Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Arhivă

Legea și ordinea, într-un singur loc, în Capitală: Cartierul Justiției din zona Unirii va cuprinde 150.000 metri pătrați

Capitala se va putea lăuda cu un aspect mai rar întâlnit - va avea un Cartier al Justiției. Proiectul, care este pus în mișcare prin intermediul unui parteneriat public-privat, va cuprinde aproape 150.000 metri pătrați.

Tot acest spațiu va fi "împânzit" de clădiri de birouri pentru instanțele de judecată, instituții de învățământ superior, dar va avea și un centru cultural multifuncțional. De asemenea, în Cartierul Justiției vor fi găzduite și librării, galerii, cafenele șamd.

Planul de lucru cuprinde și obținerea unei aprobări care să vizeze schimbarea denumirii amplasamentului din municipiul București, bulevardul Unirii, Sectorul 3, din "Esplanada" în "Cartierul Justiției", dar și a aprobării Programului prioritar de reconversie funcțională și de regenerare urbană a doritului cartier. 

O estimare a Ministerului Justiției arată că instituția va contribui cu 200 milioane de euro, bani pe care îi va contracta de la Banca Mondială. Întregul proiect are un buget de aproximativ 575 milioane euro. 

Înaintea anilor ’80, pe acest teren s-ar fi dorit construirea unui Centru Național de Creație și Cultură "Cântarea României", iar după 1990, lucrările au fost abandonate.

"Acest complex urbanistic de anvergură reprezintă un obiectiv major de investiții care va crea condiții optime pentru desfășurarea activității mai multor instituții din cadrul sistemului judiciar, printre care: Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Curtea de Apel București, Judecătoriile Sectoarelor 2 și 5, Parchetele de pe lângă Tribunalul București, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri", arată proiectul imobiliar, potrivit Profit.ro. 
 


Cuvinte cheie: proiect imobiliar, cartierul justitiei, capitala, zona unirii, esplanada, institutii universitare, instante de judecata, centru multifunctiunal cultural, lucrari, buget, csm, inspectia judiciara
COMENTEAZA

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de AVOCATURA COM S.R.L.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Consultanță juridică online Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright Avocatura.com SRL 2003-2024