| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Actualitate
21.08.2012 | Marian FLORANESCU
facebook yahoo
CSM organizeaza concursul de admitere la INM si in magistratura, sesiunea august-septembrie 2012
Consiliul Superior al Magistraturii organizeaza, prin Institutul National al Magistraturii, incepand cu data de 26 august 2012, in Bucuresti, concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii si concursul de admitere in magistratura.

Concursul de admitere la INM se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori de justitie, dintre care 100 de locuri sunt alocate pentru pregatirea auditorilor in vederea ocuparii functiei de judecator, iar 100 de locuri pentru pregatirea auditorilor in vederea ocuparii functiei de procuror. La concurs s-au inscris un numar de 3633 de candidati. Perioada de inscriere in concurs a fost 26 iunie - 17 iulie. 

Concursul de admitere in magistratura se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 100 de posturi, dintre care 50 de posturi de judecator la judecatorii si 50 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii. La concurs s-au inscris un numar de 1325 de candidati.

Probele de concurs

La data de 26 august 2012 se va desfasura proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice din cadrul primei etape a celor doua concursuri de admitere. A doua proba din cadrul primei etape, constand in testul grila de verificare a rationamentului logic, va avea loc la data de 9 septembrie 2012.

Cunostintele juridice - 26 august 2012

Testul-grila de verificare a cunostintelor juridice cuprinde 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare dintre urmatoarele discipline de concurs: drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. Lucrarile se noteaza cu ,,Admis” sau ,,Respins”, in functie de punctajul obtinut de candidat. Sunt declarati admisi la aceasta proba candidatii care au obtinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7.

Rationamentul logic - 9 septembrie 2012

La testul grila de verificare a rationamentului logic participa doar candidatii declarati admisi la testul-grila de verificare a cunostintelor juridice. Acest test cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, iar lucrarile sunt punctate cu ,,Admis” sau ,,Respins”, in functie de punctajul obtinut de candidat. Pentru a fi declarat admis, candidatul trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari din cele 100 de intrebari ale caror raspunsuri se puncteaza.

Pentru a putea trece in etapa a doua, cea a interviului, candidatii trebuie sa obtina la primele doua probe o nota ,,de trecere", calculata in functie de ponderea: 30% testul-grila de verificare a rationamentului logic si 70% testul-grila de verificare a cunostintelor juridice.

Ultima proba, interviul, se va desfasura in perioada 1-8 octombrie si va consta in elaborarea in scris a unei analize cu privire la subiectul extras de catre candidat, sustinerea orala a acestuia si analizarea orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei.

Ultimul pas: media notelor obtinute

Dupa parcurgerea celor 2 etape, cea eliminatorie si cea a interviului, se va face o medie a notelor obtinute, calculata astfel: 75% va conta nota de la prima etapa si 25% interviul. In cazul in care vor fi candidati cu note egale, departajarea se va face in functie de notele obtinute la testele sustinute, cel mai mult contand testul de verificare a cunostintelor juridice, apoi cel de verificare a rationamentului logic, si, in final, interviul. 

Potrivit CSM, rezultatele finale vor fi afisate pe 10 octombrie 2012.


Cuvinte cheie:
COMENTEAZA
 
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013