Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Justiţie
Avocatul Bogdan Meşter (Baroul Bihor), apărătorul patronilor de la Dumexim
facebook

Patronii Dumexim, cercetaţi în libertate. Vezi ce avocat a reuşit asta

Soţii Simona şi Gabriel Dume, patronii unei importante firme de construcţii din Bihor, vor fi cercetaţi în stare de libertate. Decizia a fost luată luni de către judecătorii de drepturi şi libertăţi ai Curţii de Apel Oradea şi este definitivă. Reuşita aparţine avocatului orădean Bogdan Meşter.

Curtea de Apel Oradea a respins luni, 2 februarie, ca nefondată contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva încheierii penale din 29 ianuarie 2015, pronunţată de Tribunalul Bihor, prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor Dume Florin Gabriel şi Dume Simona Mariana – administratorii firmei de construcţii Dumexim. Soluţia este definitivă, a informat Biroul de Informare şi Relaţii Publice al instanţei orădene.

Cei doi au fost reţinuţi de procurorii DNA Oradea pentru 24 de ore, miercurea trecută, privind fapte comise cu ocazia licitării unei lucrări publice în valoare de 1,4 milioane de euro.

Fără probe

Avocatul care i-a reprezentat pe cei doi susţine că, în primă instanţă, magistraţii au respins contestaţia procurorilor DNA pentru că la dosar nu există probe. Cât despre decizia de luni a magistraţilor Curţii de Apel Oradea, Meşter spune că aşteaptă încheierea instanţei.

"Nu sunt probe referitoare la acuzaţiile clienţilor mei. S-au făcut afirmaţii şi în faţa Tribunalului Bihor, cum să ar exista probe la dosar. În realitate ele nu există. S-a făcut referire doar la anumite convorbiri telefonice care ar conduce la suspiciunea că ar exista probe. Pledoaria procurorilor a fost făcută în lipsă de probe", a declarat avocatul Bogdan Meşter. 

Potrivit lui, în primă instanţă s-a susţinut că măsura arestării preventive se impune a fi luată şi pentru realizarea scopului prevăzut de articolul 202, al. 1 din Codul de Procedură Penală, pentru buna desfăşurare a procesului, pentru ca inculpaţii să nu se sustragă de la urmărirea penală şi pentru că ar prezenta un pericol pentru ordinea publică. 

"Când i-au luat clientei mele Simona Dume, pe 17 ianuarie 2014, o declaraţie, nu a prezentat pericol, iar acum dintr-o dată prezintă pericol public? Asta şi în ciuda faptului că odată cu trecerea timpului pericolul public se diluează. Pe de altă parte, faza de urmărire penală s-a putut desfăşura în bune condiţii, iar în 2015 acest fapt nu mai e valabil? Aceste aspecte nu s-au invocat decât la Tribunalul Bihor. La Curtea de Apel s-a discutat strict pe probe", a mai adăugat Meşter.


Cuvinte cheie: dumexim, curtea de apel oradea, dume florin gabriel, dume simona mariana, tribunalul bihor, cod de procedura penala, arestare preventiva, probe, avocat Mester Bogdan-Mircea
COMENTEAZA

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de AVOCATURA COM S.R.L.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Consultanță juridică online Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright Avocatura.com SRL 2003-2024