| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Actualitate
10.07.2012 | Nicoleta CRISTEA
facebook yahoo
Dosarul unor traficanti de carne vie, judecat de cinci ani fara o sentinta pe fond. Inculpata este si fiica unui fost magistrat!
Un dosar instrumentat de DIICOT se plimba de aproape cinci ani intre Tribunalul Vrancea si Curtea de Apel Galati. Fiecare din cele doua condamnari aplicate de tribunal celor patru inculpati au fost desfiintate, ultima dintre casari datand din 26 iunie. In acest dosar, inculpata este si Andra Georgia Juncu, fiica fostei judecatoare galatene Mihaela Cristina Dascalescu. Tanara de 29 de ani este acuzata ca, alaturi de galatenii Ionel Moca, Nedelcu Manea si Georgel Bratu, racola tinere pe care le exploata in Italia sau Spania.

Pentru a treia oara in cinci ani, dosarul traficantilor de carne vie din Galati se reintoarce la Tribunalul Vrancea. In  decembrie 2007, dosarul a ajuns la Focsani dupa ce toti judecatorii Tribunalului Galati s-au abtinut in cauza. Motivul a fost acela ca mama inculpatei Andra Juncu era magistrat la instanta la care a fost repartizat dosarul. De altfel, la mai putin de un an, Mihaela Cristina Dascalescu s-a si pensionat. Si instrumentarea dosarului a durat aproape patru ani, deoarece infractiunile erau comise in Occident, unde aproximativ 60 de tinere, o parte chiar minore, erau exploatate sexual in diferite cluburi si baruri.

In rechizitoriu se arata ca cei patru inculpati au actionat intre 2001 si 2006,  perioada in care ar fi adunat peste 1,5 milioane de euro din traficarea fetelor recrutate din Bucuresti si judetele Galati, Vaslui si Braila. In 2009, la Tribunalul Vrancea cei patru au fost condamnati pentru prima data, dispunandu-se totodata si confiscarea unor sume de bani. Ionel Moca, zis Machena, a primit 13 ani inchisoare, Nedelcu Manea 12 ani, iar Georgel Bratu, zis Celu, care s-a sustras cercetarilor, a fost condamnat in lipsa la 11 ani inchisoare. Andra Juncu a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, instanta considerind ca aceasta s-a delimitat de grupul infractional. In 2010, in apel, CA Galati a dispus ca dosarul sa fie rejudecat de aceeasi instanta.

La doar un an, acelasi tribunal a dat o noua sentinta de condamnare. Cei trei au primit 10 ani cu executare, in timp ce tanara Juncu a fost condamnata la doi ani si patru luni cu suspendare. In urma cu doua saptamani, Curtea de Apel Galati a desfiintat si aceasta sentinta, dispunand reluarea procesului pe fond si mentinerea actelor procedurale efectuate in cauza pana la data de 23.08.2010.

 

 


Cuvinte cheie: avocatura, dosar, trafic carne vie, tribunalul vrancea, curtea de apel galati
COMENTEAZA
 
ALTE TITLURI
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013