rog ajutor

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Guest

rog ajutor

Post by Guest » 08 Jan 2017, 14:57

as dori sa fim informati si sa ni se puna un avocat din oficiu pentru a ne sprijinii in noile legi ce se aplica asupra persoanei cu handicap si ce drepturi are aceasta
plus eu sunt o persoana cu handp si nu cunosc legea nici drepturile persoanei...as dori sa ma informati cum pot detine o locuintza ..

Necunoscut11

Re: rog ajutor

Post by Necunoscut11 » 15 Feb 2017, 14:21

Buna ziua,

În cazul în care persoana cu handicap, indiferent de vârstă, este în imposibilitate totală sau parţială de a-şi administra bunurile personale, aceasta beneficiază de protecţie juridică sub forma curatelei sau tutelei şi de asistenţă juridică. Pentru obtinerea asistentei juridice gratuite, va puteti adresa Baroului din judetul in care locuiti, cu cerere si documente justificative ale handicapului dvs.

Potrivit legii 448/2006, persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap la bugetele direcţiilor generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza unui contract privind angajamentul de plată a dobânzii pentru achiziţionarea unui singur autovehicul şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor individuale de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului, dar şi cu condiţia ca valoarea creditului să nu depăşească 10.000 de euro, iar returnarea creditului să nu depăşească 10 ani.

Beneficiază de aceste prevederi şi familia sau persoana care are în îngrijire cel puţin un copil cu handicap grav ori accentuat.

Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate, prima etapa va consta in obtinerea unei adeverinte de la ANPH prin care aceasta din urma isi da acceptul de a suporta plata dobanzilor. Pentru obtinerea acestei adeverinte este necesara depunerea la registratura institutiei o cerere speciala, impreuna cu o serie de documente care sa ateste incadrarea intr-un grad de handicap.

Avand siguranta ca prin aceasta adeverinta, ANPH va plati in locul dumneavoastra dobanda aferenta imrpumutului bancar, va puteti adresa oricarei institutii de credit. Exista institutii de creditr, cum ar fi Cec Bank, care acorda credite speciale pentru persoane cu dizabilitati Pe baza veniturilor incasate, banca poate sau nu sa va acorde imprumutul solicitat, fara a mai fi necesara o documentatie speciala. Exista si banci care iau in considerare ca venit si indemnizatia de handicap.

In cazul in care se aproba dosarul de credit, se va incheia un contract intre beneficiarul creditului si ANPH prin care se stabilesc conditiile si contul in care ANPH va vira in fiecare luna dobanda corespunzatoare. Anexat acestui contract va trebui atasat un grafic de rambursare.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests