Un inscris sub semnatura privata

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
ddvalahul

Un inscris sub semnatura privata

Post by ddvalahul » 27 Mar 2007, 18:15

Un inscris sub semnatura privata, privind vanzarea unei proprietati - cladiri, are valoare juridica ? Este considerat transferul de proprietate de la data incheierii inscrisului (ma refer inclusiv la obligatii privind plata impozitelor, sau orice alte obligatii privind proprietatea).

Se poate legaliza ulterior un astfel de inscris ? Dar mentionandu-se data de fapt a transferului ca fiind data inscrisului ?

Multumesc.

adnonses

........

Post by adnonses » 27 Mar 2007, 18:57

un inscris sub semnatura privata face dovada pana la proba contrarie sau pana la inscrierea in fals.Dreptul de proprietate se transmite de la data manifestarii de vointa in cazul tau de la data semnarii inscrisului...............dar s-a cumparat cladirea fara teren?

adnonses

........

Post by adnonses » 27 Mar 2007, 18:59

un inscris sub semnatura privata face dovada pana la proba contrarie sau pana la inscrierea in fals.Dreptul de proprietate se transmite de la data manifestarii de vointa in cazul tau de la data semnarii inscrisului...............dar s-a cumparat cladirea fara teren?poti face o cerere de chemare in judecata ce ar urma sa aibe ca obiect constatarea vanzarii

ddvalahul

Precizari

Post by ddvalahul » 27 Mar 2007, 20:03

Precizari : S-a convenit vanzarea de la X la Y a unei cote parti revenite lui X printr-un act de mostenire teren+cladire (nu s-a facut inca iesirea din indiviziune), acum 7 luni. Dar fara legalizarea intelegerii intre X si Y. Este Y proprietar legal incepand de la data inscrisului ? Ambele parti sunt de acord sa recunoasca legalitatea inscrisului.

bobocel

Post by bobocel » 29 Mar 2007, 13:34

teren + cladire = inscris autentic =n y nu este proprietar (inca)

CONSTELATIA

Post by CONSTELATIA » 29 Mar 2007, 15:29

vanzarea este perfecta din momentul in care partile s-au invoit......
conf.art.969 C. c. conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante
daca vanzatorul refuza sa mearga la notar pt autentificarea actului, cumparatorul poate sa ceara instantei pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare in temeiul art.1073 - 1077 cod civil

ist314

Post by ist314 » 02 Apr 2007, 07:55

Titlul X al L 247/2005 "Art. 2. - (1) Terenurile cu sau fara constructii, situate in intravilan si extravilan, indiferent de destinatia sau de intinderea lor, pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute."
Ma subscriu la cele exprimate de bobocel.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests