| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com
» Exclusiv
22.03.2012 | Ionel COVACI
facebook yahoo
EXCLUSIV Arestarea vicepresedintelui de la Curtea de Apel Timisoara scoate la iveala detalii interesante
Arestarea vicepresedintelui de la Curtea de Apel Timisoara, Catalin Serban, a creat un efect de domino, motivarea deciziei de arestare scotand la iveala detalii interesante. Potrivit sursei citate, managerul RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca, Traian Razvan Zavaleanu, ar fi pus la cale cumpararea sentintei de la Curtea de Apel Timisoara.

Documentul emis de Curtea de Apel Bucuresti arata ca tot acest scandal de coruptie de la Curtea de Apel Timisoara a inceput in momentul in care ANAF, prin Directia Generala a Finantelor Publice Caras-Severin, a cerut anularea procedurilor de vanzare a Moldomin Moldova Noua catre Mineco AG si inlocuirea lichidatorului judiciar RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca. Contestatiile ANAF au fost respinse de judecatorul sindic de la Tribunalul Caras-Severin.

Potrivit procurorilor, in ciuda victoriei din prima instanta, directorul Moldomin, Iacob Chisarau, managerul RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca, Traian Razvan Zavaleanu, si reprezentantii Mineco AG in Romania, au trait permanent cu teama ca la Curtea de Apel Timisoara recursurile ANAF vor fi admise, scazand considerabil perspectivele ca societatea elvetiana Mineco AG sa intre pe piata de profil din Romania.

"Confruntati cu perspectiva admiterii ambelor recursuri declarate de catre D.G.F.P. Caras-Severin (ceea ce ar fi echivalat atat cu anularea procedurii prin care activele S.C. MOLDOMIN S.A. au trecut in proprietatea MINECO AG, cat si cu inlocuirea lichidatorului judiciar RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca) –A.D., A.A., R.A.D., C.I. (n.r. Chisarau Iacob) si ZRT (n.r. Zavaleanu Razvan Traian) au convenit ca primii trei sa inmaneze ultimilor doi o anumita suma de bani, cu scopul obtinerii unor solutii favorabile in justitie. Sunt indicii temeinice conform carora, pentru obtinerea banilor de la cetatenii sarbi in scopul solutionarii favorabile a recursurilor, C.I (n.r. Chisarau Iacob) si Z.R.T.( n.r. Zavaleanu Razvan Traian) s-ar fi prevalat de influenta asupra vicepresedintelui Curtii de Apel Timisoara, judecatorul SERBAN NICOLAE CATALIN care la randul sau ar fi pretins ca are influenta asupra membrilor completului de judecata”, se arata in motivarea deciziei de arestare a judecatorului Serban.

"Ne delimitam total de ce s-a intamplat acolo”

Managerul RTZ & Partners IPURL Cluj-Napoca, Razvan Zavaleanu, sustine ca nu a stiut niciodata de existenta vreunei discutii referitoare la cumpararea sentintelor de la Curtea de Apel Timisoara.

"In calitate de lichidatori ai debitoarei Moldomin, nu am avut cunostinta despre insiruirea de evenimente care au condus la arestarea in discutie si ne delimitam total de ceea ce s-a intamplat acolo. Nu am avut, nu am considerat ca avem si nici nu am propus cuiva vreodata mijloace nelegale pentru castigarea cauzelor, fie ca a fost vorba despre alte cauze sau cea in discutie. Personal, in perioada in care s-au derulat toate aceste evenimente ma aflam in vacanta in Austria, si am luat cunostinta despre fapte din presa romaneasca on-line. De altfel, nu putea exista niciun interes rational din partea noastra de a gestiona in vreun fel o astfel de situatie, avand in vedere ca dosarele noastre juridice erau foarte bine construite, cu motivatie legala inexpugnabila, iar pe de alta parte totul s-a intamplat cand deja stiam solutia instantelor, favorabila noua, asa cum era normal si legal sa se intample”, a aratat Razvan Zavaleanu.

 


Cuvinte cheie:
COMENTEAZA
 
ALTE TITLURI
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013