Posibilitatea semnarii unui nou contract pe perioada de preaviz

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
miryan

Posibilitatea semnarii unui nou contract pe perioada de preaviz

Post by miryan » 04 Jul 2017, 15:10

Buna seara!
Va solcit ajutorul in ceea ce priveste posibilitatea de a semna un CIM la un nou loc de munca in timp ce la actualul sunt in preaviz.
Situatia sta cam asa:
Am trecut de un interviu vineri,iar astăzi le-am comunicat actualulor angajatori faptul ca doresc sa strângem mana si sa plec.
Având in vedere ca nu mai au decât cativa oameni pe functia aceasta(de executie,operator introducere,prelucrare si validare date),seful de depozit mi.a impus o perioada de preaviz de 20 zile,dintre care - 5 vor fi zile muncite normal iar restul,începând de săptămâna viitoare vor fi de concediu de odihna ,pana la finalizarea celor 20 zile de preaviz.
Ei bine,in momentul in care anunt noul angajator ca mai are de aateptat dupa mine o luna de zile (20 zile lucrătoare) acesta mi-a comunicat faptul ca daca nu urgentez data de începere a muncii voi pierde locul întrucât ei sunt in criza de oameni având urgent nevoie de cineva pe acest post,
Asadar,am câteva întrebări pentru care,daca as primi un rapuns prompt v-as fi recunoscătoare.
1. In conditiile in care nu ma voi mai prezenta la locul de munca sub nicio forma ce s-ar putea intampla? Ce repercusiuni ar putea avea asupra mea? Ce anume îmi poate face actualul angajator in cinditiile in care nu respect acest preaviz?
2. In conditiile in care ii voi comunica noului angajator faptul ca pot începe de săptămâna viitoare? Este in regula?Având in vedere ca la actualul loc de munca sunt in concediu,este in regula sa semnez un nou CIM?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests