Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Actualitate
13.03.2014 | Rodica BULIGA
Monica Macovei cere daune morale in valoare de 50.000 de euro din partea lui Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD
facebook
yahoo
Judecatoria Sectorului 1 va judeca din nou dosarul in care Monica Macovei il acuza pe Catalin Ivan de declaratii mincinoase
Dosarul in care Monica Macovei il acuza pe Catalin Ivan de declaratii mincinoase va fi judecat din nou de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, dupa ce Tribunalul Iasi si-a declinat competenta in favoarea acestei instante.

 

In 10 martie, magistratii Tribunalului Iasi au admis cererea Monicai Macovei de mutare a dosarului inapoi la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti, instanta argumentand ca "faptele ilicite" savarsite de europarlamentarul Catalin Ivan s-au desfasurat in studioul unei televiziuni sau in interventiile la emisiuni desfasurate in studioul respectiv, care este pe raza Judecatoriei Sectorului 1 din Bucuresti, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, Monica Macovei cere daune morale in valoare de 50.000 de euro din partea lui Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, precum si publicarea deciziei in trei ziare si pe blogul personal al acestuia.

"Acuzatiile mincinoase si declaratiile denigratoare si defaimatoare au lezat in mod grav drepturile patrimoniale ale reclamantei constand in onoare, demnitate, reputatie si ingrijire, drepturile fundamentale in exercitarea mandatului de membru in Parlamentul European. Afirmantiile sunt cu atat mai grave cu cat sunt formulate de catre Catalin Ivan, care detine, de asemenea, statut de europarlamentar, fiind un cunoscator al procedurilor desfasurate in Parlamentul European, si care se bucura in randul opiniei publice de credibilitate", a precizat Monica Macovei in actiunea depusa la instanta.

Aceasta sustine ca motivul de baza al trimiterii in judecata este reprezentat de afirmatiile "mincinoase" pe care Ivan le-a facut la adresa sa in repetate interventii la emisiunile de dezbatere ale unei televiziuni, in care a sustinut ca ea ar fi obiectul unei anchete a Parlamentului European.

"Incepand cu 25.10.2012, Catalin Ivan a sustinut conferinte si declaratii de presa, interventii in cadrul unor emisiuni televizate prin care a transmis informatii mincinoase opiniei publice privind anchetarea reclamantei de catre o comisie de etica din cadrul Parlamentului European", se precizeaza in dosarul depus la instanta.

In dosar este exemplificata o emisiune din 25.10.2012, Monica Macovei sustinand ca incepand cu acea emsiune "intreaga mass-media a preluat acuzatia falsa privind anchetarea reclamantei de comisia de Etica a PE".

Totodata, in acelasi dosar figureaza ca exemplu declaratia europarlamentarului Catalin Ivan din 23.11.2012. "Pot sa va spun ca doamna Monica Macovei este in analiza Comisiei de Etica din Parlamentul European, urmand ca in perioada anchetei sa se dea un verdict pentru ca un astfel de comportant nu a existat in Parlamentul European inainte de Monica Macovei si probabil ca nici nu va mai exista de acum incolo".

La randul sau, Monica Macovei argumenteaza cu documente depuse la instanta ca nu exista o Comisie de Etica in Parlamentul European, ci un Comitet Consultativ si ca ea nu a fost si nu este anchetata.

Macovei a contestat in penultimul termen al dosarului si a avut cistig de cauza, decizia initiala a Judecatoriei Sectorului 1 din Bucuresti care a invocat ca "nu s-a putut stabili ca faptele s-au efectuat pe raza teritoriala a unei judecatorii", si astfel au declinat dosarul la Iasi, unde este domiciliul lui Catalin Ivan, la cererea acestuia.

 


Cuvinte cheie: judecatoria sectorului 1, dosar, monica macovei, catalin ivan, declaratii mincinoase, tribunalul iasi, declinat competenta, daune morale, purtatorul de cuvant al psd
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013