Page 1 of 1

Reziliere unilaterala CASCO

Posted: 20 Jul 2013, 18:39
by Sandra
Buna ziua. O societate de asigurari mi-a reziliat unilateral polita CASCO, in virtutea unui articol abuziv din contract, ce prevedea acest drept al lor daca, in timpul contractului de asigurare, « preluarea riscului este considerata inacceptabila [….] de la data luarii la cunostinta despre modificarile aparute (inclusiv producerea unui eveniment asigurat) ». Polita era platita in avans pe toata durata contractuala de 12 luni, iar asiguratorul a reziliat unilateral polita dupa 7 luni si NU mi-a restituit sumele aferente celor 5 luni platite in avans. Am solicitat aceasta prin scrisoare cu confirmare de primire. La 40 zile dupa primirea confirmarii, asiguratorul nu a initiat nicio actiune in sensul returnarii banilor si nu am primit niciun raspuns.
Ce instanta este competenta pentru solutionarea acestui caz? Contencios administrativ? Care este termenul de prescriptie? Multumesc

Re: Reziliere unilaterala CASCO

Posted: 22 Jul 2013, 10:07
by Cuculis
In acest sens cel mai sigur, macar pentru a va recupera prejudiciul este sa ii actionati IMEDIAT in instanta si pentru a se rezolva lucrurile favorabil, cereti si daune si eventual cheltuieli de judecata.