taxele de scolarizare la Facultate de Drept din Sibiu sunt de 2.500 de lei pe an, pentru studiile de licenta.

Conform evaluarii Ministerului Educatiei si Tineretului de anul trecut, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu este cea de-a treia din tara, in categoria A, dupa Universitatea din Bucuresti si Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.


Cuvinte cheie: avocatura, facultatea de drept, sibiu, ioan bondrea, calina jugastru
COMENTEAZA
 
ALTE TITLURI
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013