Page 1 of 1

Divort problematic

Posted: 03 Jun 2005, 12:58
by ingrijoratul
Sunt cetatean strain casatorit de 2 ani in romania cu un cetatean roman, fara copii dar cu ceva banii in comun. De ceva vreme am ajuns la concluzia ca ar trebui sa ma divortez, sotia fiind in principiu si ea de acord. Dar acuma spune ca nu vrea sa se divorteze, si ca daca va face, imi va lua toti bani (banii astea fiind o mostenire din tatalui meu). Eu deja am zis ca eram de acord sa impartim 50/50, dar ea vrea cit mai mult.

In afara de tot asta, nesuportand viata impreuna, m-am mutat singur, si stiu ca ea va folosi asta ca parasirea de domiciliu, o data ca ea nu concorda cu motivele temeinice pe care am eu (nu am avut o perioada lunga de a ne cunoaste,ne-am casatorit prea curind,ne adresam reciproc injurii,avem mari diferente educationale,culturale, nu ne potrivim in anumite lucruri). Inclusiv, ea zice ca motivele astea nu vor fi acceptate ca motiv de divort.

vreau sa stiu care sunt sansele mele sa ies cit mai putin daunat de faza asta. ce pareri aveti? am vreo sansa sa iau divort fara a pierde toti bani?

Posted: 03 Jun 2005, 13:05
by excalibur
Poti divorta cand doresti, iar impartirea bunurilor se poate face in cadrul procesului de divort sau printr-o actiune separata (de preferat).
Bunurile dobandite in timpul casatoriei (cu unele exceptii) sunt prezumate a fi bunuri comune si se impart in functie de contributia dovedita a fiecarui sot la dobandirea bunurilor.

Posted: 03 Jun 2005, 13:16
by krisstina
Daca ai dovada ca banii sunt mosteniti de la tatal tau, nu trebuie sa-i imparti cu sotia.

Posted: 04 Jun 2005, 17:35
by ingrijoratul
Mersi mult pt raspunsuri vostri! Daca mai am vreo nelamuriri stiu unde sa intreb.. ;-)

Posted: 06 Jun 2005, 07:39
by codobelc
Ai suficiente motive de divort. Daca le mai si dovedesti, esti ca si divortat. Daca banii sunt mosteniti nu se impart, chiar daca au fost dobanditi in timpul casatoriei.

Posted: 07 Jun 2005, 16:59
by ingrijoratul
Mersi mult inca o data. M-ati lamuric si m-am linistit un pic.
Intebare: Nu terbuie sa impart mostenirea asta chiar daca ca sa o primesc a fost nevoie de semnatura ei pe actele?

Posted: 07 Jun 2005, 18:32
by comisar
Eu nu sa-I dau sfaturi "Ingrijoratului" pentru ca miine se impaca cu sotia lui si ne injura apoi pe noi,ii spun doar atit ca este un fraier ca stie nevasta-sa citi bani are.
cu bine,
P.S
1.Nu este bine sa dam sfaturi la casatorie si divort
2.Cu cine sa fac un pariu ca omul nostru nu-i nici ingrijorat nici cetatean strain

Posted: 08 Jun 2005, 08:13
by ingrijoratul
Mda.... ce sa comentez... Comisar, daca crezi toate astea... bravo tie. Vad ca chiar te plictisesti acasa sau la serviciu ca sa stai pe net si sa postezi comentari din genul asta pe un forum, zic eu, serios.

Daca sunt fraier sau daca sunt sau nu strain, sau daca ma impac sau nu cu sotia, este problema mea. Daca nu vrei sa dai sfaturi sau ce o fi, taci din gura pur si simplu.

Multumesc inca o data cei care au fost seriosi si m-au lamurit indoielele mele.

Posted: 08 Jun 2005, 08:27
by comisar
te superi degeaba ingrijoratule,nu am spus cu rautate dar trebuie sa fie si cineva in ......opozitie,nu ai decit sa alegi care raspunsuri iti convin.
cu stima,

Posted: 08 Jun 2005, 12:38
by sansiro
Om, bun, nu inteleg, de ce a fost nevoie de semnatura nevestei sa iei in posesie mostenirea de la tatal tau?
In mod normal, nu este nevoie de asa ceva. Poate imi spui si mie. Sunt ceva reglementari speciale cu privire la straini? Serios, astept o veste de la tine. In rest sunt de acord cu ceilalti colegi(cei seriosi): sotia nu are nici un drept cu privire la bunurile mostenite. (art. 31 C. fam.)

Posted: 08 Jun 2005, 14:25
by krisstina
Comisar, ce ar fi putut urmari Ingrijoratul mintind? Chiar vreau sa stiu ce ai banuit.

Posted: 09 Jun 2005, 08:29
by ingrijoratul
Sansiro, de fapt a fost vorba de o PROCURA facuta de noi (eu si sotia) numind avocaltul meul Procuratorul (nu stiu daca asa sa spune in romaneste, scuze daca ma fac de ris...) ca el sa poata primi bani in numele meu si dupaia sa trimite banii in Romania. Sper sa ma fiu facut inteles. Orcum despre subiectul asta deja am ajuns la un consens cu ea.

Dar ce ma ingrijoreaza cel mai mult in moment de fata este faptul ca ea cam se refusa sa da divort, spunind ca nu am motive sufiscient de bune pt asta... Ce sa intimpa daca eu incep processul de divort dar ea sa refusa in continuare?

Cu stima la cei seriosi...

Posted: 09 Jun 2005, 15:44
by sansiro
Nu are decat sa refuze. Procesul este prin definitie contradictoriu. Instanta va hotari daca exista sau nu motive temeinice de divort. Cu privire la chestia cu procura, marturisesc ca nu am inteles cum sta treaba. Ea a fost mandatata sa ridice baii? Daca e asa, nu are nici un drept asupra lor fiindaca ea a actionat in numele si in contul tau, fiind obligata sa dea tot ce a primit in contul mandatului, mandantelui. Daca i dai vreun ban din astia esti cel mai mare fraier. Nu vreau sa te jignesc, ci doar sa iti atrag atentia ca in mod real ea nu poate sa iti faca nici un fel de problema. Profita de faptul ca nu cunosti lucruri elementare privind reglementarea divortului la noi in tara. Nu lasa nimic!!!!!!

Posted: 10 Jun 2005, 08:29
by ingrijoratul
Cine a ridicat bani a fost avocatul meu. Pt el a fost facuta procura. Deja m-am lamurit 100% cu printa mostenirii. Nu cred ca mai are rost sa incerc sa dau explicatii fiindca e mult prea complicat pt romana mea... :-p Nu m-ai jignit, eu doar cred ca ar fi de bun sesn sa impart bani asta, o data ca la inceput am ajuns in romania aproape fara nimic si ea si familia ei m-au sprijinit financiar timp de multe luni. Plus nu simt nici o ura pt ea, din potriva, doar considerare si o leaca de... mila. Atunci lasa ca cadou. Orcum am sa mai primesc mult mai mult peste citeva timp...

Sa vedem acuma cum merg treburile. Am aflat ca pe perioada asta de vara nu se poate face nimic in privinta procese de divort fiindca tara intra in vacanta... adevarat?