| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Actualitate
24.09.2012 | Ionel COVACI
facebook yahoo
EXCLUSIV Fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara ramane in arest. Reprezentantul Mineco AG in Romania, audiat mai bine de patru ore
Curtea de Apel Alba Iulia a judecat, vineri, un nou termen din dosarul de coruptie al fostului vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Catalin Serban. Odata cu acest termen s-a pus in discutie si starea de arest a lui Catalin Serban, dar a fost audiat si ultimul inculpat Dan Adrian Rus.

Cursul procesului in care fostul vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara este judecat, alaturi de sotie, pentru  fapte de coruptie ia o turnura spectaculoasa. Potrivit avocatului Arcadie Anastasescu, care ii reprezinta pe Catalin Serban si pe sotia acestuia, Ramona Serban, la ultimul termen de judecata, s-a finalizat audierea tuturor inculpatilor. Ultimul audiat a fost reprezentantul firmei Miceco AG in Romania, Dan Adrian Rus, acuzat de procurori ca ar fi planificat impreuna cu Iacob Chisarau, mituirea lui Serban pentru obtinerea unor sentinte favorabile in dosarul de insolventa al Moldomin Moldova Noua.

Potrivit avocatului Arcadie Anastasescu, Rus a fost audiat aproape cinci ore, marturia lui schimband complet starea de fapt descrisa de procurori. "Practic, in acest moment, directorul Moldomin, Iacob Chisarau, care are si calitate de denuntator, este singurul care sustine varianta procurorilor. In afara de domnul Chisarau nimeni nu sustine aceasta varianta. Domnul Rus a dat o declaratie de vreo patru ore si jumatate care schimba complet starea de fapt”, a precizat Arcadie Anastasescu, potrivit caruia procesul va continua cu administrarea probatoriului.

La ultimul termen din proces s-a pus in discutie si starea de arest a inculpatului Catalin Serban. Totodata, avocatul acestuia a depus o cerere e eliberare sub control judiciar, aratand ca "s-au administrat toate probele in acuzare si declaratiile inculpatilor schimba radical starea de fapt”. In urma deliberarii, magistratii Curtii de Apel au decis ca Serban ramane in arest preventiv.

Ce arata rechizitoriul

In cursul lunilor februarie - martie, Catalin Serban, in calitate de judecator, cu functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, a pretins de la doi cetateni sarbi, prin intermediul inculpatilor Chisarau si Rus, suma de 60.000 euro, iar pe 14 martie a primit cu ajutorul inculpatilor Ioan Marian Mihaila, Mihaela Ramona Serban si Iacob Chisarau suma de 50.000 euro.

Potrivit procurorilor, banii au fost pretinsi si primiti de judecatorul Serban care a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor ce aveau spre solutionare doua dosare aflate in faza recursului pe rolul CA Timisoara, pentru a-i determina sa respinga caile de atac formulate. Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de inlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, in cadrul procedurii de insolventa declansate fata de S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua, iar al doilea avea ca obiect o cerere de sistare a oricaror modalitati de vanzare a bunurilor S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua si suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

La 15 martie, DNA a gasit, in urma unei perchezitii la cabinetul notarial al Mihaelei Ramona Serban, suma de 50.000 de euro, reprezentand obiectul infractiunii de trafic de influenta.

In cursul lunilor februarie - martie, inculpatii Serban, Chisarau, Rus si alte persoane ce vor constitui obiectul unui alt dosar au initiat constituirea unei asociatii in scopul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si cumparare de influenta.

In structura organizatorica a gruparii au fost ulterior cooptati Ioan Marian Mihaila si Mihaela Ramona Serban, care, potrivit regulilor de actiune stabilite, au avut sarcina de a sprijini activitatea ilicita a asociatiei, retinand si ca, pentru atingerea scopului propus, a existat o organizare prealabila, in temeiul careia membrilor gruparii li s-au repartizat anumite sarcini bine stabilite.


In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Iacob Chisarau, consilier judetean in Caras-Severin si director general al S.C. Moldomin S.A. Moldova Noua, si Adrian Dan Rus, reprezentant al Mineco AG in Romania, ambii pentru complicitate la cumparare de influenta, la trafic de influenta si asociere pentru savarsirea de infractiuni.


Cuvinte cheie: judecator SERBAN NICOLAE CATALIN, avocat Anastasescu Arcadie
COMENTEAZA
 
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013