Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Actualitate
24.07.2012 | Stefan DOBRE
SC Piete Sibiu SA a ridicat in 2011 peste 2600 de masini. Doar opt soferi au castigat procesele deschise in instanta
facebook
yahoo
Proprietarii masinilor ridicate in Sibiu castiga foarte greu procesele cu primaria
Primaria Sibiu are pe rol 110 procese cu sibienii si turistii carora le-au fost ridicate masinile parcate ilegal in oras. Numai weekendul trecut au fost ridicate 16 masini. Chiar daca unii se incumeta sa conteste procesele verbale in instanta, sansele de reusita sunt foarte reduse, doar opt soferi reusind sa obtina castig de cauza.

In total, pe rolul instantelor de judecata Primaria Sibiu are 110 dosare, cu sibieni sau turisti carora le-au fost ridicate masinile parcate ilegal pe raza municipiului. Si numarul lor creste zilnic. Numai weekendul care a trecut, in Sibiu, au fost ridicate 16 masini iar acum o saptamana, tot in weekend, alte 14 masini. Dintre soferii cu masini ridicate in Sibiu, unii aleg sa mearga in instanta, dar foarte putini castiga procesele deschise primariei. ”De cand activitatea de ridicari a fost preluata de SC Piete Sibiu SA (martie 2011) si pana in prezent doar opt reclamanti au primit din partea instantelor hotarare definitiva favorabila”, a declarat Mirela Gligore, reprezentantul primariei Sibiu.

In acest moment, in Sibiu functioneaza o autospeciala de ridicat masini care a fost pusa in functiune in iulie 2009, fiind achizitionata la un pret de aproape 400.000 de lei (pret in care sunt incluse sistemele de prindere si asigurarile necesare), valoarea utilajului fiind acoperita de incasarile din amenzi inca din anul 2010. ”Utilajul de ridicari auto l-am achizitionat ca masura de fluidizare a traficului si am vrut sa-i responsabilizam in acest fel pe toti soferii fata de ceilalti participanti la trafic. Cred ca din momentul in care am anuntat intrarea sa in functiune fiecare sofer are mai multa grija in momentul in care parcheaza, pentru ca amenzile nu sunt deloc nesemnificative si fiecare zi de depozitare aduce noi costuri” a declarat primarul Klaus Iohannis.

In cursul anului trecut, autospeciala destinata ridicarii masinilor parcate neregulamentar a functionat zilnic, in trei schimburi, reusind sa ridice astfel 2.635 de masini. In paralel cu actiunile celor de la Piete Sibiu SA, Politia Locala a mai aplicat anul trecut putin peste 2.000 de amenzi (190.000 de lei) pentru parcari neregulamentare.

A doua masina, pe drum

In data de 18 iunie primaria Sibiu a mai cumparat un al doilea utilaj de ridicat masini. SC Piete Sibiu SA a atribuit contractul de furnizare firmei SC Terra Romania Utilaje de Constructii SRL, cu sediul in Tunari. Valoarea contractului este de 380.699 de lei, fara TVA, cu 10.000 de lei mai putin fata de suma pusa la dispozitie de SC Piete Sibiu SA. Spre diferenta de actuala autospeciala folosita din iulie 2009, noul dispozitiv va putea ridica masini cu o greutate mai mare, de pana la 3,5 tone. ”Acest utilaj va fi mai performant decat cel existent. Acesta va putea ridica masini mai grele”, a mai declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar in Sibiu a inceput la 1 iulie 2009. De atunci, un numar de 17 autovehicule au ramas in spatiul de depozitare nerevendicate, o parte din acestea fiind deja trecute in proprietatea municipiului, conform legislatiei. Taxa de recuperare a unei masini parcate ilegal si ridicata de angajatii primariei este de 500 lei, pentru fiecare zi de depozitare fiind necesari alti 200 de lei.

 


Cuvinte cheie:
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013